Ahojte. Zakladám novú, mne dosť blízku tému. Už vyše pol roka sa stravujem prevažne zeleninou, ovocím, orechami, semenami, strukovinymi. Sem tam mlieko, mliečne výrobky, málo syry a tofu. Schudla som asi 8 kg. Ak sa niekto stravuje podobným spôsobom rada by som si s ním vymenila skúsenosti a názory. Takže píšte, budem reagovať, díky. M.
Surová strava
no, zistila som, ze to ide tazko dole aj z folie...takze je to nanic recept. skoda :( a vyzeralo to tak perspektivne:DD no nic...
poznáte také "keksíky" od firmy alfa bio? (arašidové, makové, sezamové...) tak dajú sa spraviť aj doma, dokonca zdravšie, lebo tam je aj glukózny sirup a neviem čo ešte. Je to strááášne jednoduché. Ak vám to chutí tak: zmiešate (napr.) sezam s medom, vytvorí sa hustá kaša. Dáte to na nejaký podklad( tanier, fólia) a strčíte to do ladničky, nech to stuhne. (inak z taniera sa to dáva zle dole, nič iné som ešte neskúšala, ale myslím, že na nejakej fólii by to šlo lahšie)Potom to vyberiete...a to je všetko...dobrú chuť:)
ahojte, ako sa máte? Čo papávate? Viete aj kedy si uvedomujem priority tohto spôsobu sttravovania? Príklad: som s priateľmi niekde vonku a sme hladní, priam umierame od hladu. Nájdeme reštiku a najeme sa, prvý chod, polievka, obed, niečo sladké, pivo, káva a podaktorí odchdzajú úplne bez energie, tak akurát do postele na 2 hodiny podriemkať. A ja odchádzam ako znovuzrodená, príval energie po ľahkom, zdravom obede, a zase ready robiť čosi aktívne. Nemám rada ten útlm a pocit ťažoby po jedle, keď sa celá energia spotrebúva na trávenie.
no body is perfect...
...ja tiez nie, je to aj zvyk.
ked si sa vybrala takouto peknou cestou, skus sa vyhnut drobnym bodliacikom v podobe skrytych buducich problemov s travenim.
postupne.
je to cesta, hm.
viem, viem, ovocoie by sa malo jesť solo, nekombinovať s bielkovinami. Ale čo keď sa niekedy dám zviesť chuťami, však som len človek, ktorý rád papá a potrpí si na kvalitných potravinách. Druhá vec je v poslednom čase privysoká cena niektorých potravín a o Bio ani nehovoriac
hallo, mikaela,
ty si ale gurmanka :)
moj nazor vsak je, ze ovocie jest len s ovocim, bielkoviny so zeleninou.
inak reakcie potravin medzi sebou neprinasaju to, co by mohli, resp. su casto nevhodne.
Taktiež čo sa týka zvláštnych chuťových kombinácií mám rada kombináciu: orechy, jablko, med, cesnak a škorica. A všeobecne orechy so sušeným ovocím proste patria k sebe. A nedám dopustiť ani na syr s ovocím, napr. so žltým melónom, hruškou, alebo hroznom. Namiesto syru môže byť aj tofu ochutený.A ešte moja špecialita. Mlieko povariť so škoricou a kinčekmi, pridať med. To je neuveriteľne ukludňujúci nápoj v zimných večeroch
Chilli ja som tiež dosť zaťažená na med. Kupujem si ho na trhu, nikdy nie v obchode. Ja mám najradšej lipový. No naposledy som vyskúšala pastový -repkový a bol asi najlepší doposiaľ. Je to špeciálne vyšľahaný med. A zásada je, vždy naberať med plastovou, alebo drevenou lyžičkou, aby sa nizničili vitamíny. Ja si ho prelievam do macíka a odtiaľ vytláčam.
ja to presne neviem, ale raz mi to povedal niekto..tak sa asi zle vyjadril.
hmm...na čo nedám dopustiť? Asi na med. Je mňaaaaaaamky:P
cukor už takmer vôbec nejem. Len to, keď zhreším a dám si nejaký keksík. Ale už mi to pomali prestáva chutiť...Práve som si požičala knihy od Walkera-ovocné a zeleninové šťavy, šaláty...(známi vitarián, dožil sa 116 rokov) Tak to idem študovať.
podla mna chilli myslel-a toxicke zemiaky ze su vtedy, ked sa nechaju na dennom svetle a ozeleneju, vtedy su jedovate a ich klicky su tiez jedovate. Zdravy pekne zafarbeny zemiak nema chybu v surovom stave a mas pravdu, ze obsahuje aj Cvitamin