Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?

Príspevok v téme: Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
pusate

ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk

ssia

elisa_bone mam tiez 15 rokov a to necitenie hladu neberiem ani ako problem, lebo ja nemam taky rychly metabolizmus ako ty, ja som normalna a nie chuda. mozno aj trochu viac ako normalna, lebo v nasej rodine je takmer vzdy kazdy sam, ale mamka si na to dohliadne aby som jedla dost. aj ked nie som hladna. a hlad som citila ked som sa zabudla najest na obed, naposledy som jedla desiatu v skole, no tak vecer okolo 8 som vecer ma strasne bolelo krcovito brucho. a to bol ten hlad, lebo ked som sa najedla tak to preslo.
ale inac mam ovela menej cm ako ty a ovela viac kg takze je to nieco uuuplne ine. ale hlad necitim, len mam pomalsi metabolizmus.
a nemas nahodou nejaku poruchu stitnej zlazy? vtedy blbne metabolizmus...alebo neberies nejake lieky, ktore ti zrychluju uz aj tak rychly metabolizmus? alebo nemas nahodou pasomnicu? ja fakt ine vysvetlenie ako tieto 3 neviem najst pri tom tvojom probleme. este v zivote som o tom nepocula ze by niekto bol az taky chudy od prirody.
tak vidis ze u mna je to uplne ine. aj ked sa stane ze sa zabudnem najest vdaka tomu nepocitovaniu hladu, ale vacsinou jem normalne tak ako ostatni ludia a aj vyzeram tak priemerne ako ine baby v nasej triede.

allla

elisa_bone,a keby si sla s mamkou ku lekarke nech ti poradia?myslim ze ty si taka od prirody mas asi velmi rychli metabolizmus...a to mozes byt taka rada:)ja viem ze s menstruaciou to neje dobre aj mne meska 3mesiace teraz:((ale co by som dala zato ja,keby som mala taky metabolizmus ako ty...

elisa_bone

b12 som brala ale ako som uz pisala ucinok ziadny:(
a na sport velmi nemam cas teraz sa zacala skola a mam toho dost vela okrem toho som iba z takej malej dedinky co tu nic naokolo nieje...
ssia mozes mi prosim napisat o tvojom probleme viac ako to ze si citila hlad len dvakrat v zivote a kedy?vdaka

ssia

to elisa_bone: ja nepocitujem nikdy hlad, teda citila som hlad asi dvakrat v zivote. ale jem normalne vtedy ako ostatni, nie je mi z toho zle, ak toho nezjem vela a nie som vobec chuda. skor naopak.
ale inac cely ten tvoj pribeh je taky zaujimavy...ty si nahodou vtedy ked si to stratila nenarastla? lebo ked narasties a nepriberies tak je to akoby si schudla... a fakt je ze aj tych 46kg je pri vyske 166cm zufale malo.

to pusate: ako sa citis? uz si zdrava? a zvladas to? prosim prosim vydrz do toho osudneho novembroveho dna a potom uvidis co ti na to povedia. sak pozri je to uz len 9 dni. uz to nesmies vzdat. budem sa za teba modlit.viem, ze to zvladnes.

allla

ahoj pusate nehnevam sa ale pomohla si mi,teraz ked jem rohlik zjem ho cely a nesledujem nikoho ci niekto ide a vidi ma..jem sice malo ale zjem to cele vdaka tebe ,nastrasila si ma s tym co si prezila vies..:)
aaaaa elisa_bone..cawky ja mam 160cm a 37kg ja som zacala s ppp pri 42kg tiez som schudla len tak ze som nejedavala pecivo na ktore som bola stale zviknuta ja som sa tlsta nevidela to bolo tym ,ze mi stale hovorili ze som chuda...tak sa mi chudnut zapacilo a klesla som teraz na 37kg...a jem ranajky desiatu obed niekedy olovrant ale zvycajne len 3krat do dna...no a tiez hlad nepocitujem iba niekedy ...ked som bola na vysetreni stitnej zlaze kde mi nic nenasli mi navhrla doktorka ze keby som robila nejaky sport po sporte vraj clovek dostava chut do jedla..nesportujes?a s tymi vitaminami b12 ako spominala puma su dobre ja som raz vyskusala isla som sa roztrhnut od sladkeho

puma127

no moja sestra ma anorexiu ma 159cm a 36kg ..no a len som si to chcela porovnat ci aj tebe stupa vaha po jedle niekomu nestupa ale mala by ...no a este sa chcem opytat ty hlad nepocitujes a nasilu papas a je ti potom zle?ked chces hlad pocitovat tak papaj vitamin b12 ten je dobry vazne...

elisa_bone

puma,nie ja jem stale rovnako ako predtym nez som zacala chudnut no ale teraz asi pol roka trocha menej lebo som normalne prestala citit hlad a do kazdeho jedla sa musim nutit:( a menzes som mala pravidelny uz 4 roky nikdy mi nemeskal viac ako 3-4 dni a teraz ho nemam od augusta 2007:( !To je prave to zaujimave ze som ho najprv stratila a schudla som az o 3 mesiace toto neviem pochopit...

a ano zvazila som sa po obede som mala o 400 gramov viac preco sa pytas? napis co je tvojej sestre.
mimochodom je tu niekto co tiez neciti hlad?prosim ozvite sa

pusate

elisa,ja som hlad pociťovala stále,aj ked som mala ppp,a zaháňala som ho velkými množstvami ovocia a zeleniny a vody a potom som mala stále hnačky,a ked som začala jesť normálne,asi týždeň som mala problémy s trávením,ale potom sa to ustálilo a už 2mesiace jem normálne a hlad cítim tiež normálne...

puma127

este sa chcem opytat elise_bone:
nechapem kedze si schudla mala si mat spomaleeny metabolizmus nie?co si robila ze si schudla jedla si menej ?no,a menzes si dostala a teraz ti meska alebo si ho nedostala vobec?

puma127

ahoj elisa_bone,chcem povedat k tvojmu jedalnicku na rano si nedavaj jogurty to jedia pri dietach zeny:)skor nejaky croisant a na ovolvrant chlebik s nejakou pastekou sunkou syrom paprikou,no a k tomu mandarinku,obed co ti mamka navari,olovrant nejaky keksik a veceru pecene zemiacky s kecupom alebo nieco,aby si nepocitovala hlad ...inak s tym vazenim vazila si sa pred obedom a po obede?:)