ranajky ano/nie?

elnino

predávam herbalife produkty so 20% zľavou, F1, F2, Fiber and Herb, Thermojetics, Guarana. mail-
starscream
@
orangemail.
sk

babenka1

Raňajky je dôležité - nielen preto, že ti dodajú energiu a naštartujú metabolizmus. U tých čo vynechajú raňajky sa hromadí žlč a tvoria sa žlčové kamene.
Mali by byť vyvážené a dodať ti potrebné živiny. Teda aj bielkoviny aj cukry aj tuky v správnom pomere - ťažko povedať, čo jesť. Niekto si dá musli s mliekom alebo jogurtom, iný celozrnný rohlík so syrom a zeleninou. Čo sa týka ovocia, podľa mňa na raňajky nestačí. Ale na druhej strane v takom španielsku začínajú ráno s misou ovocia - melón, citrusové plody...a zasa aAngličania si dajú vajce so slaninou :D. Závisí aj od zvyklostí.

Tinuška

Čavenko!
Raňajkovať treba určite. Viackrát som o tom čítala, že je to veľmi prospešné a zdravé. Napr. ak človek neraňajkuje, škodí okrem iného aj žlčníku. Treba však raňajkovať až keď človek cíti hlad, nie hneď po prebudení. Až keď sa človek trocha preberie a pocíti hlad. Raňajkovať treba na čo má človek chuť, ale najlepšie sú nie veľmi zaťažujúce pokrmy, radšej niečo ľahšie. No a ovocie na raňajky, to už vôbec nie. Bola to síce jeden čas taká móda, ale nikto nehovoril o negatívach. Ovocie - ovocná šťava dráždi žalúdočnú stenu. Teda, záleží aké ovocie človej zje. Možno banány by sa aj mohli jesť ale rozhodne nie pomaranče, ananás, kyslé jablká a pod. Možno to ľuďom so zdravým žalúdkom najprv nebude škodiť ale po čase určite sa dostavia žalúdočné problémy. Každý si musí nájsť tie svoje pre neho najvhodnejšie raňajky, treba ich obmieňať, nejesť každé ráno to isté.

mišák

Individualne je to preto,lebo medved.... Ludom sa rano nechce chystat papanicu! Skoda a chyba! Lenivost zabija! :-)NERANAJKOVAT=skracovat si zivot vazeny! Mate na vyber... JA? Ranajkujem vzdy, lebo inak by som mal problem dozit obedu,TAK! Treba jest tolko a to co koresponduje Vasu pohybovu stranku dna. Slaninka? Manualna praca. Platok syra? Kancelaria... atd. LOgika. Dobru NOC a rano CHUT! :-)

Erika-MZ

Posledné moderné výskumy stále viac zdôrazňujú dôležitosť raňajok pre naše telesné i duševné zdravie.
Dobre rady najdes napr. tu: -odkaz odstránený-
Ak chceme byť cez deň úspešní, potrebujeme hneď ráno načerpať dostatok energie.