zdravím, Mám vzťah cez 4 roky a predsa som spoznala niekoho na ktorom mi veľmi záleží. On je dlšie rozvedený a ja mám vážnejší vzťah v ktorom síce problémy nie sú ale predsa ma to viac ťahá k tomuto novému. Tomuto novému sa nielen páčim ale hrozne som mu sadla, ako žiadna iná, z jeho výpovedí, viem že mu na mne dosť záleží a sme sa citovo veľmi zblížili, správa sa ku mne ako k princeznej, je to pekné. ALE čo s tým??? Svojho priateľa nechcem opustiť, je to celé hrozne komplikované... Mám nového ďalej spoznávať? ako povedal? ale pre mňa to je ťažké, lebo to musím robiť potajme, a priateľ vidí že som ako vymenená, sám mi to povedal... viem táto téma sa preberá hrozne často a je len na človeku ako sa sám rozhodne.
Keď sa do vzťahu primieša niekto tretí
Je pekne, ze sa snazis najprv spoznat toho druheho, aby si si potom mohla s istotou ponechat toho sucasneho, pripadne ho vymenit, ak bude druhy lepsi. Urcite tuto tvoju charakterovu crtu oceni nejeden chlap, momentalne ju ale najviac asi oceni tvoj sucasny priatel.
Vies, kebyze som na jeho mieste ja a toto mi spravis, tak letis jak spinava handra von oknom. Ono je to vsetko krasne a slachetne od teba (to si myslis iba ty), ze si sa s nim ani len nebozkavala, ale podvadzat ho tak ci tak podvadzas, pretoze si vytvaras vztah s inym.
A teraz otocme situaciu. Chcela by si byt ty so svojim priatelom, keby si teraz zacal takto inu spoznavat? Hoc aj keby si z toho porovnavania vysla vitazne? Pekny charakter, ze? :)
black, chovas sa sebecky. TY potrebujes trocha casu. a co tvoj partner, poza ktoreho chrbat sa stretavas s inym muzom a rozhodujes sa, ci ho kvoli nemu opustis??? sa ti to zda fer? keby je situacia opacne, chcela by si aby sa tak k tebe partner zachoval? ked mas gule na to stretavat sa s tym druhym potajme, tak maj gule aj na to, aby si povedala terajsiemu partnerovi - potrebujem chvilu casu, paci sa mi niekto druhy, dame si pauzu, kym si utriedim myslienky v hlave. tvoj dlhorocny parnet si nezasluzi byt pre teba len zadnymi vratkami.
ten posledny odstavec platil pre pripad ze by si chcela byt neverna. to sa moze stat ani sa nenazdas :-) ale to o sebadiscipline plati aj pre pripad ze by si nebola neverna ale by si ho len vymenila a presla k druhemu. moja otazka je ci vies a chces fungovat v dlhodobejsom vztahu (to ze si 4 roky s niekym neznamena ze na to mas a ze to chces). lebo ak po niecom takom tuzis tak si vyzaduje okrem inych vlastnosti (o ktorych ta urcite druhi radi poucia) aj tu sebadisciplinu. ak chcem nieco trvacnejsie nemozem byt ako dieta v obchode so sladkostami a stale si vyberat inu sladkost.
tolko prispevkov. neviem ci ti to niekto pisal uz ale co ked si zacnes s tym novym a po case zistis ze ta aj on prestava bavit ? to sa kludne moze stat nebud naivna. nejdem ti pisat co je lepsie alebo ferovejsie alebo cestnejsie. ty sama si musis urcit hranice. necakaj nejake odobrenie od ludi odtialto.
ja si myslim ze odpoved ale aj odobrenie musis hladat v sebe. ja si myslim ze malo ludi ide do seba a kladie si spravne otazky. okrem inych by si si mohla zodpovedat aj otazky ci si vobec stavana na dlhodobejsi vztah. ci po niecom takom tuzis alebo naopak chces si uzivat. alebo co vlastne hladas co chces. rozumies vlastne svojim pohnutkam. alebo ci neutekas zo vztahu predcasne, ci sa s tym neda nieco urobit. obvinujes len jeho ?
nemusis byt len tak unasana vlastnymi emociami, mozes sa im pokusit porozumiet. nie je to ziadna velka veda, ani velka psychologia, ani filozofovanie, ani ezoterika. chce to len namiesto posudzovania druhych, nazriet pre zmenu aj do seba (kiez by to tak bez pretvarky a sebaklamu robilo viac ludi). ukludni sa, najdi si vzdy nejaku chvilku pre premyslanie nad sebou. nepremyslaj chvilu nad ostatnymi ani nad tym co na tvoje rozhodnutia povedia druhi ludia. premyslaj nad sebou aka si a co chces, ale bez pretvarky.
a taka malickost. vies ja si myslim ze pri nevere by sa mal clovek hlavne zamysliet ci nie je neverny sam sebe, ci mu takto vyhovuje, ci je so sebou spokojny ked sa tak chova. veci sa daju riesit aj inak cestnejsie ferovejsie ale take spravanie si zas vyzaduje okrem empatie aj urcitu sebadisciplinu. ja myslim ze prave s tou sebadisciplinou ma vela ludi problem. lebo empatiu citia mnohi, dokazom je mnoho takych ktori maju vycitky. ale stat si za slovom, mat nejake zasady, byt k sebe trosicku tvrdy, nie ako dieta ktore si berie vsetko co si zmysli, to chce sebadisciplinu.
tak si vyber :-))
No veď preto sa s ním bude stretávať za priateľovým chrbtom, aby ho spoznala.
Vies kolko su 4 roky poznavania?priatela uz poznas dost ale toto je nieco zase od zaciatku.Co ked po par mesiacoch zistis ze to bolo pobluznenie?Ze rozvedeny ma daleko od terajsieho...Zacnes odznovu?Nevod ho aspon za nos a ukonci to
ANGEL-DEMON - tiež pravda
neviem11111 musím sa rozhodnúť, potrebujem trocha času, prečo zadaného človeka vie takto očariť nieko iný
100% suhlasim s blueberry. nebud sobec, tvoj priatel si predsa nezasluzi po tych spolocnych rokoch, aby si ho takto tahala za nos. zachovaj sa aspon trocha fer a ukonci to s nim, potom si spoznavaj koho chces a rob co chces.
Testovat jedneho a nechavat si ako zadne dvierka druheho, to uz je podraz. Ak by mi toto partner urobil a ja sa to dozviem, skoncil pre mna raz a navzdy. Toto uz je fakt upadok, ze sa toto povazuje za normalne.