Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
Jáj to hej, ja som bola z toho tiež nadšená, ako sa všetko dá nahradiť niečím iným. Ja si napr. vieš ako robím čokoládové bonbóny? Zmiešam babkin slivkový lekvár s kakaom, alebo karobom. Na lyžičku kakaa (karobu) lyžička lekváru.(alebo podľa chuti) To pomiešaj a daj do papierových košíkov a šup do mrazničky. (posyp kokosom alebo škoricou, ak chceš)
yamii
fakt,ale tak trebárs šaláty nie sú problém.Nakrájam si čo mi chutí,polejem olejom alebo octom.Ja skôr zíram,že ako vymysleli vitariáni "cesto" a také veci,lebo mňa by to asi nikdy nenapadlo.
To vážne??Ja mám zase plno receptov vytlačených, alebo len tak vymyslených. Napr. aj taká mladá kukurica je lahôdka a ako ľahký obed dosť ideálna. Tekvicu nastrúham, uvarím, vegeta, cesnak, kôpor nakoniec. Je to ako môj obľúbený tekvicový prívarok, ak to celé poleješ asi 1dcl acidka.Zaujímavé recepty sú aj na www.recepty.sk alebo receptar.sk a nájdi si časť šaláty, alebo zeleninové jedlá. Určite bude po dileme
nie,nejem ich.práve prežívam tretí deň čistého vitariánstva.Ani netušíš ako rada by som si "logla" z mlieka.Cuketu som nejedla niekolko rokov.Už ani neviem ako chutí.To nejak nastrúhaš alebo čo?Možno by som si to aj spravila.Včera som si robila "slunečný humous" a celkom mi to chutilo.Ja vôbec nemám fantáziu na recepty,tak všetko len odkukávam:)))
Chilly:takže teraz ich papáš, či nie? Ja si poviem, že už keď to mäsko nepapám, tak aspoň mliečko a syry, ale to len tak sezónne a to tiež len niektoré druhy, hlavne domáce a zrejúce, alebo čerstvé. Taký tučný parený oštiepok ma pravdu-povediac neláka. Tofu ma tiež ešte nesklamalo. Ale samozrejme 1. miesto má u mňa zeleninka, momentálne vedie cuketa a tekvica ( s kôprom je to vono) a melóniky
Ahoj,ja som sa dopočula,že v Detve býva nejaký vitarián.Pre mňa je to dosť blízko,ale nemám naňho kontakt a ani neviem,či by sa chcel so mnou zoznámiť a pokecať.Ale budem stále dúfať,že sem raz príde nejaký a spravíme stretko:D
Hmm...kozí sýrek?tak to musí byť chutné...ááá..to si nemala ani písať,lebo ja som závislá na mliečnych výrobkoch.Viem,že sú nezdravé,ale ja ich proste milujem.A keď si predstavím tú chuť:/ ale musím to vydržať,chcem byť zdravá.
kozi syr, aj bio, je potencialnym zdrojom problemov so svalmi a klbami ako aj s celkovym travenim.
Ahoj Chilli, ja som tu každý deň a tiež by som rada narazila na niekoho z vás( nás ) a hodila reč. Najnovšie sa napchávam domácm kozím syrom, síce produkt živočíšny, ale zato bio a z domácej farmy. No lepšie bielkoviny si ani neviem predstaviť!Ako zvládaš horúčavy??Pre mňa ideálne počasie, milujem slnko, včera som plávala hodinu vkuse, pri západe slnka
Kde sú všetci vitariáni?Ach..tak rada by som nejakého poznala.Je to strašné,keď ste na to úplne sám a nikto vám neporadí.Nevravím,že na nete nič nie je,ale je to lepšie,keď je ludí viac.
Včera som si v záhrade nazbierala mladé kukuričné klasy. Celé som ich uvarila a jedia sa vcelku, nie len zrnká, ale celý klas, majú asi 10 cm a sú fantastické....takže tip pre netrpezlivých