Skončiť či nie?

Príspevok v téme: Skončiť či nie?
1994ka

Zdravím,

s priateľkou sme spolu 4 a pol roka, vzťah funguje, máme sa radi, rodiny si sadli. Okrem jednej veci, ona je kresťanka, nemáme sex...asi nemusím vysvetlovať, že ma z toho porazí, prestávam to dávať. O pár týždňov budem mať 25 a som panic. Ale mám pocit, že aj keby sme sa do toho pustili, bude to o ničom a nebude sa vedieť odviazať ani ona ani ja. Ale už sme veľmi dlho pár a ťažko si predstaviť, že by tu už nikdy nebola. Príde mi ako zle rozhodnutie zostať s ňou aj od nej odísť. Ukončil by som to, našiel si novú priateľku a mal plnohodnotný vzťah. Ale rovnako tak si myslím, že by mi strašne moc chybala. Nič nie je dobre z toho. Je to na prd. Mám kvoli tomu samovražedne myslienky. Ale tretia strana má vždy jasnejší pohľad na vec, čo by ste urobili?

MrkvovyDzus

Autor témy:

Musím ti povedať, že dievča sa správa zodpovednejšie. Áno, vzťah vrátane sexu je plnohodnotný, ale v MANŽELSTVE. A keďže vy manželia nie ste, ani sex tam nemá čo hľadať. Muž má ženu chrániť nie len pred inými, ale aj pred sebou samým. Takže ju chráň. A seba tiež. Spoznávajte sa, ale čisto. Spoznávajte svoje vnútra a snažte sa zistiť, či máte byť manželia. Pretože tam má vzťah muža a ženy smerovať.
Drž sa.

dratha87

samovrazedne myslienky??? heh neprehanaj. no ak ste to spolu uz tak dlho vydrzali, podla mna by to bola skoda len tak skoncit a nemozte si teda pomoct inak v uspokojovani ako klasickym sexom?

anonymka23

Tak potom nechápem, prečo ste boli vo vzťahu tak dlho, keď každý chcel niečo iné. Je dosť dôležité vnímať toho druhého hneď zo začiatku, čo ten druhý chce, čo chcem ja a potom zvažujem, či si s takým vôbec niečo začnem... Tak ja keby som niekoho ľúbila, určite ho neopustím. Nepôjdem predsa do vzťahu s niekým, kto mo nevyhovuje. Láska je predsa niečo krásne, je to predsa to, že rešpektuješ toho druhého taký, aký je, aj s jeho dobrými vlastnosťami, ale aj s chybami. V živote sa totiž môžu stať situácie, keď ten sex s partnerom nebude možný.. viacerí by potom toho partnera asi v takej situácii opustili :-(

Van-ness

Ak ste sa normalne rozhodli to ukoncit normalne, ze bez hadok a nejakho obvinovania tak si myslim, ze je to dobre. Asi ste si obaja uvedomili, ze takto vam to obom bude vyhovovat viac. Ona si moze najst niekoho kto bude v tomto rovnaky nazor ako ona a ty tiez, ja na to nevidim nic zle

1994ka

Co vy mozete vediet o tom, ze nakolko som ju lubil... Ale urcite mate pravdu, aj ona bude mat samozrejme priestor si najst niekoho kto sa k nej viac hodi. Tento rozchod ma prospiet obom, nejde len o mna. Co sa tyka vztahu tak vzdy som bol vedla nej, ja urcite vycitky z tohto pohladu nemam. A aj ked je to vasa vec, nechapem preco ste ofenzivni smerom k mojej osobe. Neobvinujem z rozchodu ani ju, ale ani seba. Proste sme si z tohto pohladu nesadli. Dakujem modra obloha za tvoj prispevok, tiez to tak vidím.

ModraObloha

síce ti tu píšu baby skôr negatívne veci, ale ja ti poviem to, že si spravil dobre.. zbytočne by si sa trápil.. baba si može najst spokojne nejakého krestana s ktorým bude mat sex po svadbe a ty nejaku babu s ktorou to bude pre vas samozrejmost a preukazovanie lásky.. samozrejme láska ma viac podôb. Preto nechápem prečo tunak na teba reaguju ako keby si spravil hroznu vec.. Furt sa podriadovat partnerke proste nejde.. A myslite si že po svadbe by to bolo ako? Ked tá baba ma zrejme v sebe to že ten sex nepotrebuje vobec alebo často tak že po svadbe by to bol opak? Kdeže.. Skôr by som povedal že je doležité mat sex pred svadbou pretože svadba je navždy a čo ak si nesadnete v sexe? To sa mate trápit na vždy? netráp sa tým vela štastia v buducnosti.. spravil si dobre pre oboch.

swistica

Dobre, ze ste sa rozisli, pretoze ak by si ju naozaj lubil, uz by ste boli davno manzelmi. A ona je tiez iste rada, ze s tebou zbytocne nemala sex, ked to aj tak dospelo k rozchodu.

Tomaas 12345

1994ka :

Tiež som dakedy túžil po partnerskom vzťahu, velmi moc, no akonáhle som sa stal veriacim a svoju vieru vo večný život v nebi posilnil, odvtedy už nemám takú potrebu nahánať sa za dievčatami. Jednoducho nepotrebujem ich ku štastiu, moja viera mi stačí ku štastiu.

anonymka23

1994ka,
A vieš čo? Dobre pre ňu, že si ju nechal. Aspoň si ona nájde v budúcnosti niekoho, kto ju bude rešpektovať takú, aká je, a bude ju skutočne milovať. :-)

1994ka

Simona393: vyzerala, ze to cakala.. Mrzelo ju to a povedala, ze chape, ze trpim..

Tomas 12345: pre mna je mat zdravy vztah dolezite.. takze sorry, ale to co hovoris mi je uprimne k nicomu.. :D

Anonymka23: riesit treba to čo nie je v poriadku.. Nie je to situacia, ze uz som spal s 30 zenami, ale ja chcem 31..myslim si, ze riesit sex v mojom pripade nie je povrchne...