trpel niekto z vas tak tazkou nespavostou ze ste spali len 2,3 hodiny denne..mne sa toto deje uz dva mesiace ..asi zomriem ..tak som uz vycerpana z toho :(..rada by som si popisala s ludmi co to zazivaju alebo v minulosti zazivali..prosim ozvite sa mi
spim 2,3 h denne, uz nevladzem
je to:
Mám priateľku pomáha mi dost,len stále mám tie nutkave myšlienky a snažím sa s tým bojovať len čím viac to nechcem robiť a blíži sa večer tým je to horšie večer ma to najviac chytá tá uzskost a nutkanie to spraviť lebo sa bojim že ak to nespravím tak nebudem spat alebo tak niečo tak to robim...dúfam že ta kongitivno behavioralna terapia pomôže keď citalopram Teva mi zatiaľ nepomáha na to vychytanie serotoninu...
Tutanchamon_xD:
Chapem ta tiež to máš tazke,ja keby mám také problémy tak neviem ako by som dopadol keď som už teraz na tom psychicky nie dobre...a liečba ti pomohla na psychiatrii? A teraz si bol u psychiatra? Isto by ti pomohol a to isté aj psychológ najlepšie to kombinovať ako vravím psychiater ti dá nejaké lieky a psychológ ti pomôže mentálne a držím ti palce aby si sa z toho tiež dostal a mal zas kvalitný spánok lebo neveril som tomu ale fakt je to veľmi dôležitá vec..
Minulý rok bol pre mňa veľmi zlý. Sedel som v robote 12 a 16 hodinovky vkuse pred štyrmi monitormi a doma som robil to isté vo voľnom čase, lebo som nemal kam a s kým ísť. Natoľko mi preplo z roboty a z celkového sedenia pred PC neustále celé dni a z toľkej samoty, že som skončil na liečení na psychiatrii na 2 týždne.
Minulý rok mi umrel kamarát. Myslím naňho každý deň. Keď sme boli piť jeden Piatok, tak som to nezvládol a rozplakal som sa za stolom pred všetkými ľuďmi. Stále neviem strebat jeho smrť.
Počas strednej ma tak trošku psychicky šikanovali niektorí spolužiaci a pridali sa k nim aj iné triedy. Prekusol som to sám asi až po dvoch rokoch od ukončenia strednej a dnes som úplne iný človek znova so sebavedomím aké som ešte hádam nemal. Pomáha mi aj to, že ma každý chváli, aký som fešák a ako dobre vyzerám.
Tento rok pred asi štyrmi týždňami mi umrela mačička (museli sme ju dať utratiť) s ktorou som bol cca 13-14 rokov od malého chlapca. Prvé dni boli veľmi zlé a bolelo ma srdce z jej straty. Veľmi mi chýbala, nakoľko milujem zvieratká.
Teraz nemám robotu lebo bývame so starou mamou, ktorá je na tom zle a od rána jej pomáham, aby mohla vstať z postele, robím jej jest, obsluhujem ju, popravim jej každý deň posteľ atď. Keď príde mam z roboty, tak sa stará zase ona. Potrebuje opateru 24 hod denne. Už sme ju niekoľkokrát dvíhali zo zeme lebo spadla.
Všetko asi na mňa dolieha a preto trpím nespavosťou. Nepociťujem únavu a nespím aj celé noci. Od včera rána cca od 8smej som ešte nespal. Je toho asi na mňa veľa a asi to duševne nezvládam.
Palo a ako si na tom so vztahmi, tie ti nepomahaju, trebars posedenie s kamosom alebo tak nieco?
Tutanchamon_xD:
A zažil si nejaké stresujúce obdobie alebo nieco podobné? Lebo tu nespavosť tí muselo niečo spôsobiť nejaký spustac....Ja som nastupoval 2.1.2019 do novej práce a začal som mať stresy deň dva predtym a zrazu som nemohol noc čo noc poriadne spávať aj keď stresy som už nemal mať z čoho vždy som sa prekonával každú noc a keď som aj zaspal po 2-3-4 hodinách max som sa zobudil a bol už hore a začal som mať z toho úzkostné stavy a prešlo to až do obsesivno-kompulzivnej poruchy, musel som navstivit psychiatricku dala mi lieky ktoré beriem tretí týždeň ale okrem zlepšenia spánku mám tie nutkave myšlienky stále a asi každý deň sa na mňa nieco viac nalepí a už mi z toho hrabe..mám ísť ešte na terapiu ku psychologicke tak dúfam že ťa kombinácia s liekmi mi pomôže lebo nechcem skončiť niekde v Sucanoch na psychiatrii a príst o dobrú prácu kôli týmto problemom...najvacsie nutkania mám s modlenim musím každý deň sa ísť ku kostolu pomodliť ale tá modlitba trvá aj desať minút kým všetko si v duchu poviem 4krat napríklad alebo to že chodím cvičiť už dlhé roky a začal som mať nutkanie že musím chodiť ešte behávať to som chodil aj doteraz ale len dajme tomu dvakrát do týždňa aby som mal nejakú kondičku ale teraz musím každý deň keď cvičím tak po tréningu 15 min a keď necvicim tak polhodinu a to je také nutkanie že to musím aj keď mám voľno a sa mi nechce potom doma musím každý deň niečo upratať dlážku umyť na chodbe atd..je to niečo hrozne ale dúfam a verím že sa z toho znovu dostanem lebo ako 13rocny som trpel obsesivno kompulzivnou poruchou ale dostal som sa z toho...potom v puberte som začal hulit travu a prestal som až minulý rok v novembri...tak bohvie či aj to mi nespôsobilo zase túto poruchu
Tomas12345:
Dúfam že máš pravdu :/ a ty máš nejaké psychicke problémy?...
vcelka:
Jasné že to je o psychike,ale niekedy sa inak nedá ako zájsť ku psychiatrovi a ten predpíše lieky lebo evidentne nemáš psychické problémy a nevies aké to je ale najlepšie je lieky ževraj kombinovať s psychoterapiou...
nespavost moze sposobovat problem v crevach, to iste uzkosti, depresie a pod,. treba si dat do poriadku travenie, probiotika, prebiotika, enzymy, popripade kyseliny.....
tomas, ako dlho taky uzkostny stav trva?
mali by ste takéto problémy s nespavosťou riešiť s doktormi! Môže to byť nebezpečné!!