Surová strava

Príspevok v téme: Surová strava
mikaela

Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.

Chilli

ahojte.kúpila som si kakaový sen /tahiny, škorica, 100% raw kakao/ a to vám teda poviem, že ten názov to velmi dobre vystihuje. keď mám chuť na čokoládu, dám di zopár lyžičiek tohto a nemusím mať výčitky, lebo je to raw.

marie

Ahojte, zo zdravotnych dovodov som presla na cisto živu stravu, čiže len surovú ...a ..cítim sa naozaj super, chcem sa Vás opýtať čí syr TOfu je tepeln eupravený, albo je to čisto surový produkt. Ďakujem a čaute

mikaela

Bola som v čechách a nakúpila si toľko vita výrobkov a sladkostí. Tak to vám poviem, že čo sa týka sortimentu, sú oveľa bohatšie zásobovaný a majú výborné bio shopy a reštiky. Dúfam, že už aj u nás sa sortiment výrobkov rozšíri už čoskoro. Ako sa máte chilly, zojka?

mikaela

Chilly čau, až teraz som sa dostala k tvôjmu príspevku.Ja si z takýchto vecí už dávno hlavu nerobím. Každý z blízkych a priateľov vie, že som vegetariánka a aj z tých jedál nezjem hocičo, takže sa mi dosť prispôsobujú (výber reštaurácií, alebo moje jedenie každé 4 hodiny, inak už umieram od hladu) . Neriešia čo jem, prečo jem, nejem mäso, skratka - zvykli si, že to som ja a absolutne to tolerujú. Druhá vec je, keď niekto neznámy alebo nový sa vypytuje a nechápe, prečo sa normálne nenajem napr. menu, ale tým hneď vysvetlím, že som vegetariánka, a cítim sa takto fajn. Ak chodím na výlety, na prvé 2 dni si donesiem niečo pripravené (napr. dusenú zeleninu ) a vždy si zoberiem tofu, orechy, sušené ovocie a jablká. Alebo si sprav protekciu u kuchárok, že si dáš len polievku a z druhého chodu len dvojitú porciu šalátu :))

Chilli

tie bôby sa pomelú v mlynčeku.Teda aspoň ja si to tak predstavujem.A ešte ich nemám, lebo škola zaberá všetok môj volný čas...a nemám čas čakať do 16tej, kým otvoria obchod:( teraz ideme s triedou na chatu a neviem čo mám robiť. Ak nebudem jesť jedlo, ktoré mi tam dajú, budú si myslieť ktoviečo a budú potom na mňa stále zízať, či to jem.Ale ja to nechcem žrať:((((pomóóóóóóc..prosím dajte nejakú radu!!

aniccha

mikaela vsak si objednaj tie veci cez internet...dobra stranka je biosen.sk, nie je tam vysoke postovne, ja si tam ten kokosovy olej kupujem tiez:)

mikaela

Ahoj Chilly, už si si kúpila bôby. Inak rozmýšľam, ako sa jedia? Však oni musia byť horké, ako zrnková káva. Včera som si pripravovala baklažán, je vynikajúci zapečený v trúbe s oliv. olejom, cesnakom a rajčinami. Ja milujem aj oranžovú tekvicu (sladkú-lahôdkovú). Nakrájam na mesiačiky a dám do trúby, kým nezmäkne. A milujem ju v kombinácií s jadierkami, alebo orechami.Ako to vyzerá s novou vita stránkou? Pekný deň

Chilli

v BA som ešte nebola v takom obchode. Takže vravíš, že tam to je na úrovni...hmm...že by som išla na výlet? :D
Ak nájdeš tie bôby, tak mi daj vedieť. No idem si ich kúpiť za cca 140. A bolo by fayn, keby niekde boli za lacnejšie. Inak na biosene teraz majú akciu- konopný prášok len za 49! Je vraj velmi zdravý a navyše je RAW.

zojka-m

Ahoj, dajte vediet potom tu vitariansku stranku, uz sa jej neviem dockat:) cesku stranku som uz prestudovala celu:)

mikaela

Ahoj chilly. Bola som pri čiernom mori a bolo výborne. V mojom meste je jeden lepší obchod so zdravou výživou, ale nie je taký vymakaný, ako niektoré v BA, kde ten sortiment je už dosť na úrovni. Už dlhšie zháňam napr. kokosový olej, alebo kakaové bôby