Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?

Príspevok v téme: Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
pusate

ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk

allla

este sa chcem spytat elisa_bone:si chuda od prirody?aky je tvoj jedalnicek napises ho co jedavas cely den napr dnes vcera si co zjedla?

allla

ahoj pusate skus na to nemysliet budes v strese a zo stresu sa pribera tak isto...zase mam velke reci ja viem ale snazim sa aspon trosku pomoct,dovol mi to ty si pomohla mne ja chcem tebe..
ahoj elisa vyskusala si vitaminy b12?tie dodavaju chut do jedla ...hlavne na sladke vyskusala si ich raz?:)

pusate

elisa,tak to by si sa mala liečiť na endokrinologii,aj ja tam chodím bo ešte nemám menzes,ani kozy a vypadám ako malé tučné decko:(
račej by som bola tebou ako sebou...

elisa_bone

no hej,ale ma to trapi lebo pre to nemam menstruaciu a mam len 35-36kg pri vyske 165,5cm a kazdy kto ma nepozna si o mne mysli,ze som anorekticka dokonca aj moja detska lekarka:-(((,ludia na ulici na mna zazeraju a niektory aj vravia veci typu najedz sa a podobne...

pusate

elisa.nerobila som pre to nič mimoriadne.normálne som jedla.pribrala som tak preto,labo to hnusné PPP mi úplne spomalilo metabolizmus a tak priberám aj z normálnej stravy.
ty si chudá,lebo máš rýchly metabolizmus a preto sa ti nedarí pribrat.ja na tvojom mieste by som bola rada a ani by som sa o to nesnažila...

elisa_bone

ahoj pusate,chcela by som sa ta spytat ako si dokazala tak rychlo pribrat?co si jedla alebo pre to robila ja sice nemam ppp ale som velmi chuda:-((( a veeeeeelmi by som chcela pribrat.nepomahaju mi ani nutridrinky.prosim ta porad mi ak mozes.drzim ti palce aby si tuto krizu prekonala a nepadla zas do toho nekonecneho kolotoca.

lleilla

pusate,nie,nevrav si,ze si tucna,lebo si to znova vsugerujes.Jes 5 krat denne,neprejedavas sa,ako citam tvoj jedalnicek,ale je pochopitelne,ze priberas,kedze mas urcite spomaleny metabolizmus po tom ppp,to priberanie sa zastavi a ak budes pravidelne a zdravo jest,trosku obcas sportovat(tiez netreba ani sport hrotit,v tom tiez poznam extremistky),tak vaha pojde dolu,ale rozumne a dosiahnes vahu,aka je pre teba,pri tvojej vyske optimalna,len vydrz a daj cas sebe-svojmu organizmu,nech sa z toho vsetkeho da dokopy,drz sa

pusate

ved ja už 3roky chodím k psychiatričke,ale cítim,že ma nechápe,jediná psychoška,čo ma chápala v blave odišla na materskú:((a psychologička už nemá na mňa čas,bo má problémy s očami,tak som v tom zas sama,a teraz chodím k psych tak raz za 3mesiace a to nestačí na to aby sme si vytvorili taký dôverný vzťah ako s tou z blavy s ktorou som tam na liečení bola každý deň...ale ked opdišla,pridelili ma k dimovej,a nesadli sme si proste...

katkaxxx

no ved jasne.. fajciarov sice tiez nechapem :D :D ale tak hovorim ze asi to tak bude ze kto nezazil, nepochopi..ja mam zase tu uzkost a tiez by mi mohol niekto hovorit ze sak prestan mysliet na blbosti a kasli na to.. ale preto som spominala napr tie psychoterapie.. ja na ne chodim a je to super vec.. preto som chcela vediet ci pusate na tom pracuje.. ci robi aj nieco ine okrem sledovania kil.. tie psychoterapie by podla mna boli velmi vhodna vec