Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II

Príspevok v téme: Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pišta

Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

misha

Ahoj pištík. Nechceš mi poradiť, čo si mám dať dnes na večeru, aby to nebolo dnes zasa veľa kalórii? 7dní som sa prejedala:-( Ráno som mala čerstvý rohlík, Bebe dobré ráno, na obed bude instantná rajčinová polievka, a na večeru? Ďakujem.

pišta

Ahoj, Mishka :)
Povinnosti ma unášajú mimo tohoto webu až do zajtra večera. Keď budeš chcieť, môžeme sa zajtra okolo 8-9 hod. večer trošku zasa poroprávať :)

igris

myslim ze Pista myslel tento prispevok, bol v BMI ....Umele sladidla neposkytuju ziadnu popripade velmi malo energie. Nie su vhodne k ucelu chudnutia, pretoze signalizuju organizmu prijem cukru. Telo sa na to pripravi a uvolni inzulin.Ked vsak nasledne cukor nepride, hladina cukru prilis klesne a dostavi sa nenasyteny hlad. Organizmus si na to casom zvykne a prestane uvolnovat inzulin. Namiesto toho pokles naladysposobi velku tuzbu po dalsich sladkostiach.

pišta

Avinka, o umelych sladidlach tak vyborne napisala myslim Alternativa alebo Igis a tak by som poprosil jednu z tychto dam, nech ti to z "prvej" ruky" vysvetli.
Trstinovy cukor je z cukrovej trstiny (vyzera to celokom logicky, aj ked v potravinarstve je toooolko veci nelogickych), je to viac celistva potravina a menej prekysluje organimus.

avinka

pista,okey pozriem sa :) a co umele sladidla? lebo ja sladim len tym,al.sem tam medom.. ten trstinovy cukor,co je to vlastne zac? a hnedy? diky:) umele sladidla pouzivam hadam aj 3-4 roky,viem ze su to "chemikalie",skodi to telu velmi?

pišta

Avinka :), precitaj si o cajoch debatu zo 7.9. v tejto teme.
Na sladenie - trochu medu, ked sa inak neda. biely cukroo, trosicku.
Trstinovy cukor je lepsi ako biely, len tiez s citom.
Je to zvyk. Bylinkove caje vyborne chutia aj bez cukru, sem-tam med.
Ak ti chyba cukor, skus ho pohladat v ovoci, mnam :) (je tam fruktoza, ale pomaha :)

avinka

ahoj Pista:) vedel by si mi prosim poradit s tym cukrom?..pozri nizsie prispevok:-) a este ake caje su najlepsie? ovocne,zelene,cierne.. alebo ake kupit bylinkove? ake druhy,ktore su najlepsie a najchutnejsie? ake doporucujes? :-)matovy..atd dakujem;)

xyz

ahojte..mohla by som sa pridat a diskutovas s vami? velmi by som chcela schudnut...ale momentalne to je u mna tak, ze s jedlom to totalne prehanam...uz nevladzem..prosim...fuuj...je mi zle zo seba...vrrr....