ranajky ano/nie?

imeta

myslíš také ako ovsené a podobne? to by sa podľa mňa tiež nemalo prihrievať, to máš aj na krabici napísané, že by sa to malo skonzumovať hneď keď si to zaleješ, veď potom to už musí byť ako betón :/

Darla111

@imeta Tak mala som na mysli nejake kase napriklad. Tie mne chutia aj ked si ich spravim vecer a potom rano zohrejem.
@emmi7 No u nas doma najviac ide z feta syru,masla a zakysanej smotany :) Taka klasika, povacsine ale taketo domace jedavam sama u nas doma :)

emmi7

@Darla111 A nemáš nejaký recept na fakt chutnú pomazánku? Tie mi teraz práve začali veľmi chutiť a ako píšeš, je to rýchle na prípravu takže na raňajky ideálne :)

danena

To sú už podľa mňa zbytočné vymýšľačky aj tak, teraz sa to stravovanie zbytočne komplikuje. Jednoducho keď je človek ráno hladný tak sa naje a hotovo. Načo jesť nasilu alebo prečo hladovať?

imeta

aha, tak to sme sa teda trochu nepochopili. ja som myslela, že máš na mysli práve tie vajíčka keď si o nich pred tým písala a čo iné by si si ešte chcela prihrievať ráno?

Darla111

@imeta Nie, o tom som este nepocula. No nemala som na mysli ohrievat prave vajicka. Bezne si to tak robim ze si vecer ranajky pripravim a rano v praci ohrejem, teda ak sa nejedna o nejaky chlebik :) Neskusala si nejaku pomazanku? Tu mozes pripravit vecer a rano iba namazes na pecivo a netreba to ohrievat :)

hrncarka

....tak ved to prestriedaj a zistis co ta najlepsie zasiti alebo co tak na rano sadne najviac....niekto si musi dat nieco lahsie aby mu nebolo cely den potom zle....niekto si potrebuje dat hned rano chleba s niecim natrety a napriklad so zeleninou a niekto zase nema chut jest az do obeda...proste musis na to sama prist...

danena

O káve som počula aj ja, že by sa nemala hneď ráno lebo potom je neúčinná, celkovo to mätie celé telo a hlavne pred raňajkami je aj veľká záťaž na žalúdok prázdny. Ale čo sa týka jedla tak je podľa mňa celkom jedno kedy ich ješ ale čo raňajkuješ, to je podľa mňa podstatné ak ti ide o tú energiu na celý deň

imeta

práve to je tá chyba, že si to všetci myslia. ale ja som práve čítala taký článok, že by ľudia nemali podceňovať to o akom čase by mali raňajkovať aby to bolo pre nich čo najefektívnejšie :) aby z raňajok vyťažili čo najviac energie. napríklad ani kávu by si nemala piť hneď ráno ale až tak hodinu po zobudení

danena

Podľa mňa je podstatné to aby proste ľudia raňajkovali, ani nie to kedy ale proste aby sa ráno najedli. Aby nazbierali nejako tú energiu, ktorú majú zo seba v práci alebo v škole vydať. Doobeda je vraj človek najproduktívnejší ale to platí iba vtedy ak má odkiaľ čerpať energiu. Už je jedno či sa naje hneď ráno alebo až hodinu po tom čo sa zobudí alebo keď dorazí do práce