Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
Normálne je mi dobre, keď vás čítam. Pokračujte :)
Inak, toto by vás mohlo zaujímať:
www.zdravie.sk
To mi je vážne ľúto, že práve "zdravá strava" ťa priviedla na dno. Áno, uznávam, môže sa to priľahko stať hociktorej z nás, ak sa do popredia dostane vidina chudnutia. Uznávam, že táto strava môže byť málo vyvážená z hladiska výživy, preto nezabúdajme na kvalitné oleje, tuky a aspoň 2 hrste orechov denne! Keby tak šlo len o chudnutie, tak by som si protirečila, lebo aj laik vie, že orechy majú aspoň 5x vyššiu kalorickú hodnotu ako mäso a predsa si neviem predstaviť deň bez orieškov.
zds: ďakujem za návod. A rada by som podotkla, že túto tému som založila, aby sme sa navzájom podporovali a vymieňali si skúsenosti, predložili svoje názory, ale určite nie, aby sme nejakým spôsobom urážali jeden druhého. Každý sa učí na vlastných chybách a nikto učený z neba nespadol, takže si prosím odpusťme titulovanie typu primitivka a pod. Stravovanie je niečo, čo si človek vyberá dobrovoľne a má na to právo, predsa tu neopisujeme návod na samovraždu, tak klídek a žiadne pochybnosti, že skončíme na cintoríne a pod. A prečo by sme mali???... my ešte stále nikto nezdvôvodnil. Veď ja nepoznám hladovanie alebo pocit, že po niečom bažím a nemôžem, lebo som si povedala, že som vitariánka. Jednoducho jem, čo mi chutí a našťastie je to aj tá zdravšia alternatíva. Tak, what the FxxxK is going on???:)
m-m, bytheway, som muz a tiez poznam len zopar ludi, co sa tomu venuju. Ale ich príklad je natolko presvedcivy, ze ma to inspiruje pokracovat dalej.
je to ale fuska pre vsetkych, ci stoja na tej alebo onej strane.
mame totiz proti sebe silneho nepriatela - celosvetovy biznis.
staci zajst do bezneho obchodu. z pohladu toho, co tu piseme, cca 90% potravin nie je tam pre nas prospesnych.
ale za chvilu pride jar. dobre spravy na nas budu cakat v nasich zahradach, na trhoch so zeleninou a ovocim. :)