Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

zds

m-m, vniesla si kus pozitivneho svetla nad zmrakajucou sa temou, aj ked si mozno tvoje m-t-r nezaslauzim, ale aj tak dakujem :)))
u mna ta strava funguje dost dobre. natolko sa tej strave dari, ze som cca nebol 4 roky chory, predtym kazdy rok niekolko krat + chronicke civilizacne problemy.
Viedla ma ku tomu - beznadej. Behal som po lekaroch behal, a nic, az som jedneho dna dobehol vlastnu nemohucnost a zacal sa boj. Ten pokracuje. Len je to dnes uz o cosi lahsie :)

mama misa

MAM TA RADA zds,a anonymka funguje na vsetkych chatoch a dava agresivne rady asi treba zalozit NOVU TEMU,no ale zds chcem sa tas spytat ci ta strava u teba funguje a co ta ku nej viedlo....

zds

plesne,
je skryta hrozba potravin. Jej priciny:
-zvysena nachylnost nasich tiel na rozmnozovanoie potogennych mikroorganizmov v dosledku ATB, nedostatku pohybu, nizkej kvality potravin a zlej kombinacie jedal
- vsade su folie a postreky, nielen pri pestovani ovovcia a zeleniny, ale najma pri baleni
- davat prednost domacim potravinam (doma pestovanym), - velmi dobry vyber potravin (dat prednost malym predajnam, kde maju minimalne o triedu kvalitnejsie potraviny, - z toho ziju a nemozu si az tak dovolit plesnive produkty, hypermarketom je to casto jedno)

zds

Klicenie:
- zober za 2 hrste napr. fazulu, namoc ju na 10 minut do studenej (cistej) vody
- potom to dobre preplachni aj pod tecucou vodou
- namoc na noc do vody (zaliat asi 1 cm na fazulu) a daj vecer do rana do chladnicky
- rano preplachni a daj do kliciacej supravy (dostanes ju v kazdej lepsej predajni biopotravin, tam ti aj povedia, ako na to)
- poloz to rano napr. na kuchynsku linku (pri izbovej teplote a v tme)
- vecer preplachni a opat to iste
- toto opakuj cca 2-3 dni, kym nie su klicky cca 0,5-1cm velke
- na zaver preplachni pod tecucou vodou a mozes jest
- skladuj v chlade a tme (chlanicka), 1-2 dni, potom moze prist problem plesni

mamamisa

PREDPOKLADAM,ZE ANONYMKA SA TERAZ NEZAMYSLA NAD NAZOROM,ALE NAD KRITIKOU,A TO JE TEN PROBLEM.zdravy zivotny styl je asi dost aj o optimizme a zdravych nazoroch na zivot.........

mama misa

TY SI RIADNE PRIMITIVNA ANONYMKA.nikto si tu nemysli,ze je to primitivne iaba je to pre nas neprebadana oblast a snazime sa vyvarovat toho zleho,tak sa nehraj na hrdinku.....

anonymka

to zbožňujem také reči, že aké je to nezdravé, keď o tom niekto nič nevie. Ak sa chcete stravovať zdravo, musíte VEDIEŤ ČO VAŠE TELO POTREBUJE. Inak to dopadne zle.
zds a ty si nejaký odborník? Celkom sa vyznáš podla toho čo píšeš:)