Súhlasím, že je to pre telo veľmi prirodzený pohyb a preto má toľko priaznivcov. Ja sama jazdím od mala
Bicyklovanie – koľko pri ňom spálite a na čo si dávať pozor?
Do cyklistiky som sa aj ja vžila, no niekedy mám problém stíhať chodiť do prírody popri celkom hektickom živote. Veľmi sa v tomto vyplatil skladací bicykel, ja mám svoj zo stránky cyklospeciality. Je o trochu drahší oproti iným skladacím bicyklom, no podľa mňa o to kvalitnejší. Veľmi ľahký, prenosný a výhodný na pohyb v meste.
ani by som nepovedala, ked je niekto ozaj taky echt cyklista, tak bicykluje v kazdom pocasi. ale tak to by mali by aspon ti normalnejsi, ktori sa vedia na ceste spravat.
Asi tak, ale teraz už je zima, tak už ich bude na ceste oveľa menej :)
Pri bicyklovaní si treba dať hlavne pozor, ak idem po ceste aby ma nesepalil nejaký vodič.
tak kadzy ma ine zaluby a sadne mu iny sport. ako podla mna nema zmysel robit nieco, co ta nebavi a to teda nie len pri sporte
mňa beh nikdy nebavil, a keď už som vybehol, fuňel som ako blázon...ideálne je, keď sa venujeme typy športu, ktorý máme radi a ja milujem proste bike
ano beh je super, len nie kazdemu vyhovuje a bavi ho. ako ani taketo bicyklovanie nie je podla mna zle a predsa len kazdy pohyb sa nejakym tym sposobom pocita k dobru
Čo sa týka spálených kalórií, tak radšej asi beh :)
Či už bicykel alebo kolobežka, obidve sú super aeróbne cvičenia, vďaka ktorým sa pália kalórie. Keď zaradíte túto činnosť aspoň 3-4 x do týždňa, výsledky sa musia dostaviť
Cyklistika je vhodná aj pre ľudí, ktorí si potrebujú zlepšiť svoju kondíciu, posilniť ochabnuté svaly a predísť rôznym ochoreniam. Šetrí takzvané veľké kĺby, najmä kolenné a bedrové. Bicyklovanie je hneď po chôdzi najprirodzenejším pohybom pre človeka.