Ahojte už dlhšiu dobu sa vždy v noci zobudím na príšerný smäd a musím sa ísť napiť. Aby som ten smäd uhasila musím vypiť 2 niekedy aj 3 poháre vody. Každú noc sa to opakuje. Môže byť za tým, že som len dehydratovaná, alebo je príznak cukrovky?
pravidelný smäd v noci = cukrovka?
imka sa ti vôbec čudujem, že si robíš niečo z takýchto kecí. ja tiež trpím cukrovkou a všetko v normálnom množstve jedávam. nerobím takú tragédiu z toho a aj môj doktor mi povedal, že kľudne môžem všetko papať len si mám dávať pozor, aby to neboli veľké množstvá! k tomu beriem ešte aj vitamíny pre diabetikov, ktorými si dopĺňam potrebné vitamíny do tela a môžem povedať, že sa cítim veľmi dobre. keby nemám papiere na cukrovku tak by som povedala, že som zdravá:-):-)
A čo potom my chudáci cukrovkári?? Čo máme jesť? Keď nie je dobré jesť múčne jedlá a keď máme zakázaný cukor? To už fakt by som žila asi zo vzduchu a zeleniny!! A sorry, to mi zase každý deň nechutí len to isté dookola jesť!
Tomas len to tiez nemusi vsetkym sadnut :/
simka mala som na mysli napriklad tabletky vitaminy pre diabetikov, ktore mi neporadil doktor ale ked som bola v cakarni, tak som si vsimla maly letacik a vlastne na zaklade neho som sa o nich dozvedela...len ked ich nepoznam a nemam ani ziadne skusenosti s nimi, tak som si ich samozrejme este ani nekupila a povedala som si, ze najprv cosi o nich zistim...ty ale asi ine uzivas, ze?...lebo tieto by mali byt iba pre diabetikov...
Nikuska ake "doplnkove vitaminy" mas na mysli? Lebo ja ani nie som chora, teda netrpim diabetesom a uzivam dlhodobo vitaminy, aby bol moj organizmus odolny voci chorobam a inym nastraham! A tym padom si myslim, ze by si aj ty mala nejake vitaminy isto uzivat! Doktor ti ziadne neporadil??
babule aj ja to mam:-(... liecbu sa snazim dodrziavat ale chcela som sa spytat, ze uzivate niektora aj nejake doplnkove vitaminy?..
Tiež mám tridsať a cukrovku. Zistili mi ju pred štyrmi rokmi a hlavný príznak bol príšerný smäd a časté močenie. Ďalej kŕče v nohách, pálenie v ústach, chudnutie, slabosť, únava, návaly tepla, ktoré som ale pripisovala skôr vyčerpaniu z práce, ani vo sne by ma nenapadlo že ide o diabetes. Akurát ten smäd bol príšerný, a často ma to v noci budilo. moč mi zvláštne zapachal, ako alkohol, a keď som čurala, tak som mala pocit že si vycuram celú seba :) cikala som veľmi veľa a často. Takisto neustály smäd. Takže neodkladaj vysetrenie. Ak máš niekoho zo známych s cukrovkou, tak si pre istotu premeraj cukor glukomerom aj viackrát do dňa, nalačno, či po jedle.