Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

mikaela

Chilly:Na to si neviem odpovedať ani sama(nieže by ma to trápilo). Veganka nie, lebo mliečne výrobky jem pravidelne, a vitariánka tiež nie, lebo zeleninu tepelne upravujem. A vegetariánka tiež nie, lebo nejem ani cestovniy, chlieb....Je niekedy ťažké vybrať si v reštaurácií, tak to väčšinou istí anglická zelenina, alebo mrkvový šaláť- trojitá porcia:))))

Chilli

Aj mne bolo tazko,dokonca az na vracanie...A mäsom nejem uz par rokov,takze to nebude problem.Snazim jest z každého trochu,aby mi nič nechýbalo,ale zrejme som tam nezaradila tuky.Inak ty si čo?Vegánka,vitariánka...???

mikaela

Už sa neviem presne rozpamatať na začiatky, ale pamätám si, že aj ja som mávala chute na nezdravé, na buchty, šunku. A keď som sa najedla, hrozne mi bolo ťažko, vieš po takom ľahkom týždni to je pre telo riadny šok. Teraz našťastie tie chute nemám. Inak veľmi dobrý je aj pomletý mak, skús ho zmiešať s domácim lekvárom - to by bola varianta namiesto sladkostí. A mäsko môžeš nahradiť tofu.

Chilli

to je dosť možné,že mi to môže chýbať...aj ja som už nad tým rozmýšlala.Tak skúsim si niekde pridať ten olej a sušené ovocíčko a potom poviem ako to dopadlo.

mikaela

Chilly:s tým tvojím striedaním chutí by to mohlo vyplývať, z toho, že keď sa stravuješ vitariánsky, tvoja strava je chudobná na tuky a cukry a potom ti prídu neuveriteľné chute na nezdravé. Skús počas Vita týždňa jesť veľa orechov (výborný je aj kokosový) a olivový olej a deficit cukru vypĺňaj ovocím, sušeným ovocím, čkoládu nahraď karobovými sladkosťami a pod.Nemusíš sa príliš obmedzovať, striktne jesť surovú stravu, len ovocie, zeleninu, nájdi si vlastný režim a jedálniček a postupne prekonáš tie chute na nezdravé.

chilli neprihlasena

Ovsené vločky na slano:
Paradajky a cesnak rozmixujeme a ovsené vločky namočíme na 10-15 minút do vody.Potom ich precedíme.Zmiešame vločky a mix(paradajky,cesnak), dochutíme medom a osolíme alebo dáme vegetu.

Mne to strašne chutí,ale neviem či aj niekomu inému,lebo vela ludí nemá rado cesnak..

Chilli

ja mám také periódy,že dva týždne sa stravujem úplne zdravo,ale potom mám strašnú chuť na niečo totálne nezdravé.A potom zase vitariánstvo.Ale teraz chcem prekonať tú hranicu a žiť tak čo najviac.Ale to sa lahko hovorí...ťažšie koná

mikaela

Chilly:Ja sa tomu venujem už dlhšiu dobu a aby som nehladovala alebo nemala chute na nezdravé veci, tak si vyberám tie zdravšie altrnatívy a tie chute sa dajú šikovne "oklamať".Recepty sú všade na webe, najviac odporúčam www.vitarian.cz vo fóre: Recepty

mikaela

chilly:Keď sme mali veľa višní a jahôd, jednoducho som ich ručným mixérom zmixovala (ak boli moc kyslé dala som 1/2 banánu) naliala do plastových a zmrazila. Teraz mám dreň. Skús si dať kokos do mrazáku. Normálne si kúp kokosový orech, otvor ho, odlúpni tvrdý obal a malé kúsočky nalám a daj zmraziť. Môžeš poliať medom+škorica ešte pred zmrazením. Je to ako Bounty, mňaaam