Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

lilinka110

zacala som chudnut predvcerom nic som nejedla schudla som za 1den kilo ale potom som jedla kazde 3hodiny ovocie a schudla som za 1 den kilo a pol kazde rano pijem 3dcl cistej vody kam si vytlacim 2cele citrony a cvicim aj rano a vecer

mikaela

Ten príklad jedálnička bol inšpirovaný veganským spôsobom stravovania. Sú to ľudia, ktorí úplne vylúčili všetky živoíšne potraviny, od vajíčka, mlieka, po mäso a syry. Vitariánstvo je zasa surová strava. 100% vegan neje žiadne živočíšne potraviny. 100% vitarián len všetko surové, resp. tepelne upravené tak max. do 50stupňov. Ja sama sa nepovažujem ani za jedno ani za druhé.Z ľahkého dôvodu, je to extrém a viem, že by sa to nedalo dodržiavať dlhodobo. Dôvod je zdravie, pohodlnosť, nedostupnosť širokého sortimentu atď. Ak sa chceš dozvedieť viac o vitariánstve, navštív stránku www.vitarian.cz, alebo www.vegetarian-vegan.cz , vegan.cz, veggie.cz

niaba2

AHOJKY MIKAELKA! DIK DIK DIK NA UVOD ze si mi poradila no to je pravda ze tolko toho teda nezjem resp. ziem keby o ratam na KJ ale vo forme ovocia ako banany, jablka, broskyne, orechy, syry a semena. ale ked citam ten orientac jedalnicek co si mi napisala narazila som tam na nieco co sa podla mna prieci povodnej idei vitarianstva a to napr.- CHLIEB, RYZA, REZEN Z TOFU ci TA CINSKA ZMES/poznam len cinsku zmes kt.mozno kupit len v mrazenej forme a tu treba ece tepelne upravit/ tak sa chcem spytat ci ako vitarizmus povoluje aj tepelne upravene jedla.Nevim asi sa ja mylim bo som o tom ece ziadnu knihu neprestudovala, a vsetky info kt mam su z netu tak tak...neviem co si myslis??
prajem pekny dnik a vela stasticka v novom sposobe zivota..chi! :-D

Chilli

ahoj niaba,
ja viem len o knihách dr.Walkera.Dá sa stiahnúť online na www.vitarian.cz .Ale musím sa priznať,že som ju ešte nedočítala,takže neviem,či by ti dala odpovede na tvoje otázky.Ale v každom prípade to treba prečítať,keď chceš byť vitariánka:)

mikaela

Ak ako vitariánka neješ ryžu, alebo chlieb, kľudne to nahraď ľanovými plackami alebo nepečeným chlebom, alebo niečím s rovnakou kalorickou hodnotou. Napríklad miesto ryže zvol kukuricu, alebo strukoviny.Recepty sú na webe.

mikaela

Tu je príklad jedálnička, ktorý ti poskytne 2960 kalórií za 1 deň, to by mohlo stačiť, aby ti váha neklesala:

R:ovocná misa 170g, pomarančová šťava
O:šťava z mrkvy,cvikly,špenátu 170g
miešaný zeleninový šalát s dressingom-stredná porcia, celozrnný sendvič s tofu-rezňom 120g tofu,2 krajce chleba
V:mrkvový šalát-1 šálka
čínska zeleninová zmes-170g
hnedá ryža-170g
Dezert:zmes mandle-hrozienka-slnečnica-1 šálka
Uvádzam to ako príklad z knihy Vegánska výživa, čistá a jednoduchá.

niaba

CAF BABENKY CHILI A MIKAELA!
no chceli ste piskat s niekym kto je tiez vitarianom,tak som tu.
a potrebujem poradit. ja mam osobne taky problemik ze..
mam 20 rokov, vysku 172cm a 59kg ale vizeram na 50kg!vitarizmus som skusala minule leto a za mesiac som schudla 10kg.hoci som sa dobre citila vizerala som ak anorekticka preto som toho aj nechala a chvalabohu sa mi podarilo pribrat na 59kg. ted som zacala zas zatial to taham 3 den a uz zas ma o 3 kg menej ako pred vcerom. a to jim ovocia oriaskov a vsetkych tych veci len take najsladsie ovocie 4 krat denne a zeleninu len raz a tiez dost orechov.neviete mi poradit co jest aby som mohla ostat pri surovej strave a nechudla??? alebo nejaku dobru knihu zameranu na vitarianstvo.
PLEASE! BUDEM VAM VELMI VELMI VDACNA!
ZATIM PAPIKY! N

Chilli

jaj...o acidku mi ani nehovor!Ja ho tiež milujem.To je ten najlepší mliečny výrobok aký existuje:)
Minule som asi v báječnej žene čítala,že sa to dá vyrábať aj doma.Musíš si na to kúpiť niečo...(neviem ako sa to volá)a dáš to do mlieka.A po pár dňoch máš acidko.A tie veci,čo sa tam dávajú sa začnú rozmnožovať a môžeš acidko vyrábať do nekonečna.A celkom zadara.Stačí kúpiť len mlieko:)

mikaela

Ja zbožňujem biele acidko. Pridávam ho všade namiesto smotany, alebo dressingu. Niekedy by si možno mohla spapať kurací, alebo hovädzí vývar, len čistý vývar, bez slížikov,mäska. Alebo sem tam anglickú zeleninu na masle.To sú také malé hriechy, ale ver mi, tvoje telo to určite ocení

Chilli

Mikaela:no,dala som si jogurt a smotanu...nevadí,že som porušila vitariánstvo,lebo to bol len taký malý pád a musím sa postaviť a ísť ďalej.Aj ja som našla tie bôby.Konkrétne na -odkaz odstránený- .Je tam 100g a pochádza z indonézie.Je to riadna pálka,to ti poviem...ale radšej si priplatím,veď ide o zdravie.Ja som si založila taký "denník" a píšem si tam,aké vitamíny som za ten deň zjedla a moje pocity.Chcem tak prísť na koreň veci,že kde robím chybu.Ale mastné mi teda vôbec nechýbalo,lebo som ťa poslúchla a pridávala som si olivový olej a jedla som orechy a také hlúposti:D
Dnes som si kúpila prírodný cukor,lebo som mala strašnú chuť na sladké...už si pripadám ako tehotná:Dtaké kombinácie