ranajky ano/nie?

Darla111

Ja mam napriklad organizmus nastaveny tak ze ranajkujem okolo jedenastej a obed o piatej, vsetko to mam poposuvane, a je jedno kedy vstanem, ci o piatej rano alebo o osmej. Snazila som sa to zmenit a nastavit si to normalne, aby som to nemala poposuvane ale moje telo s tym nesuhlasilo tak som sa rozhodla nenamietat a pocuvat svoje telo :) To najlepsie vie, co je pre neho dobre :)

kotricka

tak pocuvaj svoje telo..ked sa rano zobudis tak hned pocitujes hlad alebo zacnes byt hladna az po nejakej pol hodine alebo az neskor? proste ked ti ta telo najavo tak sa naranajkuj, vtedy je to vhodne a nezatazi ti to zaludok :)

hrncarka

....ja si napriklad neviem vobec predstavit, ze by som neranajkovala, nevydrzala by som v robote...keby som sa rano nenajedla tak som potom hladna az do 1 kedy mame obednu prestavku...kedze sme velka firma tak sa musime prestriedat a na moju cast sa dostane az o tej jednej a dovtedy neviem ako by som vydrzala...a chodim rano skoro takze ked sa chcem vyspat tak sa musim narajnajkovat hned ako vstanem ale moje telo si za tie roky na to tak zvyklo, ze mi to vobec nerobi problem...ja si myslim, ze je to proste o zvyku a o tom, ze kazde telo si pyta nieco ine...

GOING

Toto je presne príklad ako je telo múdre a preto treba rešpektovať organizmus/telo a nejesť pravidelne pokiaľ "neberie"
(myslím zdravého človeka).
Keď ti ráno nechutia klasické zaužívané raňajky resp. je ti z nich zle, daj si na raňajky ako píšeš len ovocie.

Je to úplne normálne. Telo nie je stroj.

Zoe27

Ja som teraz z toho trochu v strese, pravidelne som ráno raňajkovala, nejaké dve hodinky po prebudení, vždy mi to dobre padlo a nevedela som si predstaviť bez raňajok svoj deň. Posledný mesiac sa ale moje telo začalo búriť a nechutí mi ráno jesť. Keď sa naraňajkujem, aj napriek nechuti, je mi ťažko a na zvracanie. Len keď si nič nedám, cítim, že mám málo energie hneď z rána a to sa mi nepáči. Čo v takomto prípade mi odporúčate robiť ? Dávať si ráno len nejaké ovocie, aby som aspoň mala nejakú energiu? Budem šťastná z každej rady, ktorú mi dáte.

abeceda2

a aby som nezabudla na pikošku, pomaranče? banány? to my nepoznáme a ani nepapáme. zato jabĺčka, slivky, jahôdky a všetky mňamky, ktoré rastú v našom podnebnom pásme si dáme radi :-) a to dopoludnia

abeceda2

mám pomaly 50 rokov a nikdy som neraňajkovala. nie som vedec, nezaoberám sa zdravou výživou, riadim sa len zdravým sedliackym rozumom a potrebami môjho tela. t.zn, jesť, keď som hladná, piť, keď som smädná /áno, dobre čítate, pitný režim neuznávam/, vykonať malú, či veľkú potrebu, keď potrebujem, keď som unavená, oddýchnem si a podobne. jesť po prebudení mi jednoducho nechutí a po prebudení ani necítim hlad. okrem toho si myslím, že telo sa potrebuje v pokoji prebrať a nie je vhodné ho zaťažovať jedlom. akurát sa napijem. to áno, lebo smädná som. samozrejme, ak by som vstávala o piatej ráno, tak si myslím, že okolo 10tej by sa mi už aj žiadalo niečo zajesť :-) ozaj, som zdravá, štíhla, dobre vyzerám a skvelo sa cítim a moje deti takto fungujú tiež. ale, nikoho nepresviedčam. :-)

Defcon

Imho, ranajky su najdolezitejsie zo vsetkych jedal a navyse sa z nich nepribera. Nastartujes metabolizmus, organizmu dodas energiu, ktoru cez den minies, ulavis zlcniku....
Radsej vynechaj veceru.-)

GOING

Myslím si, že skoré raňajky nie sú pre organizmus vhodné. Telo sa ráno potrebuje prirodzene prečistiť / detoxikovať a nie ho zahltiť / zaťažiť hneď po prebudení jedlom. Maximálne ráno hneď po prebudení doplniť tekutiny, 0,2-0,4l čistej vody hlavne v týchto horúčavách.

Vstávam o 5:00 hod..
Raňajkujem medzi 9:00 - 10:00 hod..

imeta

mám na vás otázočku. minule som čítala, že človek by nemal raňajkovať príliš skoro po zobudení, že mu to akurát tak zaťaží žalúdok ale už tam nebolo písané, že kedy by vlastne mal jesť ráno? koľko po zobudení aby to bolo pre neho efektívne. viete aby som proste z toho získala čo najviac energie a aby mi nebolo zle