Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
Ahojte všetci vitariáni. Kde ste, dovolenkujete? Ja som sa vrátila, oddýchnutá. So stravovaním som na dovolenke nemala problém, nakoľko veľa sezónnej zeleniny, ovocia a orechov ma plne uspokojilo. Práve si popíjam kozie mlieko, mňam, pekný deň
Ahoj Chilli a všetci prispievatelia.Po dlhšom čase som tu zasa, bola som odcestovaná. Chilli, to je výborný nápad, samozrejme ak bude treba, pomôžem ako sa dá.Pekný deň
dobrá správa!
bude SLOVENSKA STRANKA VITARIANOV!
takže ak chcete niekto prispieť (recepty, články...) dajte vedieť. Nerobím ju ja, ale mám kontakt s jej zakladatelkou.
miska vitarianstvo je štýl života.Vitariáni jedia LEN živú stravu.Medzi to zaraďujeme surové ovocie a zeleninu,semienka,orechy,mandle...ale nič nemôže byť tepelne upravované nad 40stupňov,pretože tým by sa zničili enzými,ktoré sú potrebné pre život.Preto sa to nazýva živá alebo RAW strava.
no to zase nemozu napisat to co nieje pravda,tomu sa da doverovat.inak viete mi poradit ako sa oznacuje hovadzia zelatina v gumennych cukrikoch?uz som to zabudla a neviem-nechce sa mi to hladat
ja si radsej precitam to zlozenie.Lebo dnes sa neda na nikoho spolahnut.
no ja sa momentalne nachadzam v GB a nie je nic lahsie ako tu byt vegetarianom alebo veganom-vsetko oznacene clovek sa nemusi trapit citanim kazdej potraviny ako doma...v tomto smere(mimo ine)sme riadne pozadu.vacsinou tu ludia jedia bio a organic vyrobky aj ked je pravda ze oni za zdrave pokladaju aj chipsy lebo su "organic" :)
bbaska,je pravda,ze som bola v nemocnici,ale nie kvoli fyzickej chorobe...:(