Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II

Príspevok v téme: Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pišta

Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

Alternativa

Sama si ich v ziadnom pripade nemozes stylom sem-tam nasadit. Ja by som ich kludne vyhodila, aby Ta doma nelakali. Mishka, hoci viem, ze ADP pomahaju, stale vsetko stoji a pada na Tebe: ak si Ty povies, ze vyzdravies bez ADP, tak to tak aj bude. Takze...

misha

A vieš, prečo som ich nikdy neužívala? Lebo som si vždy v každom letáku prečítala, že v nežiadúcich účinkoch je:zmena telesnej hmotnosti:-(

misha

Alti, ja mám doma asi 4 rôzne AD, vždy som ich brala len krátko, mala som ich užívať, ale nikdy som ich poriadne neužívala..

Alternativa

Cize takto cez babku nie...dievca moje, nemas to lahke. Je aj mne jasne, ze psych. Ti lieky da. A nepribera sa vyrazne z nich. Budes pokojnejsia, budes lepsie spat a na to hned organizmus zareaguje tak, ako je pre Tvoje telo zdrave: pohodou a mozno aj malinkym pribratim. Netusim, kolko sa na ADP doplaca v lekarni. Fakt sa ich neboj.

misha

Alti, bojím sa tých liekov, lebo sa z nich priberá. A lieky na spanie musím užívať, bez nich nezaspím. Predpisuje mi ich obvodná.
Alti, s babkou to nejde už vôbec. Tá si najviac zo všetkých myslí, že som už ok! Nechcem jej to vyvracať..
A lieky mi vždy predpíšu- vždy. Ak idem ku psych., keď som bola v nemocnic, vždy mi dali lieky:-(

Alternativa

Dobre, Mishka, Lexaurin upokoji. Ale neopovaz si ho davat miesto tych Tvojich oblubenych gumenych cukrikov :o). Vies, k tym liekom: bojis sa antidepresiv, pritom ale jes tabletky na spanie, niekedy aj viac kusov. To nie je liecenie, len utlmovanie nervov, aby si zaspala. Preto by si mala ist k psychiatricke a uvidis, co Ti povie. Musis jej ale pravdivo popisat Tvoje depkovske stavy, myslienky na sebaposkodzovanie. A lekar rozhodne, ci a co Ti predpise. Ak sa naozaj neda o tom hovorit s Vasimi, zavolaj babicke=lekarke, chod k nej a vsetko jej povedz : ako Ti je, ako sa doma pretvarujes, ako plakavas potajme, ako teraz naozaj chces vyzdraviet. A popros ju o pomoc. Co povies, mohlo by to takto ist, hmm?

kiky

Alternativa: jasne že hej my sme pochodili asi všetko..som unavena jak kôň..kvôli tým "ožranom"(nemyslím to v zlom) som celú noc nespala..vlastne dve..

misha

Alti, ja tie lieky teda asi skusím, naozaj to bez nich asi nepôjde, asi som už moc hlboko v PPP:-( Lenže teraz neviem, čo povedať doma? Myslia si, že som už ok, zdravá..A ak pôjdem ku psychiatričke, predpíše mi lieky, kto mi ich bude platiť? Naši ma za to vyhodia už naozaj z domu:-( Naozaj si myslia, že som už zdravá!..A ten pitný režim, necítim smäd a stále sa cítim plná- kvôli jedlu, nie je to úmyselné!!!
A asi máš pravdu Alti..možno by tie lieky mohli predsa len pomôcť. Možno, keby sa vyrovnalo to kolísanie nálad, nebola by som podráždená, nervózna, plačlivá, liečba by išla lahšie..A možno by neboli ani bulimické stavy. Vždy, keď sa snažím zabojovať v anorexii, vždy spadnem na druhú stranu PPP- do bulímie..potom musím hladovať, aby som sa zasa dostala späť, jedla máličko...a stále dokolečka:-(
Anka,
nakoniec som sa rýchlo osprchovala, poplakala si, a utekala z kúpeľky..
Lenuška, ja mám PPP už skoro 9r, ale za celú tú dobu som nepočula o žiadnych liekoch proti bulimií, a to Ti môžem povedať, že veci o PPP "hltám" asi od 14r!!!! A ak by tie lieky aj boli, určite sú na predpis, určite sa nedajú kúpiť volne v lekárni!!!