ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk
Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
mimi ved ona si to uvedomuje ale nie je to lahke, vezmi si kolko ludi fajci aj ked vie ze im to skodi...kolko dospelych zien ma bulimiu a anorexiu, kolko ludi si ohryza nechty napriklad :) a nejde to len tak prestat chce to vela odhodlania a aj cas.
palinna-ja praveze ziadne AD neberiem ani som nikdy nebrala, nie som za lieky, ale za to aby to clovek vybojoval sam. lenze co uz poradit ked milion ludi jej hovori a presviedca ju a akosi to nefunguje? ja uz potom neviem.. ale tak asi je to tak ze ak si to clovek neprezije tak nepochopi, lebo inak si to predstavit neviem.. pusate kazdopadne drzim palce, verim ze to zvladnes.
pocuj milacik, mam ta velmi rada, to vies a sice si neisom celkom ista, ale si asi moja naj. kamoska. alebo ak nie, urcite si druha.
takze:nechcem ta stratit. to, ked zase budes mat ppp pre mna znamena ze ta stracam. chapes? nechcem to proste, lebo vtedy ta trapia rrosku ine veci....ked to mas. pocuj, ja si neviem predstavit zivot bez toho, ze by som sa so spoluziakmi rehotala jednoducho to urobim aj naschva ked mam zlu naladu a vzdy mi to pomoze a zlepsi naladu. skus to aj ty.
a mysli na to ze sme v tom spolu. pojdes ty, pojdem aj ja. si starsia a preto ty vyberaj cestu. vyberaj cestu spravne. spravne pre nas obe. a ja ta budem nasledovat.
ved, to je jasne, vyvazena strava je zaklad...no...ono je to take ze telo si samo urci kolko na zaciatok potrebuje...je zblaznene...dost zblaznene...lebo sa boji, ze uz mu nikdy nedas papat, tak si spravi zasoby...ja som za mesiac a pol pribrala 10 kg...ale teraz sa to uz 8 mesiacov drzi
velmi zaujimava tema..ja som v tej pasci uz dost dlho..a neviem sa vyhrabat..
palinna, pusate pribrala za posledne dva mesiace 8kg, to je celkom dost, a keby si sledovala jej jedalnicek tak nie je prave vyvazeny. urcite jej neprospeje ked privela priberie lebo z toho zase chyti depky a spadne naspat do anorexie. musi sa naucit spravne stravovat aby nepriberala ani nechudla. ked sa jej vaha ustali tak aj psychika bude ovela lepsia. pusate vydrz je to dlha cesta
mimi, a este ma zaujalo toto, ze stale riesite tie antidepresiva...asi to moze pomoct, ale aj tak si myslim, ze lieky za vas zivot neodziju...lebo ked ich vysadite, opat sa budete len vy sami musiet zaoberat problemami a aj ich riesit
Clovek sa hlavne musi zmierit sam so sebou...mna napriklad uz nebavi obmedzovat sa...tak sa neobmedzujem...a ked priberies, jajka, tak akoze ide sa chudnut? to je blbost...clovek ma mat vyvazenu stravu...rano, na obed a vecer...a mne ked napriklad pride chut na sladke, tak si dam aj trikrat...a co? CLOVEK SA MUSI NAUCIT PRIJAT SEBA, kazdy je taky, aky je, niekto chudsi, iny pribratejsi...ale riesenie toho, ze do ktorej kategorie patrim, mna osobne obera o energiu, ktoru mozem vyuzit niekde inde...
pusate, a este ti odporucam...zacat s nejakou aktivitou, tvorivou...napr. hraj divadlo, maluj, chod medzi ludi, rob nieco, co bude pre teba povinnostou a radostou zaroven....no, nemam patent na rozum, ja len sa vlastne stale ohanam dobroradami...mne pomohli
pusate ries to so psychiatrom..mala by si sa podla mna drzat urcitych pokynov, mozno brat aj nejake lieky na psychiku, lebo len tak to neodide prec