Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

mama misa

mily zds,celkom sa mi pacia tvoje argumenty a naozaj si myslim,ze ako ocistenie organizmu je to ABSOLUTNE SUPER,nuz ale poznam ludi,,odkaz pre mikaelu,,kt. neustrazili klicenie a dostali toxinov do este viac,lebo velmi casto dochadza ku plesniveniu klickov a treba ich uzkostlivo sledovat

mikaela

mama misa..Hej,môže to byť veľmi nebezpečné, keď si sama naordinuješ diétu a tvojou jedinou prioritou je zhodiť kilá.
zds. prosím ťa, a ako to naklíčim? Dám do misky, polejem vodou, dať vatu a kde skladovať? Po akom čase začne klíčiť, akú to má chuť a s čím to mám papať? Som ja zvedavá?, však

zds

M-m-am,
nie je to strasne atraktivne, ale je to nevyhnutnost, ku ktorej moze cloveka zivot doviest.
to, co popisuj, su tie rizika, o ktorych sa tu pise.
konkretne moj nazor na to co si prekonala- nizky obsah bielkovin, deficit siry, medi, oslabenie kolagenovych struktur, malo cvicenia...je toho dost, kde tie rizika cihaju. niektore som z nich prezil na vlastnej kozi.
tazke na tom je, ze nas nikde neucia, ako zdravo zit, ale vieme vselijake intelektualne haraburdy, ktora aj tak figu vyuzijeme.
Preto sa musime sami vzdelavat, skusat, odhalovat rizika, riesit ich alebo im predchadzat. bez chyb to asi ale nejde.
Na druhej strane, ak sa to podari, je to uplne o niecom inom. ZDRAVIE.

misa mama amanzelka

PODLA VSETKEHO STE STRASNE MLADI A PRIPADA VAM VAM ABSOLUTNE ATRAKTIVNE TAKETO STRAVOVANIE...ale poznam malo mamiciek a celych rodin,kt.by dokazali toto udrzat v normalnom zivote....

misa mama amanzelka

No po porode som mala 40kg nadvahu,po dvoch detoch.hnus... zacala som STRASNE ZDRAVE STRAVOVANIE ,zelenina,ovocie,ryza,vsetko na vode.....bola som najedena,ale vaha isla tak prudko dole,ze popol roku som mala 53kg-174cm,vypadali mi vlasy a zrutil sa imunitny system...

zds

mikaela, na klicenie je dvelmi dobra fazula mungo (drobna, zelena), sosovica. Tie klicia rychlo a dobre.
So psenicou je to pomalsie, je aj dost tazko stravitelna (bielkovina supky sa dost tazko v zaludku rozklada).
S klicenymi obilovinami vela nekombinovat nalevy s citronom alebo viac paradajok, mozu kus naduvat.

zds

anonymka, nie je to plabeco, to sa ti regenruje telo. jeden z najdolezitejsich momentov je stopnutie neziaducich latok (jedov), ktore nielenze sa uz do tela nedostavaju, ale sa tie, ktore su ulozene v podobe usadenin, z tele postupne vylucuju.
zapal priedusiek, o ktorom kdesi pises, moze byt aj disledkom prave rozpustania hlienov, ktore su v "pohybe" . Druha moznost je to, ze ti nieco v strave vadi. Cas ukaze, ale postupne by mali choroby miznut.
Je to vsak boj, ale da sa vyhrat :)

mikaela

Absolútne súhlasím, že tento druh stravovania je extrémny a vyžaduje si dobré znalosti z hladiska výživy aby telo netrpelo nedostatkom. Preto by som veľmi rada prijala nejaké recepty alebo ťaháky ako si to uľahčiť. Ako si napríklad naklíčiť strukoviny, ktoré sa na to používajú a akú majú výživovú hodnotu a po prípade chuť. Alebo ktoré semienka sú ešte vhodné na naklíčenie?

anonymka

zds to je pravda, že musíme ovládať, čo by sme mali prijať, aké vitamíny, minerály atd...inak to fakt môže skončiť katastrofálne. Odkedy prechádzam na vitariánsvto, tak mám vela energie a cítim sa strašne fit. Možno je to len placebo...no neviem

zds

Vitarianstvo je extremny druh sposobu zivota, ktori si ziada velmi dobre znalosti, ako na to.
Inak dojde k ubytku svalovej hmoty, deficitu vapnika, celkova strata fyzickej aj dusevnej energie.
Vitarianstvo je problematicke pri "nasadeni" vo vsetkych podnebnych pasmach.
Viete si predstavit napr. eskimaka, ako sa krmi jablkami a pije pomarancovu ci mrkvovu stavu?
Jeden velikan, dr. Walker, ktori sa dozil 116 rokov a bol 100% vitarian (uplne surova strava), nie nahodou zil v subtropickom pasme.