Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
Ono je to kus domotane.
Naozaj ludia, ktori sa venuju vegetarianstvu ale najma vitarianstvu, ak to dobre nevedia, pridruzia sa problemy. (napr. dost casto moze chybat zlezeo, niekedy B12 a pod.
Druhy fakt je, ze vegetarian malokedy dostane choroby typicke pre "masozravcov" - napr. velmi neprijemna rakovina hrubeho creva, ale tiez ochorenia pohyboveho aparatu (atritida, artroza, svalovy reumatizmus,...) oblickove kamene, arterosklerozu, ale aj dalsie.
ja nejem mäso od malička.Jednoducho mi nechutí, nebudem sa nútiť. A je to všetko obsiahnuté aj v inej strave. Sója obsahuje viac proteínov ako mäso.
Mikaela, mňam mňam...dala by som si mrkvičku:) Ja som dnes robila na tom sušiči prvýkrát a je to svetový!!!!!!!!! Spravila som si pizzu(ktorá je výborná, ale strašne sýta) a sušené paradajky. Sú skvelé. Ale to som si dala len jednu, tak na skúšku či mi to bude chutiť. Teraz chcem skúsiť kiwi a jablká. Teraz som objavila taký obchod- www.bio-obchod.sk majú tam dobré veci. Inak nevieš, kde by som zohnala nepostrekované ovocie? inak s tým fajčením musím skoncovať, alebo som to dostala ako príkaz od doktorky
nezdá sa vám, že tí opovrhovatelia vitariánstva sú nejaký prchkí???Miminka, pre boha, ten cintorín...nezašla si trochu priďaleko..???Akože sorry- no comment. Ja idem off, nie preto, že by som akosi nechcela riešiť, len ma volajú povinnosti,pa
Tu ste sa všetky zbláznili a tá lusiana - nemá pravdu - chýbajú tu nejaké živočíšne veci a mnohí naozaj mnohí toto oľutovali - hovorím o svojom okolí, ktorí nakoniec predsa museli na príkaz doktora jesť mäso!!!! ale tak robte čo chcete! nikomu nekážem sa mäsom prežierať, ale toto nie je zdravé - a nie je to vec minulých storočí - inak čo jete vy??? iba samé chemikálie - a v živote nezjete za deň toľko potrebných látok ako sú potrebné za deň!!!!Ste tu premúdrelé - no ešte sa Vám nič nestalo - ja som to videla na vlastné oči!!!a tiež to bolo - ja som vyštudovala biológiu, viem čo potrebujem - teraz je na cintoríne slečny!!!!!!!!
je skvelé, keď sa stále častejšie presviedčam (aj vďaka vám) o tom, že telu dávam všetko čo potrebuje na normálne fungovanie. Jasné, ak sa vyradí mäso, organizmus to pocíti, možno spočiatku stráca energiu a silu, vtedy treba siahnuť po kvalitných olivových olejoch a orechoch a s nimi si vyvažovať stratu tuku obsiahnutú v mäsku.
ahojte, chcem reagovat na anonymny prispevok, ktory nechal odkaz na clanok o tom ako ryby zlepsuju cinnost mozgu.V prvom rade by som sa ho chcela opytat, co take obsahuju ryby,co sa v rastlinnej strave nenachadza.A po druhe...ze banik by nemohol byt vegetarian,pretoze by nevladal pracovat? No od banika je aj krava,aj orangutan silnejsi a pokial som dobre studovala biologiu na VS,tak ide o bylinozravce,vsak?Predpokladam, ze patris do skupiny tych ludi, ktorych informacie o vegetarianstve su dnes uz davno prekonane.
čau anonymka. No toto, ty si taká silná fajčiarka. (síce tabak je produkt prírody - tak bez komentáru:)))Ja som práve po obede - asi pol kila mrkvového šalátu (preháňam) s medíkom a orechami a aj cviklový šalát s cibuľkou, mňam. A vy? Dajte nejaké yamiii menu
Sledovali ste včera na jojke črepiny Plus.Téma niečo ako prílišná zaujatosť zdravými a BIO potravinami odoborne povedané ortodoxia nervosa. No, dúfam, že my to máme pod kontrolou a nič podobné nám nehrozí, lebo to bolo šalené....
Ahoj stanic, teší ma, že si sa k nám pridal. Anonymka, tiež si myslím, že by si teraz mala veľa ležať, oddychovať, relaxovať a liečiť sa. Ale nezabúdajme že toto fórum je hlavne o vitariánstve, takže neodbáčajme od témy vážený:)