Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
ahoj mikaela, ja som víkend strávila v posteli, lebo som chorá. Papkala som samé ovocíčko, ale v nedelu som zhrešila jogurtom s piškótami...:)))hmm...jablkové chupsy?tak keď to bolo také chutné, musím to vyskúšať:)chcela som si konečne spraviť pizzu od terezky, ale zistila som, že na to potrebujem sušič, takže musím zabehnúť k babke na návštevu:)...no a ešte som obraňovala túto stránku pred vonkajsouvýživou,lebo tu na nás útočil, že sme anorektičky...bla bla...:D...ja by som bez jedla nevydržala a nerobím to pre postavu,ale pre zdravie, ktoré sa mi už začína zlepšovať.pozorujem dobré výsledy, hlavne v trávení, ktoré ma tak dlho trápilo:)
Ahojte dievčatá. Ako ste sa mali cez víkend? Aké dobroty ste si pripravili? My sme boli v Maďarsku a kúpila som si úžasné Apple chips. Úplne na tenúčko nakrájané jablká a vysušené do chrumkava. To bola taká pochúťka. Ešte som si piekal tekvicu- milujem ju.A vy, nemáte nejaké inšpirácie??
Vtip je v tom, ze ked je niekto rozumny a vie to, tak si uzasne precisti vnutorne prostredie organizmu, ze potrebuje neporovnatelne menej gramov a miligramov vitalnych latok latok, lebo sa ABSORBUJU EFEKTIVNE. Metablizmus funguje ako svajciarske hodinky. Druhy vtip je v tom, ze latky prorodzeneho zlozenia, (napr. v surovej strave) samy osobe nesu v sebe enzymy a okrem to, co je hlavne, vitaminy, mineraly, stopove prvky a ine, si v ORGANICKEJ podobe, s ktorou nema nase telo az taky problem. Idu priamo "do krvi" ako poslovia zdravia.
Ak si niekto ale pravidelne drisne vyprazany rezen + tatarsku omacku, tak sa potom len velmi tazko chytaju aj megadavky multivitaminov, lebo to jednoducho "neprerazia".
Howgh!
TUKY-
- orechy a semiacka vsetkeho druhu, semiacka,
- za studena lisovane oleje - lanovy (omega 3), olivovy - omega3,6,9, rybí o3,6,9 az nasytne mastne kyseliny
- celozrne obiloviny (maju trochu aj bielkovin, cca 7 -8 %) - ryza, pohanka, ovos, pseno...
hi, vv :)
BIELKOVINY majú vitariáni, vegetariani a "spol":
- orechy vsetkeho druhu, naopr. vlasske, lieskove, mandle...
- avokado, ako jedine ovocie, ktore ma tuk aj vsetky esencialne aminokyseliny
- strukoviny vsetkeho druhu - fazula, hrach, sosovica
- soja, tofu ma viac bielkovin ako maso, vajcia alebo tvaroh
- morske a riecne riasy - vitaminova a mineralne bomba + sam,zrejem najklvalitnejsie bielkoviny vobec.