Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?

Príspevok v téme: Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
pusate

ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk

Palinnna

Pusate, chcela som tym len povedat, ze s ppp sa oplati bojovat...aj pre mna bolo to prezieranie sa alebo nejedenie strasnou ulavou, riesila som tym vztahy v rodine, bola to pre mna jedina vec, ktoru som robila sama, potajme, ktorou som sa akoby vymanila z problemov...ale po 8 rokoch ti mozem povedat, ze to nestalo za to, je mi luto tych penazi, ktore som pregrcala, aj klamstiev, ktorymi som nakoniec neoklamala svoje telo...pocas boja sa totalne zblaznilo...nemam zlcnik, mam pokazene zuby a menstruaciu taku nepravidelnu, ze mi to lezie na nervi + same depky!a jasne, ze som pribrala, ale uz ma to nezaujima...kaslem na to...jedlo mi nestoji za to, aby som nad nim stale rozmyslala! chcem sa zamyslat nad tym, co nove sa naucim, co ma obohati.ppp akoby riesila problemy za nas...ale nakoniec mozno zistime, ze nic neriesila a ze sa problemy len kopili a kopili. a inak, ohovaraju ta spoluziacky? aj mna ohovarali...povedz si, ze kym este o tebe hovoria a ohovaraju, tak im za nieco stojis, keby nic o tebe nehovorili, tak by to znamenalo, ze pre nich nic neznamenas! Drz sa!

pusate

len, vieš palinna, ja nemám babku,a ani súdržnú rodinu,a spoločný obed máme akurát tak na vianoce-štedrú večeru:(((
a ani priatelky-v škole ma všetci len ohovárajú a staré zo základky sa na mňa vysrali...len jednu jedinú v triede mám a aj tak býva daleko v akejsi dedine:(((

Palinnna

omyl, omyl...prevelky, mozes ho mat spat! co ti vzala ppp? aka by si chcela byt, pusate? mna nad vodou drzi to, ze chcem v zivote po sebe nieco zanechat, ci uz deti, alebo dobru pracu...a zistila som, ze s ppp to nejde, spociatku to slo..ale potom sa to obratilo a islo to dlho dlho dolu kopcom...a chcela som zrazu spat vecery s babkou pri mastnych chleboch, stretnutia s kamaratkami a slanymi palickami....spolocne obedy, vecere s rodinou...usporiadanost...harmoniu...nie vycitky a sebalutovanie...

Palinnna

ja som naprikalad casto skareda, tlsta...ale viete ako sa mam rada...a viete ako tento pocit sebalubenia oslobodzuje? neuveritelne!

pusate

ahojte,vdaka za príspevky všetkým okrem pussate-si obyčajná krava,čo tým sleduješ?

mima,ja mám 46,5kg a bachratá som pretože som nízka a na výšku 152cm je to vela...

trpaslík,nieje pravda,že by som si to myslela aj taká vychrtlá,ked som mala pred 2ma mesiacmi 37kg,uvedomovala som si,že som chudá a páčila som sa sama sebe, teraz som tlstá,a neznášam sa:((

martinaT

ked chces dostat kramy tak sa snaz a nezaoberaj sa vahou !urcite si krajsia s tukom ako bez neho nemyslis?chalanom sa ani nepaci baba bez tuku ako tie vichrlee modelky ...mna ppp netrapi ani nebude racej budem zdrava aj s tukom,,.mimochodom nezjedla si nejaku velku porciu ze mas o pol kg viac?a s tou vodou to moze byt pravda pila si vela vody?alebo si vykonavala nejaky dlhy pohyb?aj z toho moze byt vaha zvecsena mozno sa ti v tele vytvoril sval kt.je tazsi ako tuk...co ty na to?

Palinnna

Ahoj Pusate! zahod vahu, nevaz sa, obchadzaj ju zdaleka...je to vec psychiky, ale koho to je psychika? no jasne, ze tvoja...ty mas nad nou moc, systematickym a poriadnym ovladanim...to sa ustali...kilogramy...len to telo je zatial zblaznene, boji sa, ci ho zase nebudes bicovat nepapanim...No apropo, zlcnik...to je kapitola sama o sebe...ani ja ho nemam...a viem, ze v tomto stave, kedy chyba zlcnik sa velmi neoplati hrat sa s dietami pripadne bulimiou...pecen je tym ohrozena. nechcem strasit, len chcem, aby si zila, zila lepsie, krajsie...tak trosku to sledujem a viem, ze si urobila paradne pokroky. Tak sa nevzdavaj! Okolo kil sa svet netoci, ale moze sa svet tocit okolo teba, zdravej usmiatej, bezdepkovej Pusate! Drzim ti velke paste!

katkaxxx

pusate-ale riesis to aj nejak inak okrem toho ze riesis co zjes? chodis na psychoterapie? to je vec psychiky a nie toho ci mas naoaj o to kilo viac alebo menej

v

ahoj pusate..podla mna je ten tvoj pocit dosledkom toho ze si bola zvyknuta na neprimerane vychudnutu postavu a teraz ked uz vyzeras normalne tak sa citis tucna..ja som mala podobne pocity ked som opat zacala normalne jest ale povedala som si ze su dolezitejsie veci v zivote ako vyzerat dobre a navyse na take vychrtliny nie je prave prijemny pohlad..uz dlho sledujem tvoje uspechy a myslim si ze si silna a zvladnes to..mysli aj na vsetky baby s ppp pre ktore si vzorom a ktore sa aj vdaka tebe spamatali..drzim ti palce:)