Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
marie, ty ješ iba 2x denne? no ja by som umrela:D počula si o monodiéte?
Jedno z mala veci co nedokazem pochopit,je vegetarianstvo.Nebudem to tu rozkecavat.Ale maso je taktiez rovnako dolezite ako zelenina a ovocie,ludi vegetarianov oznacujem takmer za ludi,ktori si nevedomky ublizuju.Maso ako take moze zato,ze sa ludsky mozog vyvynul zo zvieracej formy na inteligentnu.A mohol by som tu menovat stvoky veci cim a ako si vegetariani skodia.
Ja som bola maniak na sladkosti a na slane jedla, ....jem 2 x denne okolo 11.oo ovocne jedlo a vecer zeleninove
...s ovocim si dam okolo 15 druhov dalsich potravin: rozne obyloviny,, orechy a semienka...lanovy alebo olivovy olej a to zapijam acydofilnym mliekom (bo surovre nemam)ak nie som v praci tak si dam k tomu rozdrveny cesnak, ktory by sa mal jest s ovocim ...zelenina sa je tazsie.... napr nejaky receptik: postruhana cvikla, cesnak a acydofilne mlieko....
...nedavno so mala chute na sladke tak som to zahnala susenymi marhulami a datlami....:)
aky mas mlyncek? ja som mala taky prastary kovovy, ale pokazil sa. Rozmyslam, ze si kupim greenstar. Uz som to aj rodicom navrhla, ale ked som povedala cenu, tak sa trochu zlakli. Ale to je predsa na cely zivot! Nasla za 18 000sk s 5 rocnou zarukou. podla mna to nie je az tak vela, na to, ze ma taku super kvalitu a funkcie. Co myslis?
ano, ano, ja ju ešte pomeliem na jemnejšie, ale nemusíš. Trošičku medu na každú placku nezaškodí:-)
hmm..to vyskúšam.ale neviem kde zoženiem tú kokosovú múčku...alebo to je to isté ako strúhaný kokos? :-o
Nevyberám si potraviny podľa toho, či sú 100% raw alebo Bio, alebo Eko. Všeobecne sa stravujem veľmi zdravo, som absolútna vegetariánka a mäso mi nechýba, ani by som nepomyslela jesť kura alebo rybu. Ale naozaj nemám problém jesť vajíčka, alebo jesť stravu, ktorá nie je inak kosher, taká ortodoxná vážne nie som. Dokonca ani bežné sladkosti, či pečivo mi nič nehovoria. Mám vyskúšané aj 100% raw, a priznám sa, cítila som sa bez energie. Takže z časti počúvam aj svoje telo.
Ja si namiesto pečiva občas kupujem Bio ryžové chlebíky. A vieš čo je mňam? Vymačkaj si banán s kokosovou múčkou, trochu pomletých slnečnicových semien, škorica a z toh si robím také placky, ktoré suším na priesvitnej fólií (dostať v papiernictve) na radiátore. Neskútočnééé. Teraz som sa vymedíkovala, dala som si asi 5 lyžičiek výborného, pastového repkového priamo od včelára
marie, ale to muselo byť ťažké odolávať varenému jedlu, keď si sa takto zaťala, nie? Ja by som to nedokázala? Nemáš chuť si dať niečo čo nie je raw? Čo všetko ješ, resp. čím si nahradila napr. pečivo, sladké atď...som trochu zvedavá, tak preto mám tolko otázok:)
na čisto raw strave so len druhy mesiac. Tieto principy som uznavala uz davno, ale nevedela som ich realizovat ....a jedla som predtym vela skodliveho, bo som nevedela odolat chutiam...no a popritom som si hovorila az raz by som mala zdravotne problemy tak prejdem na raw sravu..... a prave to sa stalo....takze ja som presla na zivu stravu zo dňa na den.