Kto sa prida na chudnutie??

dobreuz

Môže byť, ale tie chia určite pridaj, zo zdravých tukov nepriberieš a sú lepšie ako sacharidy, zo sacharidov máš ebergiu tak hodinu alebo hodinu a pol a hneď ako klesne cukor v krvi tak ide dole aj energia. Preto postupne treba pridávať zdravé tuky, hlavne pred tréningom, možno s výnimkou večere, vtedy sa tie tuky veľmi nehodia nakoľko kompletné pretrávenie tukov trvá 6 h. Takže ak pôjdeš behať večer tak si daj napr. menšiu porciu zemiakov napr. s mäsom alebo niečím zdravým alebo cestoviny, keďže večer je trávenie spomalené. Ale ako som už spomínal snaž sa behať na kondíciu a nie s tým, že chceš chudnúť, skús tak za rok dosiahnúť 21 km(polmaratón) a uvidíš ako pôjdu kilá dole, ja teraz behávam ešte oveľa viac ako 21 km a ešte aj so záťažovým vakom na chrbte a prijmem cca 12000 KJ denne a udržiavam rovnakú hmotnosť. Inak aspoň raz do týždňa by nebolo zlé skúsiť posilku, predsa len beh je hlavne na nohy a keď chceš chudnúť aj z iných partií tak raz do týždňa by nebolo zlé to fitko. A nepočítal som, ale dúfam že prijímaš aspoň 50 g bielkovín denne, to je minimálne množstvo potrebné na zaistenie správnej činnosti svalstva.

Hannaah

Takto viacej (jest do 6000kj, behat atd) sa snazim uz od polky januara a stale nic nie je vidiet, asi to potrvá ze? Nevies mi povedat za kedy to bude poznat?
A na ranajky vacsinou mavam bud ovsenu kasu s ovocim orechami kokosom a semienkami alebo jogurt podobne dochuteny, alebo ceralie, resp acidko s niecim...na slano vajicka, zelenina, ryzovy chlieb alebo taka nejaka nahrada peciva a pod.. moze byt?

dobreuz

Hannaah určite jedz viacej na raňajky a menej na večeru... Budeš mať večer už pretrávené a bude sa Ti behať lepšie a keď podáš lepsí výkon tak aj viacej kalórií spáliš len akurát po zotmení choď behať niekde kde je to osvetlené alebo maj čelenku zo sebou. Inak ešte by som ti chcel odporučiť na raňajky si dať jogurt s chia a sacharidy pomaly ale isto nahrádzať zdravými tukmi (avokádo, orechy, chia, slnečnicové a tekvicové semienka, ryby).

Hannaah

resp. mozem vyskusat vecerat o nejakej 17 30 a ist behat potom az o 19 30 alebo podobne.. ale dakujem za odpovede, za pokus to stoji

chcemchudnut

ahoj hannaah, neviem či by to aj u Teba fungovalo, vieš, každý má iný organizmus, je to individuálne...a chodím spávať okolo desiatej - pol jedenástej, a ak som ešte hladná, tak si urobím bielu kávu (melta s mliekom, bez cukru)

Hannaah

chcemchudnut - Ja mavam vareny obed a niekedy aj veceru.. to naozaj? A kedy chodis spavat? Nie si hladna? Lebo ja mam veceru 19 30 citala som ze 2 3 hodky pred spanim... a ja chodievam spat tak o 22 , 22 30.. myslis ze je to neskoro? Ze ked to zmenim, sa to zrychli?

chcemchudnut

hannaah: veď práveže ja jem dosť veľa, napr. dnes:
R: jogurt s vločkami a slnečnicovými semienkami, jablko
Obed (ja nejedávam varené jedlá, alebo len raz za týždeň, lebo mi to nechutí, už dlhé roky som na suchej strave): celozrnná žemľa s tofu nátierkou a vajce na tvrdo
V: Acidko plnotučné a banán (takto sa stravujem už dlho, ale chudnúť som začala až pred dvoma týždňami, keď som si večeru posunula na 16.30 - 17. hod a po večeri už nič nejem...len toto som zmenila, nič iné...sama som z toho prekvapená).

Tomas12345

chcemchudnut :
Chikita48 :

Vy nechudnite!!! nemáte z čoho chudnúť !! "chcemchudnut" tá tvoja váha je už vážne alarmujuca ty by si mala riadne pribrať a nie to ešte schudnuť. Začni so sebou niečo robiť, pretože sa u teba začína prejavovať ťažká anorexia, ktorá môže u teba skončiť naozaj zle.

dobreuz :

"Keby spálila žena 8000 KJ za deň tak by ani neboli obezni ľudia... Na metabolický vek asi nie je žiadny vzorec, mne ho ukázala diagnostická váha."

Prečo by neboli ? Ak dotyčný ludia príjmu viac než 8000 KJ tak pribrať kludne môžu.

"Každý tvrdí niečo iné, ale normálna spotreba energie bez športu je tak cca 5000 - 6000 KJ za deň, viacej ako 6000 KJ určite nie..."

Nie je to tak. Počítal som si bazálny metabolizmus a vyšiel mi okolo 7000 KJ. A to som ja ešte chudý, z rovnice totiž vyplýva to že ludia s väčšou hmotnosťou maju väčší bazálny metabolizmus.

www.zdravoschudnut.sk

KamilkaG :

V tomto má dobreuz pravdu. Ja tiež napríklad celý den nič nerobím, ledva prejdem pár krokov a pritom jem veľa, a nie a nie pribrať ani gram.