Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
m-m:nezabúdaj, že si v téme Vitarianstvo,veganstvo,surová strava, takže sa obávam, že tu sa veľkej podpory konzumácie mäsa určite nedočkáš. Prečítala som si odborné literatúry o škodlivosti konzumácií mäsa a z vlastnej vôle som sa rozhodla, že ho vylúčim. Opakujem, že to celé nie je založené na diéte alebo ortorekcií.
...nuž a tie hranolky, hádam mi to môj metablizmus raz za pol roka odpusti...
ale castejsie...ryp, ryp..:)
Ozaj, mlynarcik, ake mas BMI?
m-m, je vedecky dokázané, že chorobnosť ľudí prudko stúpa za posledných cca 20-30 rokov.
Okrem iného, za posledných 50-70 rokov sa znížila pohyblivosť mužských spermií asi o 50%. Nie u vegerariánov, v priemere u všetkých (a keďže nevegetariánov je podstaneeee viac, potóm... je to dosť jasné.
Vitariánstvo (vegetariánstvo) nerovná sa anorexii.
Anorektičky okrem iného strácajú menzes a tam o potomkoch nemôže byť ani reči.
Cítite sa unavený a vyčerpaný? Potrebujete znížiť svoju váhu alebo viete o niekom, kto by to potreboval? Produkty na prírodnej báze, Vám s týmto problémom pomôžu (garancia vrátenia peňazí). Všetko o diéte, chudnutí, zdravých potravinách, vážení a pohybe, regenerácii tela. Ako správne a zdravo znižovať hmotnosť, vyhrať nad nadváhou a obezitou, kalorické hodnoty. Ponúkam Vám bezplatné osobné poradenstvo, analýzu stavby tela zdarma a garantujem Vám zredukovanie váhy a celkovú regeneráciu tela.
Viac informácií na -odkaz odstránený-
e-mail: mlynarcik@post.sk
zds :), co to citam ? HRANOLKY :))), to iba trosku rypkam :)
no, čo ľudia, ako sa vám darí??Ja som si práve pochutnala n amojom obedíku, dusená zeleninka a cvikloý šalátik. Anonymka:Už mám tú sušičku ovocia, ale ešte som nesušila. Dnes idem nakúpiť jabĺčka
Zdravím Vás.Anonymka, poznám ten pocit, keď sa "ohlási telo a pýta si vitamíny". Ja som ho začala viac počúvať. Vždy, keď sa ohlási chuť na sladké, alebo únava, bez energie, depka, tak viem, že som mu nedala dostatok všetkého, čo potrebuje. Väčšinou si dám med a orechy, to je pre mňa taký "balzam" na nervy, alebo teplé mlieko s medom. Prednedávnom ma začali pobolievať kolená-neklamný znak toho, že mi asi chýbal vápnik a tuk, tak som začala nešetriť na oliv.oleji,strukovinách a mliečnych výrobkoch. A ono to prešlo. Takže môj návod je, že telo si vždy vypýta, čo potrebuje, len ho treba počúvať. Viete, na mäso ma už nikto nenahovorí...
požičala som si knihu od dr. Walkera-Zdravie a šaláty...vynikjúca. Opisuje tam všetko. Vďaka nemu som lepšie pochopila vitariánstvo. Odporúčam. Ešte si idem požičať ovocné šťavy. Inak škoda, že na slovensku sa dá len ťažko zohnať ovocie pestované na biofarmách. Tento týždeň som sa zas poučila z vlastných chýb a som o čosi múdrejšia. Nemala som pár dní banány ani pomaranče a chýbal mi dôležitý vitamín. Bola som úplne bez energie a upadla som do depky. Takže zase sa potvrdilo zlaté pravidlo, že vitarián musí dobre ovládať tieto veci.