Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

anonymka

ahoj mikaela, ja som víkend strávila v posteli, lebo som chorá. Papkala som samé ovocíčko, ale v nedelu som zhrešila jogurtom s piškótami...:)))hmm...jablkové chupsy?tak keď to bolo také chutné, musím to vyskúšať:)chcela som si konečne spraviť pizzu od terezky, ale zistila som, že na to potrebujem sušič, takže musím zabehnúť k babke na návštevu:)...no a ešte som obraňovala túto stránku pred vonkajsouvýživou,lebo tu na nás útočil, že sme anorektičky...bla bla...:D...ja by som bez jedla nevydržala a nerobím to pre postavu,ale pre zdravie, ktoré sa mi už začína zlepšovať.pozorujem dobré výsledy, hlavne v trávení, ktoré ma tak dlho trápilo:)

mikaela

Ahojte dievčatá. Ako ste sa mali cez víkend? Aké dobroty ste si pripravili? My sme boli v Maďarsku a kúpila som si úžasné Apple chips. Úplne na tenúčko nakrájané jablká a vysušené do chrumkava. To bola taká pochúťka. Ešte som si piekal tekvicu- milujem ju.A vy, nemáte nejaké inšpirácie??

vonkajsiavyziva

No nižšie to píše, preto som sa do vás tak pustila. Máš pravdu, ale mnoho mladých báb to tak nebere!!! väčšinou sa takto stravujú anorektičky!!! I keď zrovna vy to nie ste!!! Ale tak vediete ich. To sa mi na tom nepáči, ale inak sa stravujte ako chcete!

anonymka

a kde si to máme prečítať?...a my nie sme mikaela. Každý je zodpovedný sám za seba. 4o robí to je jej vec. Prečo všetkých porovnávaš s ňou?

vonkajsiavyziva

zds, v poriadku, tak si prečítajte, čo je mikaela, či je aj ryby a všetky tie veci, ona sama napísala, že je ovocie a zeleninu. Prečítajte si to!!!Jej jedálniček raňajky, obed a večeru.

zds

Vtip je v tom, ze ked je niekto rozumny a vie to, tak si uzasne precisti vnutorne prostredie organizmu, ze potrebuje neporovnatelne menej gramov a miligramov vitalnych latok latok, lebo sa ABSORBUJU EFEKTIVNE. Metablizmus funguje ako svajciarske hodinky. Druhy vtip je v tom, ze latky prorodzeneho zlozenia, (napr. v surovej strave) samy osobe nesu v sebe enzymy a okrem to, co je hlavne, vitaminy, mineraly, stopove prvky a ine, si v ORGANICKEJ podobe, s ktorou nema nase telo az taky problem. Idu priamo "do krvi" ako poslovia zdravia.
Ak si niekto ale pravidelne drisne vyprazany rezen + tatarsku omacku, tak sa potom len velmi tazko chytaju aj megadavky multivitaminov, lebo to jednoducho "neprerazia".
Howgh!

zds

TUKY-
- orechy a semiacka vsetkeho druhu, semiacka,
- za studena lisovane oleje - lanovy (omega 3), olivovy - omega3,6,9, rybí o3,6,9 az nasytne mastne kyseliny
- celozrne obiloviny (maju trochu aj bielkovin, cca 7 -8 %) - ryza, pohanka, ovos, pseno...

zds

hi, vv :)
BIELKOVINY majú vitariáni, vegetariani a "spol":
- orechy vsetkeho druhu, naopr. vlasske, lieskove, mandle...
- avokado, ako jedine ovocie, ktore ma tuk aj vsetky esencialne aminokyseliny
- strukoviny vsetkeho druhu - fazula, hrach, sosovica
- soja, tofu ma viac bielkovin ako maso, vajcia alebo tvaroh
- morske a riecne riasy - vitaminova a mineralne bomba + sam,zrejem najklvalitnejsie bielkoviny vobec.