Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

Chilli

Ahojte,tak čo tu je nové? Ja som musela byť chvílu na varenej strave, ale teraz zas prechádzam na vitariánstvo. Možno to tak malo byť, lebo som zistila, že vitariánstvo je to čo chcem a potrebujem. Inak je super, že si tu môžme vymieňať svoje skúsenosti, taak sa teším na ďalšie príspevky:)

jod

Mne sa podarilo nájsť v obchode za studena lisované ovesné vločky s orechmi, tak si spravím so sójovým mliečkom, abo to len tak chrumem. Som začal trpieť slabosťou na sladké, keď vidím len tak ma mlsná chytá

mikaela

ahojte, ako sa vám darí??? Takto začiatkom jari sa objavuje na trhoch čerstvá zelenina, bylinky a vňate, to bude pochúťka, ak vegani prežili zimu, tak myslím že v lete to bude bez problémov (myslím inšpirácií) lebo vezmite si, že len taká varená kukurica niekde na kupku je aká pochúťka!!!

mikaela

Z knižnice som si požičala knihu (je to víc méne brožúra ) Vegánska výživa, čistá a jednoduchá od Michael Klaper vcelku fajn knižka, pravdupovediac len si utvrdzujem to, čo som už vedela, alebo kdesi čítala, ale sú tam aj zaujímavé recepty. Ja si zvyknem robiť na raňajky musli z orechov, semien a suš.ovocia. tu je recept:po lyžičke z nasledujúceho: ľan,sezam,slnečnica,tekvica,kokos strúhaný,mak,vlašské,hrozienka a suš.banány,na pár sekúnd dám do mlynčeka, aby to bolo také naj sam a posypem na banán, alebo jablko, alebo to len tak spapám, super ma to zasýti aj na 4 hod. Vrátila som sa z Tatier, dusená kyslá kapusta na salašoch a Zakysanka stáli za to, samozrejme až po duševnom aj fyzickom zregenerovaní a super relaxe. A poviem vám, žiadny problém stravovania pre mňa,vitariánku.Prajem krásny a slnečný

jod

..no iste by sa niečo našlo
..miesto de sa môžme podeliť o recepty najmä, bo bohužiaľ, moc toho nemám a rád by som nejaké pribral do výbavy )
..som mal na raňajky jabĺčka s hruštičkami :) mňam mňam

anzi

ja len tolkoto: www.svz.szm.sk
skvela pani, je ju mozne vidiet na Nautiku, kamoska ju objavila a poslala mi link a musim uznat, ze veci super rozumie a vie vsetko vysvetlit, je urcite dlhorocna vitarianka, co prezentuje jej plet,vitalita a zivotna sila vyzarujuca z nej naplno

Andrej

jod & Co.
Ak mate pocit, ze mate obsah pre tuto temu... urobime Vam priestor...
Len ma najprv presvedcte, ze mate co do toho.

mikaela

jod:Vitaj, potešenie na našej strane. Som rada, že sa rozrastá naša veganská rodina. Práve mi kolega spomenul, že o 2 týždne bude jeho medovka v záhrade asi pol metrová, tak si hneď zalejem tzv.balzam na nervy. Chystáme sa do Tatier na veľkonočné, takže paráda, teším sa na prebúdzajúcu sa prírodu (okrem iného)

jod

Elou, som si vás tu prečítal a je mi z toho úplne super :) .
zds, bereš mi slová od úst ) , od kedy žijem na zelenine a ovocí, pravidelne cvičím, nepijem a nefajčím (okrem vodnej fajky :)) nikdy mi nebolo lepšie.
Cítim sa super, je mi super, mám kopu energie, myslí mi to, únava sa prejavovala len po pozití varenej stravy a večer pred spánkom.
Dokonca moja váha ide hore, kedže som bol vždy extrémne chudý, pritom žerem za štyroch.
Jedávať chodíme z práce do Čajovne, sem tam ku krišnákom.
Hneď pod barákom mám malý stánok s ovocím a zeleninou a každé ráno si tam povyberám maškrty a v práci papám.
K tomu kúsok od práce aj baráku sa chodíme tiež stravovať (blaváci poznajú appolo), kde je možné si namieŠať vlastný šalát a to ovocie a zelenina, vyzerajú na dosť dobrej úrovni, najmä teraz jak ide jar.

Máte pravdu s tým, že človek, keď sa zle stravuje skončí na áre a potom sa tu objavujú podobné individua čo kydajú a sami nevedia o čom.
Pre papák všetky knihy o zdravej strave čo zoženiem a snažím sa k tomu staviať čo najzodpovednejšie, predsa je to moje tel a môj organizmus.

Držím vŠetkým palce :), budem vás tu pravidelne sledovať, no škoda že je tu pre túto tému len jeden topic.
Uvažoval už niekto o malej webke o vitariansve, vegetarianstve, veganstve, zdravej výŽive a pod. ?
Už si na to dlhšiu dobu brúsim zuby.
Kedže som programátor, uvítal by som pomoc v obsahovej a designovej oblasti (keďže som zaťažený na čiernu) :) .
Ozvite sa mi ak budete mať záujem :)
pap