Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
Ozaj a tie kakaové bôby zháňam aj ja. Myslím, že som na ne aj narazila niekde na webe, ale sú drahé. Nechápem to, veď kakaový prášok stojí sotva 30 sk.
Ahoj Chilly, tak som tu. Aj ja mávam také chute mlieko, vajíčko, ja si aj kupujem kozie mlieko a dokážem aj liter vypiť v jeden deň tak raz za týždeň. Vajíčka som tiež nevylúčila. Možno ti chýba živopčíšna bielkovina, ako si napísala, alebo čosi "mastné". Myslíš, že dať si mlieko by bol až taký prehrešok?
včera som mala brutálnu chuť buď na vajcia,mäso alebo mlieko.Čo je trochu divné,lebo mäso nejem už pár rokov,nanajvýš šunku tak raz za tri mesiace.Ale včera by som zjedla aj celú kravu:DD
Asi mi chýba nejaká látka alebo vitamín.Inak si to neviem vysvetliť.Je možné,že by to boli bielkoviny?Pretože tie sa nachádzajú vo všetkom na čo som mala chuť.
dodina tak na to musíš mať pevné rozhonutie,že sa chceš stať vitariánkou.Inak to vôbec nemá zmysel.A nemôžeš to spraviť zo dňa na deň,lebo je potom velká šanca,že tak isto rýchlo sa vrátiš k varenej strave.Na varenom jedle vzniká závislosť,takže je normálne,že sa nechceš vzdať pečiva.A inak dá sa nahradiť crackrami.Všetko je na www.vitarian.cz vela šťastia
dnes som si precitala niekolko clankov o vitarianstve a aj ked mi niektore veci pripadaju extremne chcela by som to skusit,je pre mna vsak dost tazke nahradit chlieb, pecivo, som schopna papat salatiky ale aj zajedat ich pecivom, je nejaka nahrada?
no...trošku som sa do toho zažrala:D
a inak,zistila som,že keď sa to pár hodín nechá vysušiť,tak je to lepšie.Je to dobré aj keď sa to nevysuší,ale keď sa to usuší,tak sa to tak nerozpadúva v ruke.Je to ako raffaelo,či ako sa to vola.Inak nevieš,kde by som zohnala kakaové bôby?
vidím, že ty si taká výmyselníčka ako ja. Tak veľa šťastia. Teraz si pochutnávam na slnečnicových jadierka, to len tak od nudy, idem off papa
a ešte som zabudla,že do tej zmesi pridá trochu vody,aby z toho bola taká tuhá hmota.
Ja som dačo vymyslela!!!A je to aj celkom chutné.Vhladom na to,že môj predchádzajúci recept sa robí ťažko(spravenie guliek),zmenila som zloženie.
takže:med,kokos (samozrejme nastrúhaný), a kakao smiešame.Potom z toho vytvarujeme gulky a môže sa tam aj vopchať nejaký oriešok alebo madle alebo čokolvek podla chuti.Dobrú chuť.
P.S.:) zopár som zjedla a ostatné suším na vzduchu,takže potom poviem,ktoré sú lepšie.
ja si zasa robím cukrovinky tak,že zmiešam nastrúhaný kokos s medom.Spravím z toho gulky a tie ešte raz povalkám v kokose.Alebo aj v niečom inom.