Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

Chilli

Tak, tak, mikaela. V zime to bude riadny koncentrak:D neviem čo budem jesť, ale keď to zvládajú druhí, tak možno aj ja. Asi pôjdem po tvojich šlapajách a tiež si budem niekedy zeleninu upravovať. Aspoň zatial. Asi to je menšie zlo ako keby som si dala...hm...ja neviem čo, nejaké blbé bezvitamínové jedlo alebo božechráň nejaký polotovar. Som čítala, že stačí jesť 75% raw stravy a zvyšok varenej a organizmus sa bude regenerovať. Lebo tých 25% dokáže ešte nejak zpracovať a tak...

mikaela

Ja takisto, veľmi, veľmi pomaly. A ani neriešim, či sa mi to niekedy podarí. Aj takto sa cítim fantasticky, na mojej - lakto-vegetariánskej strave. V lete som takmer vita, ale bez nejakých obmedzení, nakoľko prevláda veľa čerstvej surovej zeleniny a ovocia a šalátov. V zime si neviem predstaviť deň bez teplého čaju, mlieka alebo dusenej zelenine, alebo polievky. Poznám svoj žalúdok a viem, že v zime sa mi 1 teplé jedlo (dusená, grilovaná alebo varená zelenina) denne žiada. Ja som si minule kúpila francúzske droždie tzv. Tebi. Mńam, výborné, chutí ako syr, skutočne.

Chilli

marie tak to ti trochu závidím. Ja ešte jem vela vareného jedla. Snažím sa už ísť na to strááášne pomali, lebo inak mi to nikdy nevyjde.(odskúšané na vlastnej koži):
Ako dlho ti trval prechod? Daj aj nejaké rady:)

marie

Caute Chilli a Mikaela, dakujem za odpoved, ..... jem hoci nie dlhy cas 100% raw stravu.... len je problem vela surovin zohnat pretoze sa snazim konzumovat BIO a v nasom meste raz zacas zoneniem len Bio mrkvu

mikaela

Vieš čo, tie uhorky si doprajem aj ja. Skús kvasené, tie sú len kvasené, nie sterilizované. Videla som ich sem tam na trhu, kde ich predávali, alebo v Bille, majú také vo vákuovom balení. Ja ich milujem aj len tak s ničím, keď mám chute ako tehotná

Chilli

ahoj, mikaela. Tak si ho kúp aj ty, je to fakt super. Len som taká pažravá, že som už zjedla polovicu...a to len tak som to jedla lyžičkou z pohára. Dakedy sa za seba hambím, aká som pachltná:D viete čo mi chýba pri raw strave? Kyslé zavárané uhorky. Teraz si ich ale dovolím ešte zjesť..budem ich jesť menej a menej. Tá závislosť na varenom jedle je naozaj pravá závislosť:/

mikaela

myslím, že tofu je tepelne upravovaný (sójové bôby sa varia) Je to malý prehrešok, ale je zdravý. Taká striktná až nie som, lebo si nedokážem predstaviť jesť celý život všetko 100% raw. Chilly, ten kakaový sen ti závidím, som rada, že píšeš

marie

Caute, veľa ľudí má mýlny názor, že varená strava je plnohodnotná... položím otázku a z akých surovín je tá varená strava?...predsa zo surových plus konzervanty, farbivá... a atď .... co chyba vo varenej strave sú enzýýýmy, ktoré si telo netvorí, ale prijíma ich z potravy na to, aby každá bunka mohla normálne zdravo fungovať..naozaj je to logické, že len živá strava môže dať ŽIVOT