Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II

Príspevok v téme: Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pišta

Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

pišta

Mishka, určite sa nedávaj na tekutú stravu. Skôr naopak, napr. zelenina funguje ako taká jemná "kefa" a čistí naše črevká :)

misha

Neviem, či by som to mohla, ale čo vravíš na to, keby som tak týždeň jedla len tekutú stravu? Aby som nemusela tie preháňadlá, mám potom strach, že mi to všetko ostáva v črevách...

pišta

Ahoj, Mishka :)
Začnime tou večerou.
Rajčiakový šalátik je fajn. Ale v tvojom prípade by som to vyskúšal s klasickou kombináciou rajčiak + uhorka + paprika + malá lyžička za studena lisovaného oleja a možno jeden rožok alebo 2 menšie krajce chleba natreté dobrým maslom (vtedy olej nedávať)
Cibuľu zatiaľ nie.
Olej je velmi dôležitý. Rozpúsťa vit. A, ktorý sa potom dobre metabolizuje a prispieva k obnove buniek.
.
Kvalitného oleja alebo masla sa netreba báť! Naopak. Tuk je NYVYHNUTNE POTREBNÝ PRE KAŽDÚ VYŽIVU.
Bez neho sa nevytvoria dobré membrány buniek a také bunky sú - smutné, nevýkonné, chorľavé.
No kto by už také bunky chcel, hm? :)

zuju

08.30 marmeladova lupacka, smotanovy jogurt
12.10-15 5 rybie prsty, zemiaky, uhorkovy salat, smajlik
15.00 jablko
16.10 2 úarky, chlieb, udeny syr45 g
18.15 fazulova polievka, 4 nalecniky
Som pred fyzickym i psychickym vybuchom

za vodou

anorekticka je mi to moc luto ze sa ti nedari z toho dostat.je to strasne ked si nevies pomoct sama a este horsie ked ti nemozu pomoct ini budem ti moc drzat palce len dufam, ze nebude neskoro neopustaj sa a hlavne sa snaz mysliet pozitivne nech neprepadnes depresiam drz sa skus zajst medzi ludi a venuj sa niecomu co ta bavi, skus zajst do posilky je tam mnoho dievcat kt. vyzeraju horsie a mozno najdes inspiraciu vyzerat ako fitnes su stihle ale pritom nevyzeraju ako vesiaky informuj sa o ich strave alebo doplnkoch stravy z kt. nepriberies ale dodaju ti potrebne ziviny a proteiny kt. tvoje telo potrebuje pa drz sa

pajka

No tak sa aj ja pridavam k ludom ktori poznaju tieto choroby...TAk ako bolo niekedy dobre a myslela som ze vsetko bude dobre teraz sa bojim ze nebude...Ja ani neviem co robit,nechcem aby to vedeli druhi.A to som bola niekedy take slniecko...