Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
preco su surove zemiaky toxicke? kedysi sa jedli na scorbut-vysoky obsah C-vitaminu...
Chcela by som sa vás spýtať, ktoré výrobky, potraviny, predávajúce v zdravej výžive Vás očarili chuťou a nedáte na ne dopustiť. Na spestrenie jedálničku sa chcem trochu inšpirovať. Pre mňa je to Cigória, alebo Melta, ktoré používam namiesto kávy a neviem si vynachváliť. Chuť je káve veľmi podobná a spôsob použitia ako pri mletej káve. Ďalej by som chcela vyzdvihnúť lahôdkové droždie, chuť je taká jemne "cheesy".A taktiež carob na kompenzáciu sladkých pôžitkov
ja som čítala, že surové zemiaky sú toxické. Odvtedy ich nejem.
mikaela: ach tie éčka:/ všade ich pchajú. Ja už ani neverím v obchodoch, že čo je napísané pravdivo. Teraz chodím do jedného bio obchodíka...najprv bol taký chudobný na potraviny, ale teraz tam majú aj výrobky od lifefood. ako napr.kakaový sen, aj tie kakaové bôby, len nemám mlynček, tak som si kúpila len ten sen.
je pravda, ze som ich pila neriedene... na Vianoce som dostala paradny odstavnovac, tak som sa do tych stiav s chutou pustila a dopadla som ako som dopadla. Ked si teraz niekedy dam len poharik stavy, uz mam problemy. No, ale ako vidno, sposobila som si to sama, nikto ma na to neupozornil
marhula, to mi je vážne ľúto a zároveň aj tak trochu záhadné. Neviem, možno jabĺčka podporujú vylučovanie kyseliny a tá je agresívna hlavne nalačno. Ale zemiaková šťava sa odporúča pri problémoch žalúdka. A okrem toho, šťavy treba vždy riediť s vodou v pomere 1:1
pila som mrkvovu stavu, jablkovu stavu a stavu zo zemiakov tri mesiace - vysledok....porusena sliznica zaludka. Co vy na to?
V obchode si stále čítam zloženie neznámych alebo nových výrobkov. Lebo som v markete objavila žinčicu a sklamaná zistila, že obsahuje sušené mlieko a Ečka a podobné záležitosti. Nemám rada umeliny a už vôbec nie pridané chemické a konzervačné látky.
má vela funkcií, ale čo je pre mňa prvoradé je to, že lisuje a má systém twin gear, či ako sa to volá. Má nízke otáčky a tak sa zachová velmi vela dobrých látok...preto ho chcem. To máš kúpené to pyré, či ako? že si musíš pozrieť zloženie...
ahoj chilly. Ja si zatiaľ dosť spolahlivo meliem orechy (aj kokosovú múčku) na mlynčeku na kávu. Nemám s tým vôbec problém, iba sušené ovocie to lepí a nie moc melie. Ten greenstar je určite super, ale tá cena je vážne vysoká. Skús ísť do NAY a pozrieť nejaký multifunkčný robot, ktorý drví/seká/melie. Ja som dostala hroznú chuť na gaštanové pyré. Musím pozrieť zloženie, lebo nemám šajnu čo to všeko obsahuje. Ale kebyže len gaštany a cukor, tak to by šlo...
Každému čo jeho je.... :), myslím, že aké dobro si, také aj chceš, je to vec pohľadu, aj keď svojim spôsobom zvyku.