Ahojte...je dobre ranajkovat alebo nie? jedni pisu ze na ranajky max. ovocie ze 2pomarance banan a tak a druhi pisu ze jedz co chces ze su dolezite....co je pravda?
----------
Zaujimavy clanok na temu "Preco ranajkoavt?" www.zdravie.sk
akože čo myslíš? nejaké vajíčka alebo tak? to podľa mňa nie je už také dobré ako keď si ich spravíš takto ráno čerstvé a neviem či to je vôbec vhodné ich potom prihrievať. ja som čítala, že sa tam potom tvoria nejaké škodlivé látky ale neviem si spomenúť ako sa volali. si o tom nepočula?
@imeta Ono to ani nieje podla mna zdrave sa najest hned ako sa clovek zobudi. Niekomu rano staci ovocie, iny potrebuje mat vydatne ranajky ako napríklad vajicka, omeletu alebo nejaky oblozeny chlebik. Neskusala si si nieco take vecer pripravit a rano si to v praci ohriat ? To by ta mohlo viacej zasytit a potom aj vydrzis do obeda nebyt hladna :)
ja viem, že to nie je nič zložité. aj to viem, že mám celkom šťastie, že sa môžem ešte naraňajkovať keď prídem do práce, že ma nikto nenaháňa, respektíve, že mám takú prácu, pri ktorej sa to dá v pohode. len proste keď sa zobudím ešte na nič nemám chuť a potom už akurát keď cestujem to na mňa príde :/ neviem či by som nemala aj nejako zmeniť raňajky, teda zloženie. lebo ja práveže väčšinou len také ovocie si hodím alebo čo a potom som do obeda celkom dosť hladná :/
...ale prosim ta... ved zase naranajkovat sa to nie je nejaka jadrova fyzika...ked mi nevyhovuje to kedy alebo co ranajkujem tak to zmenim, obchody su otvorene, je tam toho na vyber kolko len chces...mozes si vybrat sladke, slane, ovocie, mliecne veci, fakt cokolvek...a uz kedy si to das to je fakt len malickost...aspon teda podla mna...ved zase sme slobodni ludia...nikto nas v takychto veciach neobmedzuje...
@hrncarka Nedramatizuje, ocividne ju to dost trapi a nevyhovuje jej to takto Aj ked je pravda ze v tomto ma tu vyhodu, ze moze ranajkovat v praci, len si to asi nevie presne rozvrhnut, co si dat najest a o kolkej aby nebola hladna a bola stale syta :) Ty ranajkujes ako ked nemas moznost sa najest v praci prave v tedy ked si hladna ? Tiez som mala taku pracu a z rana som sa nutila si nieco dat lebo ak by som si nic nedala, v praci by som mala moznost sa najblizsie najest az na obed.
....ale prosim ta, nemusis to tak dramatizovat....vravim, ze je to len o zvyku...tak sa bud nauc jest hned rano ked si este doma alebo jednoducho vydrz tu chvilku v autobuse a najedz sa teda hned ako prides do prace ked sa ti...ty mas este stastie, ze mas taku moznost...my prideme a hned musime zacat makat...
@imeta Ovocie z rana ti nerobi zle? Ak nie skus si do tasky hodit nejaky banan, alebo jablko a to popripade zjest po ceste autobusom, aspon na chvilu zazenies hlad a vydrzis do prace :)
pre mna nepochopitelne ako pisete ze rano nie ste hladne az po hodine a pod. Ja som hladna v momente dokonca sa zobudim niekedy skor na strasny hlad keby sa nenajem hned ako vstanem je mi zle. Ranajky su prve az potom sprcha a ostatne
to si ja neviem napríklad predstaviť, že by som musela raňajkovať hneď ako vstanem. to mi je väčšinou ešte zle ale najem sa tak do hodiny po tom ako vstanem, keď prídem do práce. len to som už väčšinou fakt dosť hladná :/ keď potom by mi to vychádzalo, že by som musela jesť v autobuse