Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
nemusí sa to prejaviť hneď, tak ak vám smiem aspoň doporučiť!! tak si kúpte proteín v prášku, zamiešajte si ho do toho mlieka, ako písala mikaela, že musí mať, spôsobí to, že budete mať dostatok proteínov a všetky tuky, čo vám tam ostali sa budú meniť na svaly!!! lebo tých proteínov máte naozaj málo! myslím, že máte aj tak dosť finančne náročnú stravu, tak už ten jeden proteín v prášku Vás nezabije.
Ja nemám rada tieto stravovacie návyky, lebo moja bývalá spolužiačka sa s týmto skoro dostala na psychiatriu - ale to ssom už asi písala!!!
To máš síce pravdu, ale nedostávate ich v takom množstve ako je pre telo potrebné, telo totiž potrebuje, určité množstvo a tukov, bielkovín aj cukrov, bez nich nie je schopné fungovať, dostatočne dobre! A okrem toho nechcem aby sme mali na slovensku ďalších so svalovou disrofiou, ktorá Vám hrozí pri takej nízkej miere bielkovín.
vonkajsiavyziva...tak:minerálku lucku, sypané čaje(zelený, pozbudzujúci, ginko), mandarinky, pomaranče, jablká,hrozno, banány, občas kokos, uhorky, paradajky, čínsku kapustu, brokolicu, tekvicové a slnečnicové semienka, cícer, sušené slivky...tak povedz aký vitamín mi chýba...a to nie je všetko čo jem, len sa mi to nechce vypisovať. A neboj sa, anorexiu nemáme a dúfajme, že ani mať nebudeme
ale vv. upokoj sa :)
Co maso fakt nema, to je vlaknina a hrubu uz vobec nie. Ovocie, zelenina no a strukoviny, to je uplne, okrem ineho, prevlaknene.
Dokonca konzumiacia viac masa sposobuje viaaaaaaaaac problemov, ako by jeden povedal. Mam ich rozpisovat?
Ale ucime sa vsetci...
mikaela, moj nazor je, ze ides na to dobre, aj v stravovani, aj v mailovani (ej, skoro mi vypadlo "a" :)