trpel niekto z vas tak tazkou nespavostou ze ste spali len 2,3 hodiny denne..mne sa toto deje uz dva mesiace ..asi zomriem ..tak som uz vycerpana z toho :(..rada by som si popisala s ludmi co to zazivaju alebo v minulosti zazivali..prosim ozvite sa mi
spim 2,3 h denne, uz nevladzem
Tutanchamon_xD:
No nespavosť vie narobiť veľa psychických problémov ja som mal z nespavosti a doteraz aj mávam úzkosti,depresie a obsesivno-kompulzivnu poruchu...mám pocit už že sa idem zblázniť a vravím si čo ak sa z toho nedostanem alebo sa bojím že už raz tak zosaliem že sa budem chcieť zabiť a z toho mám veľký strach...lebo zatiaľ mi lieky nejak nepomáhajú iba to že lepšie spávam v noci ale každý deň je pre mňa boj,dúfam že mi kongitivno-behavioralna terapia,psychoterapia s pomocou liekov pomôže...držím ti palce aby si sa z toho dostal je prečo žiť sme tu len raz aj keď je to oveľa ťažšie zo psychickými problémami...a lieky ti zatiaľ nezaberajú?..
Je to:
Áno máš pravdu,snažím sa nato nemyslieť ale je to veľmi ťažké,lebo už ráno keď vstanem mám úzkosti z toho že sa musím pomodliť pri panne Márii a to mi zaberá dlho kým si to všetko v duchu poviem ako chcem potom fitko doma musím vždy niečo poupratovať a je zas vecer a z toho mám uzkosti že neviem normálne žiť a tešiť sa zo zivota...stále verím že sa z toho dostanem
palo "tak začnem mať úzkosť a núti ma to spraviť aby som mal úľavu ináč mi to stále vŕta v hlave" aha, uz chapem, toto som nevedela. takze tym vlastne predchadzas uzkosti.
ja ako neodbornik by som povedala, ze skusaj rozne presmerovania tych myslienok, ako tebe vyhovuje. ze napriklad, ne, to nie je dobry napad, musim si pustit pesnicku, alebo musim sa ist napit. a tak.
Ja som do rána nespal zase skoro vôbec. Zase chytám depresie a myslím na veci, ktoré mi zatiaľ a doteraz neboli v živote dopriate. Zase sa otvárajú staré rany, ktoré som už ako tak v sebe zničil. Všetky tieto pocity vo mne vyvoláva nedostatok spánku.
Bol som v Pondelok pri doktorke. Beriem lieky stále ako som bral, len silnejšie. Ja už by som bol najradšej, keby mi tie lieky úplne vymyli mozog, aby som necítil vôbec nič. Žiadnu žiadu po veciach doteraz pre mňa stále nedostupných, žiadne city, žiadnu úskosť, žiadne pochopenie.
Vnukol som si do hlavy myšlienku, byť ku všetkým odmeraný, necitlivy, pomoci odmietajúci. Chcem nenávidieť celý svet a žiť len pre seba a myslieť len na seba. Mám chuť zmeniť život behom jednej minúty v môj prospech. Byť konečne niekto.
A teraz tiez nespis?
je to:
Nič by sa nestalo ja si to uvedomujem že sú to blbosti ale ja keď to neurobim tie moje rituály že sa musím modliť tu modlitbu čo si v duchu opakujem 4krat to isté alebo to riadenie napr keď vysavam musím kazdu spinku povysávať všetko precízne odtiahnuť a aj keď viem že tam špina nebude alebo to že musím si ísť zabehat to sú len pár prikladov,tak začnem mať úzkosť a núti ma to spraviť aby som mal úľavu ináč mi to stále vŕta v hlave
tomas, to je fajn, ze to zvladas aj bez liekov
palo, pises, ze doma musím riadiť, to je asi upratovat, ze. a co by sa stalo, keby si neisiel urobit to, na co mas tie nutkave myslienky?
katka8765
Ahoj, mala som podobné problémy. Spávala som málo, 3-4 hodiny, alebo večer som zaspala a o jednej som sa zobudila a už vôbec nie zaspať. V hlave mi krúžili myšlienky, mozog nie a nie vypnúť.
Ale našla som spôsob, ako to zmeniť a už spím ako babatko.
Ja som bol na maródke od polky novembra do konca novembra s tým že som začal vykasliavat taký tmavo šedý hlien a nikde mi nič nezistili a stále som chodil na nejaké vyšetrenia lebo som chcel vedieť z čoho to mám lebo ma aj bolelo hrdlo a antibiotiká nezabrali a nezistili mi nič ani na plucnom,RTG hrudnika aj som si vyžiadal sono krčných lymfatických uzlín lebo som si tam hrčky malinké cítil ale všetko v norme iba na krcnok mi zistili že mám ako zápal hrdla že si mám zvlcovat vzduch atď...nakoniec ma to prešlo nastúpil som do práce ale nemohol som dobre spávať od decembra lebo som nebol už zvyknutý vstávať na 7mu do práce a prestal som aj fajčiť marihuanu ako som sa bál tých "hlienov" a aj som obmedzil cigarety iba na 2-3 denne predtým som aj desať vyfajcil,a od 15decembra sme mali voľno do konca roku a od januára som mal nastúpiť do novej práce na železnici...tak zasa som mal prázdniny spal som dokedy som chcel bolo mi fajn len som cítil na sebe že dačo není trošku v poriadku lebo som začal otravovať napr.danove úrady či mám všetky daňové priznania urobené lebo som si pozeral doma doklady a nevedel som či som si robil daňové ako študent a takéto ale nebral som to ešte ako poruchu nejakú iba to že som sa bál aby som nemal exekúcie niekedy a mal všetko naporiadku...deň pred nástupom do novej práce to je 1.1.2019 som začal mať stresy a už som vedel že tu noc spat nebudem aj keď tých prác som už vystriedal viacej a tak to aj bolo a ďalší deň to isté a už som sa aj bál večera že zas nezaspim časom som si to nahovaral,a začal som už mávať úzkosti a vracali sa mi OCD príznaky mával a doteraz aj mám nutkave myšlienky vseho druhu,tak som po dvoch týždňoch navštívil psychistricku porozprával jej moje problémy a dala mi citalopram Teva neurol a po dvoch týždňoch na kontrole aj olanzapin a neurol dala len ak budem potrebovať veľmi a objednala má ku psychologicke na terapiu...idem sa už zblázniť každý deň mám viac tych nutkavych myšlienok a tým pádom aj kopmulzii ..ináč v roku 2008 som sa už liečil ako 13 rocny na túto poruchu a úspešne a nepomyslel by som si že sa mi vráti este....pár mojich rituálov (každý deň musím chodiť behať keď necvicim vo fitku tak polhodinu,modliť sa pri kostole pri panne Márii asi 20 minút predtým to bolo len chvíľu teraz si musím presne povedať zrozumiteľne tu modlitbu lebo sa musím začať odznovu,doma musím riadiť) už ma ide poraziť joj lieky zatiaľ nepomáhajú iba to že lepšie spavam...v robote som spokojný a bojím sa že má prepustia alebo čo kôli týmto problemom
ruzovalabut, to je hrozne, neviem si to predstavit. ja som mala len 2 tyzdne takejto totalnej nespavosti a skoro som sa zblaznila. presne ten pocit, ze spis 0,0 hod a rano do prace, kde mas byt schopna rozmyslat, ved ja som ledva videla. inak tiez mam malo zeleza. teraz ale spim super, 7-9 hodin. a mne na spanok paradoxne pomaha kofein, kedze ja som cela opacna asi :D ja si dam kavu alebo kolu, do polhodky ma to uspi. ked som si naopak nedala ani kusocek, tak vtedy som mala tu najhorsiu nespavost. a pijem aj vela zeleneho/cierneho caju, jem tmavu cokoladu... cize mozno mam serioznu zavislost na kofeine ale nech, hlavne ze spim ako babo.