Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?

Príspevok v téme: Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
pusate

ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk

chenelle

A JA MAM VELKY NOS A CO TERAZ SI HO MAM VYOPEROVAT?KAZDY SME DAJAKY...tak uz nebud na seba taka prisna lebo skoncis ako akonerkticka,kup si ovocie zeleninu,nejedz pecivo,daj si delenu stravu a hlavne nemysli stale na to,ze chudnes lebo tak nikdy neschudnes a este uplne vyluc sladke...ak uz chces chudnut,tak chudni pomaly,kilo za mesiac dva a jojo efekt sa nedostavi...

pusate

silvus,práve,že ja jem malé porcie-polovicu z toho čo máme v škole na obed a aj tak furt priberám,že keba ich ešte zmenším,zas jem ako anorektička,a teraz by som ani tak nechudla,bo mám taak pomalý metabolizmus,že priberám uplne zo všetkého:(((je mi z toho nanič:((( a vážim sa ešte menej ako raz za týždeň-nenávidím váženie,bo vždy tam vidím najmenej o kg vyše ako naposledy:(((
ssia,ja ta nechcem urážať,ale BMI sa často mýli,pretože výška a váha niekedy niesú ukazovatelom tučnoty,napr svalnatý váži viac ako tučný aj má vyžšie BMI ale vyzerá chudšie alebo žena s velkými kozami a sexi zadkom je štíhla a pritom môže mať ešte vyššie BMI ako bruchatá buchta(ja),ktorá nemá zadok ani kozy:(((
chenelle,viem,že som hlúpa,ale nedokážem na to nemyslieť,a vôbec nevyzerám ako žena,ale ako bachraté decko s pivným pupkom,lebo mne sa všetok tuk ukladá na brucho a ramená,že vyzerám jak vajce na paliciach:(((keby som miesto toho brušiska a plecísk mala račej väčší zadok a kozy,tak by mi moja hmotnosť neprekážala...

chenelle

ssia neboj,precitala som si to cele...len to dievca bude mat do konca zivota problemy s vahou,vidis ked pise ako pribera chudne,pribera,chudne...chudak jej telo,sak ono musi byt zblbnute z tolkych zmien..ja viem preco som jej povedala,ze je hlupa...pretoze takych ludi si musis zobrat z oci do oci,povedat im na rozum aby prestali s tymi depkami a vsetkym inym,moja kamoska,velka kocka,stale drzala diety bo ona musi byt jak modelka a uz dva roky lezi v nemocnici,je anorekticka a uz NIKDY sa z toho nedostane lebo jej telo uz neprijima jedlo z toho,ze chudla potom pribrala a zase schudla a ten isty kolotoc..a takto koncia dievcata...takze pustate prestan si mysliet,ze si buchta,nie si buchta si krasna zena s plnsimi tvarmi..nie kadzy chlap chce chudu babu...tak si snaz udrzat vahu a smile..zivot je len jeden a bolo by nefer ho prezit v depresiach,zo zivota sa treba tesit..

ssia

neviem si ani predstaviť že by si mala znova anorexiu. nezaťažuj si život. vieš že ana je zlá a už si s ňou nadobro skončila. si úplne voľná a už ťa neobťažuje. a prosím už ju nesmieš mať nikdy viac. budem sa za teba modliť.

ssia

počuj pusate, už to nejako zvládneš. o pár dní máš to vyšetrenie a potom sa všetko uvidí. ak sa to vydarí berú ťa do tej lubochne? a chceš tam ísť? neboj, bude to tam úplne iné ako predtým, myslím že ti tam pomôžu.
a to že si pred niekoľkými dňami vážila 46,5kg, neznamená že už vážiš určite toľko čo ja...alebo že budeš čoskoro vážiť 55kg. je to len tvoja obava, preto ťa to tak prenasleduje. neboj, teraz ti ešte blbne metabolizmus, ale keď sa ustáli, bude to úplne iné. myslím že teraz si krajšia ako to 37kg-ové decko, ktorým si bola pred pár dňami.
a keď máš podobné bmi ako ja, pochybujem že si tučná. je to len nezvyk vidieť sa normálnu, keď si pár rokov bola úplne vychrtlá. veď ani ja nie som nejaká tučná, často mi ľudia vravia ža, no ty máš čo hovoriť, že je niekto chudý. a pritom nie som ani-ani. to máš ako v matike keď funkcia nie je ani poárna ani nepárna. chápeš?
ja viem že tu píšem také chobotiny, že tomu asi len ja chápem ale podstatou toho celého je: si takmer ako ja a keď povieš, alebo si pomyslíš že si tučná, urazíš ma. teda nie, neurazíš, ja sa nedokážem uraziť. ale keď sa to raz naučím a povieš o sebe že si tučná, tak sa urazím, jasné? i normálna, veď nie je normálny len človek ktorý má bmi presne 18, alebo neviem koľko. skús sa s tým zmieriť a mysli na niečo pozitívne. napr.: na mňa;)
verím že to dokážeš. bojuj a nevracaj sa späť.

silvus

Pusate, držím Ti palce, aby si to nevzdala, aby si to vydržala a nie zasa do toho spadla naspäť...Skús si nájsť také porcie, pri ktorých už nebudeš priberať ale si udržiavať hmotnosť, a váhu daj sestre, aby ju schovala a vytiahla raz do týždňa, kedy sa odvážiš, aby si vedela, či sa Ti darí udržiavať si hmotnosť, aj ja som to tak urobila, je to tak oveľa lepšie...lebo ja som sa vážila po každom jedle aj pred jedlom ráno večer, proste stále, a už mi z toho úplne šibalo...:-)))

pusate

POMOOC,JA TO Už ASI NEVYDRžíM:((( zas mám depku,ked som sa dnes ránosprchovala auvidela som sa v zrkadla nahá-prišlo mi zo seba špatne:((( som sa rozrevala,ked som videla to brušisko a tlsté ruky a špeky:(((,isto som zas pribrala:((ale bojím sa postaviť na váhu,strašne:((( ja už viac nechcem priberáť-nieee:((( nescem si ani len predstaviť,že by som mala 55kg,šak by som bola úplná buchta:((( aj segra má 55kg a je prisebe,ale ona je vyššia:(( ja nescem byť tučnejšia ako segra:(( ked už jej vravia,že je baculka,mne by vraveli buchta:((((fňuuuuk:((((

dot

Pusate, podľa mňa je skvelé čo si dokázala! Tvoje jedálničky sú bezchybné a pokračuj ďalej v takom stravovaní aké máš teraz!!! Čo sa týka priberania - je to otázka metabolizmu, ktorému v tvojom prípade asi ešte stále haraší....myslím že by ti mohol pomôcť k jeho upraveniu nejaký šport, také 3 hodky v týždni, čo povieš? Okrem toho pravidelné športovanie pomáha vybudovať sebavedomie a ľudia, ktorí pravidelne športujú bývajú oveľa spokojnejší so svojim telom a prijmajú ho také aké je. Podľa mňa je super plávanie, jazda na koni, korčule, aerobik - čokolvek ale s mierou, vravím - také 3 hodiny v týždni bohato stačia! A okrem toho - tvoja váha - prečítaj si toto:
...
Odhad tělesné hmotnosti
u dětí i dospělých
Výsledek:
Při výšce 152 cm a hmotnosti 46,5 kg je BMI 20,1
Co to znamená?
Vaše tělesná hmotnost je v pořádku, není třeba jí nijak měnit.
Doporučená hmotnost je při dané výšce, věku a pohlaví mezi 45 - 52.
www.idealni.cz
...
Pusate ešte aj keby si pribrala stále máš super váhu! Však si vezmi že o chvílu si dospelá žena, chceš byť predsa plodná, no nie? A dospelé baby čo poznám také nižšie, asi s tvojou výškou okolo 150 cm bežne vážia aj nad 50 kg a majú normálne pekné postavy! Takže pokračuj pekne v stravovaní a uvidíš - prídu krámy, cici aj rici - chce to jen čas, trpezlivosť, žiadny strach s prírastku hmotnosti (aj cici a rici pridávajú dáke kilečko:-)) !!! Určite nebudeš tlstá aj kebyže máš 55kg!!!

pusate

vdaka ssia, to je aspoň nejaké pozitívum,pri tom priberaní,že som aj dospela:D ale nooo,aj ja na teba často myslím:P awoj:DDD