Už roky mám problémy s chrbticou. Poraďte mi, prosím, nejaké dobré cviky na chrbticu. Ďakujem. A.
Bolesti chrbtice
zampana hej to uz aj moj drahy zacina ze ho bolieva chrbat ale on nebude brat tebletky lebo je to len na chvilku utlmenie bolesti, tvrdohlavec. tak mu skusim navrhnut toto nech vyskusa.
Zampana vdaka za tento tip :) Takze hovoris ze postupne tie bolesti ustupovali hej? To ti niekto odporucil niekto znami alebo lekar alebo ako si sa k nemu dostala?
@kajomija mam pocit ze to bol taky celkovy pocit co sa bolesti tyka. raz na jednom mieste to bolo horsie, potom na druhom a podobne. @erikalahka ved to ze lieky bolest potlacaju a neriesia. ale mne bolo povedane a poradene na toto skusit revitanerv a mozem povedat ze super. len to treba brat pravidelne no :) a zase uz sa dokazem aj zohnut, a cvicit, este velmi chrbat nenamaham ale je to lepsie :)
radšej si ju vylieč akupunktúrou-potom sa ti bude lepšie cvičiť
Tabletky proti bolesti sú dobré v akútnych prípadoch, ktoré však odznejú. Hrejivé vankúšiky pomáhajú, zmierňujú bolesť. Veľmi výrazne pomáha aj akupunktúra.
Najlepšie čo však môže človek urobiť, keď už necíti akútnu bolesť, sústrediť sa na príčiny bolesti a tou je nedostatočná kompenzácia stabilných a dynamických svalov. Ja kvôli tomu každý deň cvičím na krčnú, hrudnú, a aj driekovú chrbticu asi 10-15 minút, a niekedy si dávam aj počas dňa trochu cvičenia na 2-3 minúty, napr. dvíham ruky nad seba, alebo krútim pažami, alebo krútim pomaly hlavou, predklon, záklon, naľavo, napravo...
Hej jasne, a este clovek ked si na tie dane lieky zvykne tak uz potom co mu bude zaberat. Tak ty potom ak si mala taketo nejake problemy, tak si predpokladam uzivala nieco ine, alebo nejako inak si sa to snazila vyriesit vsak?
zampana no lebo som to myslela tak, ze pokial boli od krcnej chrbtice ci by stacila nejaka profesionalna masaz a ked je to dole od krizov tak nejake cviky, ci hovoris ze to je jedno asi. a ty si mala konkretne aky problem co sa bolesti tyka?
@erikalahka ved jasne to nevravim, ze nie :) ale chapes z dlhodobeho hladiska si davat stale lieky od bolesti tiez nie je ok.
@kajomija tak co sa tyka vaznosti to neviem presne, to by ti ked tak lekar po vysetreni vedel povedat, ide o to ze ta boli tak ci onak. myslim ale ze ak ide bolest od krcnej chrbtice, to ta potom moze aj hlava zacat bolievat, sa to nabaluje.
na bolesť chrbtice je najlepšia akupunktúra!!!!!!!!!!
Kajomija tak akože osobne by som tvrdila, že je to jedno, lebo ťa boli tak či tak. Rozdiel môže byť ale v tom, kde tá bolesť začína, kde má príčinu alebo ako by som ti to povedala.