Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
vidis tina,mas obrovsku motivaciu,ktoru nie vsetky tu pisuce maju.vacsinou nie. ty ano.dietatko,ktore ta potrebuje zdravu,spokojnu a si mu vzorom..ono vnima viac ako si myslis.aby si ho vychovala vyrovnanym clovekom,musis taka byt sama...a to v jedle nie si.
klapky na oci je tazke,ale pojde to.jednoducho nerozmyslat,ked chces robit dobre..ist za lekarom,jest,brat lieky...alebo neviem,co vsetko to bude vyzadovat.niektori ludia dokazu robit zle veci akoby mali klapky na ociach a nevidia tu skazu co posobia,tak preco si ich nedat ked chceme robit dobre pre seba a blizkych?
vela sil prajem.
Hanna myslíš si, že to je také jednoduché, klapky na oči a ísť ďalej. To bude asi tá najťažšia vec, tie klapky, ísť ďalej musíme aj keď sa nám nechce. Mám dvojročnú dcérku a jedného anjelika, ktorý sa na nás pozerá z nebíčka. Je tomu dva mesiace čo som bola znovu tehotná a hrozne som sa tešila a zrazu nie je nič, nebije mu srdce a po tom to všetko znova začalo. Znovu dieta, znovu prejedanie a vracanie. Ja verím, že tú silu v sebe všetky nájdeme, už keď nie pre seba, tak aspoň kôli ľuďom s ktorými žijeme. Je neskutočne zničujúce, keď si uvedomujemako ma počúva moje dieťa za dverami a búcha aby som jej otvorila a ja zvraciam. Veď je to hrozné. Ja verím, že to dokážeme, raz...
tak dievcata,nemate na co cakat.len sa to bude zhorsovat,vratte sa z kratsej cesty.jednoducho klapky na oci a idete do toho!
Tina aj ja mam taky isty problem. Tiez ho nezvladam, neviem co mam robit.Takisto nejem urcitu dobu a potom mam obdobie nenormalneho zrania.neviem ako tomu zabranit. menzes som uz nemala ani nepamatam.cim dalej tym viac rozmyslam o nejakych tabletkach alebo prehanadlach, hoci si uvedomujem ze to nie je spravne riesenie :(ale co ine mi zostava? neviem co mam robit a ako sa toho zbavit...
tinka,sama vidis,ze bez lekara a liekov to nejde.slovko naposledy menis na slovo nabuduce...to je jasna odpoved,ze sa potrebujes zdôverit,najlepsie tomu,kto ta podpori a aj pomoze.urcite odborna pomoc.a popremyslaj,ci by aj tvoj manzel nemohol byt podporou pri liecbe.
Ahojte všetci,ktorí nemôžete spať a trápite sa problémmi s PPP. mne táto potvora žere život už niekoľko rokov a denne si hovorím, že teraz je to už naposledy ale akosi sa to naposledy vždy oddiali na nabudúce. Som s toho zúfalá, klamem seba a je to čím ďalej horšie. Niekedy doslova vyštvem manžela z domu len aby som sa mohla v kľude prejedať a zvracať. Nie je to tak vždy, ale u mňa a tento efekt vždy dostaví po niekoľkých dňoch alebo týždňoch držania diéty. Alebo držím diétu a potom sa raz prejem, akobi si nahradím tie dni hladovania , vyzvraciam sa a zasa držím diétu. Viete, kedysi som mala 113 kg, schudla som na 75 kg, potom som otehotnela a zrazu som sa strašne bála, že priberiem. Takže som si začala regulovať moje nezvládnuteľné tehotenské chute. Aj tak som pribrala 22 kg. Potom sa mi podarilo nejako schudnúť na tých 75 a moja váha je od vtedy ako jojo 5kg hore dolu. Jednoducho začnem normálne jesť a priberám. Ale asi to bude tým, že vlastne normálne jesť nedokážem, ja doslova žeriem čo príde pod ruku. A môj manžel ani netuší čo ma žere. Dnes som mala takú chuť mu to povedať, ale zmení to niečo. Píšem to a plačem. už ma nebaví žiť takýto život. Viem, že by som sa mala zveriť do rúk odborníkovi, ale povedať to niekomu cudziemu, keď to nedokážete povedať tomu, kto je vám najbližšie? Keď je tu niekto kto s tým už bojuje, tak napíšte ako ste to dokázali začať sa liečiť. Alebo to ide aj bez lekára a liekov?
Mishka,
je to v poriadku, nemas preco hovorit prepacte. Vsetci zijeme s padmi a opat sa postavime. Aj Ty, moja, ides predsa dalej. Velmi Ti drzim palce a chytaj batoh energie na tento boj. Bud pokojna, vsetko ide "podla planu". Nedaj sa tej hnusobe PPP zlomit.
Tak pá, idem aj ja...prepáčte mi to:-(
Alti, viac ich nebolo, pretože som viac ani nemala...Ja som nové nekupovala..tie 4tbl. som si našla vo svojom šuplíku ešte, úplne som na ne zabudla..Stále sa bojím toho jedla:-(
Dnes som si dohodla termín u dietologičky- na stredu...:-(