Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

anonymka

ale to záleží len a len na človeku....či chce schudnúť...aký ma vzťah k jedlu...my chceme byť zdraví, nie chudí

vonkajsiavyziva

nemusí sa to prejaviť hneď, tak ak vám smiem aspoň doporučiť!! tak si kúpte proteín v prášku, zamiešajte si ho do toho mlieka, ako písala mikaela, že musí mať, spôsobí to, že budete mať dostatok proteínov a všetky tuky, čo vám tam ostali sa budú meniť na svaly!!! lebo tých proteínov máte naozaj málo! myslím, že máte aj tak dosť finančne náročnú stravu, tak už ten jeden proteín v prášku Vás nezabije.
Ja nemám rada tieto stravovacie návyky, lebo moja bývalá spolužiačka sa s týmto skoro dostala na psychiatriu - ale to ssom už asi písala!!!

anonymka

neboj sa. Väčšina vitariánov si dáva pozor na to, aby im nič nechýbalo. Nejeme myšie dávky..to nie..to robia anorektičky...takže myslím, že mám e dostatok všetkého...a keby nie, tak by sa to nejak prejavilo...

vonkajsiavyziva

To máš síce pravdu, ale nedostávate ich v takom množstve ako je pre telo potrebné, telo totiž potrebuje, určité množstvo a tukov, bielkovín aj cukrov, bez nich nie je schopné fungovať, dostatočne dobre! A okrem toho nechcem aby sme mali na slovensku ďalších so svalovou disrofiou, ktorá Vám hrozí pri takej nízkej miere bielkovín.

anonymka

ale čo sa tak čertíš?...je to úplne zsravé,lebo všetko čo je v normálnej strave, nájdeš aj vo vitariánstve...a s ovela vic vitamínmi...a myslím,že tam je sú al bielkoviny a cukry...

vonkajsiavyziva

nejde len o vitamíny, stopové prvky vám nehovoria nič? tuky? cukry? bielkoviny????
Jedzte čo chcete, vy na to prídete aj samé!!!

anonymka

vonkajsiavyziva...tak:minerálku lucku, sypané čaje(zelený, pozbudzujúci, ginko), mandarinky, pomaranče, jablká,hrozno, banány, občas kokos, uhorky, paradajky, čínsku kapustu, brokolicu, tekvicové a slnečnicové semienka, cícer, sušené slivky...tak povedz aký vitamín mi chýba...a to nie je všetko čo jem, len sa mi to nechce vypisovať. A neboj sa, anorexiu nemáme a dúfajme, že ani mať nebudeme

vonkajsiavyziva

a kde sú cukry a tuky???? teta múdra?? v ovocí?a v zelenine? to by ste museli tej zeleniny zjest nehorázne kilá za deň, však vy sa spamätáte, tak nejedzte mäso, ale jete nejaké doplnky ku strave???

zds

ale vv. upokoj sa :)
Co maso fakt nema, to je vlaknina a hrubu uz vobec nie. Ovocie, zelenina no a strukoviny, to je uplne, okrem ineho, prevlaknene.
Dokonca konzumiacia viac masa sposobuje viaaaaaaaaac problemov, ako by jeden povedal. Mam ich rozpisovat?
Ale ucime sa vsetci...