ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk
Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
A este ma napadlo pusate ty normalne citis hlad?ked si vtedy tak malo jedla nestiahol sa ti zaludok?alebo ako to je pretoze ja napriklad vobec hlad nepocitujem:-((( co je dost zle kedze sa snazim pribrat a ak si sa citila stale syta ako si to riesila aby si mohla viac jest?Prosim porad
ahoj tetulka dakujem za nazor ale ja som naozaj nebola nejaka vychrtla ked som mala 46 kil ale to je aj tym ze ja som tak stavana ze mam napriklad uzku panvu.rodicia su taki normalni:) a k mojmu jedalnicku mam intoleranciu laktozy to je ze nemozem pit mlieko, smotanu a ostatne mliecne vyrobky len v mensom mnozstve a o syroch som citala ze su dost kaloricke tak som ich jedla asi mesiac a pol dennodenne od 100-120g ale teraz vo stvrtok mi uz z neho bolo zle a odvtedy som ho nemala a tie pribinaciky jem tiez kvoli kakoriam ved napr. kakaovy termix ma 221 kcal co myslim ze ovocny tvaroh nema.a k tomu pecivu tak ja jem vzdy cez vikend menej ako ked mam skolu vtedy toho zjem viac:-).a mimochodom este som zabudla povedat ze mi je 15 rokov
Sorry za preklepy- pri 166cm:-)
ahoj,elisa-bone-pozrela som si tvoj jedálníček, podľa mňa by si mala jesť aj viac pečiviva- napr. na raňajky alebo večeru-2rožky/chlieb s maslom, syry,mlieko al. teplú večeru- nie toľko sladkého..tie pribináčiky by som vymenila za tvaroh/smotanu s ovocím...a inak 46kg pri 1656cm je veľmi málo, to máš mylnú predstavu o normále..a asi máš aj veľký výdaj energie..a tvoji rodičia majú akú postavu, nie sú aj oni tenkí?
ale alla, ved ja som ti vôbec nepomohla ked si na tom furt rovnako,stále ješ rovnako a máš 37kg tak ja žiaden výsledok nevidím:( no neviem či som ti psychicky pomohla,abo čo,ale sama na sebe vidíš,aké je to ťažké-už len pomysleť na pribratie,a nietobože zopár kg pribrať,skús si predstaviť,že si v mojej koži,že si pribrala 9kg(a to ja som ešte o dosť nižšia) ved ako by si sa cítila hrozne taká pribratá??? ved ty si bola zdeptaná,ked si vtedy čo si trocha viac jedla pribrala iba kilo na 38kg a hned si začala zas jesť tak málo a schudla naspäť,,,plepac,že to tu píšem,ale chcem ti len priblížiť moje pocity,dúfam,že sa na mňa nehneváš..:)
a este som zabudla puma napis prosim viac o problemoch yvojej sestry ak mozes vdaka:)
alla a este k tvojej otazke no vzdy som patrila medzi najchudsie v triede ale nebol to az taky extrem.mala som 46 kil pri 166cm co je si myslim tak akurat:)ale minuly rok som mala naposledy menstruaciu v auguste a potom som v priebehu oktobra a novembra schudla 4 kila len tak sama neviem ako lebo som ziadnu dietu nedrzala a jedla tak ako dovtedy tak sme sli za doktorkou a ta hned povedala ze mam anorexiu a poslala ma do nemocnice ale tam mi nic nezistili aj do spravy uviedli ze som jedla normalne tak mi dali nutridrinky a pustili ma domov.nutridrinky nezabrali ani b12 ani pangamin a ja som odvtedy schudla dalsich 6-7 kil:((a to som dokonca teraz na konci augusta som si sama nakupila nutridrinky a pila 4 na den.ach ja uz fakt neviem co mam robit zacala som pocitat kalorie a za den ich zjem okolo 2300-2400 kcal niekedy aj 2800-3000 ach som zufala nevedel by mi niekto poradit???
svoj jedalnicek napisem do temy" nehanbim sa za to co som dnes zjedla"a posudite ho ok?
pusate abo bola som aj na endokrinologii,ale tam mi nic nezistili.
ahoj alla ano vitaminy b12 mi pichala doktorka v juni aj v juli,ale ucinok ziadny brala som aj pivovarske kvasnice-pangamin a takisto nic,skusala som pit pivo ale vobec mi nechutilo uz som z toho zufala.a sladke jedavam kazdy den v lete som zila takmer stale len na margotkach a obedoch co mi vyvarala babka ale potom mi lekari zistili zapal zaludka a kvasinky z toho sladkeho tak teraz som obmedzila sladke tak iba na 2 az 3 denne.lekari mi dali aj lieky a vraj sa to uz malo spravit ale ja necitim ziadne zlepsenie:-( a este mam jeden dost zavazny problem a to ze vobec nepocitujem hlad a do kazdeho jedla sa musim silit a potom ma z toho niekedy aj boli brucho ale jem tak normalne dokonca viac nez moje 2 sestry a mamka.
ahoj puma dobre odvazim sa a potom dam vediet:)
pusate, ako ta tu citam... podla mna, ak si to zvladla vybojovat doteraz, zvladnes aj zvysok!!! a ked tomu budes prepadavat znova, uz vies, ze nie si sama! tak si to pre seba nenechavaj, nech ti mozu ini pomoct.velmi ti drzim palce, aby si sa rozliadla okolo seba a nemyslela na nejake kilogramy, ale na to, ze si zdrava, stastna, krasna, s celym zivotom pred sebou. PPP by ta o to vsetko pripravila. ale ved to ty urcite velmi dobre vies:-/
Zdravim elisa_bone..ja ti ale zavidim ze to mas takto,co by som ja za to dala,ani nehovorim:o)
prosim ta urobis pre mna jednu vec?
ked pojdes papat obed,este pred obedom sa odvaz kolko vazis,a ked obed spapas 2min.po jedle sa odvaz zas,a pozri ci sa ti vaha posunula alebo ostala aj ked si do seba dala stravu..budes tak dobra?len si chcem porovnat teba a sestru ktora je na tom podobne:)