Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
-opravujem, nemala som diagnostikovanú alergiu na peľ, ale na kvitnúcu burinu, trávy. (Aby ma niekto nenapadol, že si veselo pojedám med, ak som alergická na peľ)
Ahoj bbaska.Vitaj na fóre. Tie spomínané chronické ochorenia sa mňa chvalabohu netýkajú. Odkedy mi pred zhruba 3 rokmi vybrali mandle som nemala ani angínu a dokonca aj jarná alergia na peľ ma tento rok akýmsi zázrakom obišla:) Ak sa dobre pamätám, kedysi sem prispievala anonymka a tá mala tuším opakovaný zápal priedušiek.
ahoj,zaujala ma vasa diskusia,ja sama mam svoje stravovanie(neda sa to moc specifikovat)uz od 13rokov (moc skoro ale uvedomie a citanie knih o tom mi nechybalo)ked som tak nejak nenasilne zacala prestat jest maso az som sa dostala do dnesnej podoby.zaujalo ma ze opisujete ako ste neustale chore-chronicke choroby a tak.Nemyslim ze tym je vasa strava vyvazena pretoze ja som nebola chora uz 5rokov-ani len prechladnutie!a to som do tych 13 bola viac v nemocnici ako doma takze si nemyslim ze by to bola dedicna dispozicia
dúfam,že to prejde.Myslela som,že to zvládnem naraz,ale nie je to také lahké ako som si myslela.
neboj, netreba to siliť, lebo by ťa to omrzelo skôr či neskôr a pojedla by si všetky odopreté pochúťky naraz.Možno časom nahradíš mlieko - sójovým a syr - tofu:)
ahoj mikaela,
tie boby si idem kupit,ale ten obchod je v inom meste,tak cakam,kedy sa tam dostanem,ze budem mat cestu.Alebo mozno pojdem len kvoli tomu obchodu,lebo mi uz aj sol dochadza.A jogurty a mlieko jem normalne,lebo moje odopierajuce schopnosti su na bode mrazu:D
Ahojte. Na obed: 3 klasy varenej kukurice, zeleninový šalát, a vy? Chilly, zohnala si tie kakaové bôby? Ako stojíš s chuťami na mliečne?
Stránky su plné článkami o chudnutí, diétach, anorexií a obrázkami štíhlych dievčat. Samozrejme, že najviac na to doplatia mladé dievčatá, nevyvinuté, neznalé, ale ochotné urobiť všetko za štíhlu postavu. Ak by to začali riešiť zdravou výživou,pohybom, vylúčením sladkostí a živočíšnych tukov a postupne prejsť na ovocie, zeleninu, mliečne výr., nemám proti tomu nič. Naopak, je to lepšie ako hladovky, jednodňové diéty, alebo bulímia. Opakujem, pre mňa toto stravovanie neznamená diéta, ale forma stravovania.
chilli som rada ze odpovedas len za seba(?),pretoze okrem teba je to adresovane vsetkym ostatnym...:-)
a aky chces na to recept.Jednoducho ich nakrajas,hodis do susica a mas.Ak nemas susic,tak das na papier (daj pozor,aby to nebol novinovy) a susis najlepsie na slnku alebo doma v izbovej teplote.