ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk
Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
jasné,že chcem,ale akosi mi to neide,furt sa trápim váhou,postavou a jedlom,normálne na to nedokážem ani chvílu nemyslieť:(((už sa nedokážem ani smiať,aj ked sa celá trieda rehlí na dačom NAOZAJ vtipnom,na čom by som sa pred ppp aj ja smiala, tak len sedím myslou niekde inde a tvárim sa akoby mi včely uleteli,a stále sa tak tvárim a všetci sa čudujú,čo zas so mnou je,ale ja nemôžem nič povedať,bo by som sa rozrevala,fakt je mi psychicky nanič:(((
a este nieco sa ta spytam!
chces byt stastna,normalna, usmievava a chces mat niekedy milujuceho manzela?
pusate
kocka ty si trepela PPP a teraz si zacala viacej jest konecne!!!to je asi logicke ze ti zacne vaha stupat...a sa ti cudujem na co vlastne sa vazis a riadis sa vahou????radsej sa odmeraj ako sa stale vazit a ked uvidis ze priberas rychlim tempom tak zvol cvicenie...
a uvidis ze sa postupne naucis koko je pre teba dost jedla aby si bola zdrava a aby sa ti vaha upravila...
pusate velmi casto ludia nevyzeraju na to ze sa trapia. ja sama sa trapim uzkostou a nikto okrem mojho priatela nevie ze so mnou nieco je a ver mi ze to nemam vobec lahke..
pusate, jasne ze mas rozhadzany metabolizmus, ale to sa upravi, neboj sa, mozno trochu viac priberies ale ved sama vies ze to nie je problem schudnut. musis si zistit optimalny sposob stravovania+pohyb, mozno to potrva aj rok, kym zistis co a ako, nech ti doktor pomoze s jedalnickom. nenechaj sa vyviesť z rovnovahy. si este stale na zaciatku, bojuj. nauc sa jest tie spravne potraviny.
možno majú problémy,ale akosi na ne moc nemyslia,ked sa furt rehocú babvia vtipkujú,a mne je stále doplaču,nedokážem na nič iné myslieť aj ked sa snažím:(((
pusate jedine co tu treba napravit je tvoja hlavicka. napadlo ta niekedy ze ti tvoji spoluziaci co sa napchavaju a "nepriberaju" mozu mat kopec vselijakych inych problemov, ci uz rodinnych alebo zdravotnych a ty o nich absolutne nemusis mat paru? oni sa zase mozu trapit svojimi problemami.. netoci sa cely svet okolo jedla a stihlosti.. si myslis ze ked si raz najdes muza ktory si ta bude chciet vziat za zenu tak to bude pre tvoju super vahu?? nebude to skor pre nieco ine?? skus porozmyslat... pusate PROSIM ta prestan to uz riesit, ved ty si vedome nicis vlastny zivot a preco? pre nic.. pre blbe jedlo a kila..
jajka, ale ja už mám optimálnu váhu,a strašne sa toho bojím,že budem obézna a závidím spolužiakom,čo žerú ovela viac sledkostí ako ja a vôbec tak hrozne nepriberajú,to neni fér,že ja tolko sladkostí nemôžem,bo priberám a oni sa furt napchávajú a sú rovnakí stále... podla mňa mám poškodený metabolizmus,pretože jem presne tak ako pred ppp a vtedy som nepriberala,váha sa mi držala stále okolo 45kg a teraz neúmerne priberám dokonca som vtedy jedla viac ako teraz, ako sa dá napraviť metabolizmus,aby fungoval,tak jak pred ppp???:(((dá sa to vôbec:((((?
pusate, ahoj, ja ta sledujem, viem s čím bojuješ, dalo sa čakať že príde kríza a začnes pochybovať, drž sa, jedno kilo nič neznamená, stále si veľmi chudá, sledovala som aj tvoj jedálníček, myslím že tam máš priveľa sladkostí, treba si ho upraviť tak aby si neskočila z ppp rovno do obezity, rychlo priberas, to je fajn, lebo si velmi chudunka, ale ked naberies tu svoju optimalnu vahu, tak uprav svoj jedalnicek tak aby bol zdravsi, nie tolko cukru a sladkosti. drzim ti palce, nenechaj sa odradiť
ale no!urcite to nieje take zle.sice neviem co prezivas pretoze som to nezazila ale som si na milion % ista ze ani zdaleka nesji tucna.ked sa uz tak pekne drzis nepokaz to:)a hlavne kasli na vahu.vyhod ju:)