zdravím, Mám vzťah cez 4 roky a predsa som spoznala niekoho na ktorom mi veľmi záleží. On je dlšie rozvedený a ja mám vážnejší vzťah v ktorom síce problémy nie sú ale predsa ma to viac ťahá k tomuto novému. Tomuto novému sa nielen páčim ale hrozne som mu sadla, ako žiadna iná, z jeho výpovedí, viem že mu na mne dosť záleží a sme sa citovo veľmi zblížili, správa sa ku mne ako k princeznej, je to pekné. ALE čo s tým??? Svojho priateľa nechcem opustiť, je to celé hrozne komplikované... Mám nového ďalej spoznávať? ako povedal? ale pre mňa to je ťažké, lebo to musím robiť potajme, a priateľ vidí že som ako vymenená, sám mi to povedal... viem táto téma sa preberá hrozne často a je len na človeku ako sa sám rozhodne.
Keď sa do vzťahu primieša niekto tretí
Black
Mozno to tak nevyzera ale ani nevies ako ti rozumiem.Laska a zamilovanost je najkrajsi pocit a emocia aku clovek moze davat a dostavat.Ja len tvrdim...Zi a nechaj zit.Zi si svoj zivot,uzivaj si zamilovanost,ale nesed na dvoch stolickach.Ako sa citis ked si s priatelom a myslis na tohoto?V pohode?Potom si bez citu.Mas vycitky?Potom to ukonci.Ale nenechaj priatela zit v tom ze sa nic nedeje.Od neho odchadzat alebo byt s nim ale pritom hlavou byt niekde inde?Vyries si jeden vztah aby si si mohla uzivat druhy.Ale neublizuj.Tento rozvedeny vie o priatelovi?Jemu to nevadi?Ani to potom nie je v poriadku.
Filip TT - áno je pracovitý, deti miluje lebo dieťa má, a miluje ho nesmierne, o negatívnych vlastnostiach som sa ešte nedozvedela, ale každý ich máme, áno pár krát mi lichotil a nenútene, ozaj len pochválil či už aká som v živote, ako som sa zachovala v roznych situáciach, potom v tom je rád že máme zatial niečo spoločné, a ja mu tu úprimnosť vidím v očiach... áno pochválil aj krásu...vizuálne tiež myslíme všetci že? stláčame si ruky tak ako keby sme sa mali vidieť naposledy....:/ áno s rizikom počítam...ale myslím že keď toto všetko, tak už ten moj vzťah asi nie je v poriadku...
Messje práveže ja tomuto veľkú istotu nedávam....však som tu len pre neho alebo čo? ak budem raz sama zatial teda, tak hlavne preto že musím zrejme opustiť partnera lebo mi tam predsa chýba vášeň, a či sa toto druhé podarí alebo nie, ale ja potrebujem žiť a udržiavať vzťah viac než v stereotype.... naivitu? pre mňa za mňa každý to volá inak...ale každý má rád prvé roky zbližovania sa... a ja to beriem reálne, áno chýba mi ten druhý ale som nad vecou...myslím realisticky, mám ho moc rada ale nie som totál mimo s ružovými okuliarmi, akurát pri ňom sa ťažko odoláva, lebo takúto veľkú príťažlivosť som ešte asi ani necítila..neviem ťažko povedať, záleží mi na ňom a viem že aj jemu na mne
anjelik * - ďakujem
Ja som chlapov zažila v opačnom poradí. Najprv som spoznala toho zlého a nevedela som, že toto je ten zlý, trápila som sa kvôli nemu atď. Potom som spoznala dobrého a teraz nechápem, ako som sa mohla trápiť kvôli tomu prvému. Terajší je ten pokojný, mám v ňom istotu, stabilitu. Nevymenila by som ho za nič. Prvý mal po mne pomer so zadanou, no neviem, či sa takému človeku dá dôverovať potom aj v bežnom vzťahu. S takým si ty.
Mňa osobne pobavilo po všetkých tých príspevkoch iné..že napriek tomu, že každý zúčastnený je v duchu o sebe presvedčený, že je dobrý človek, so správnymi názormi na život a druhých...že ani jedného dobrého človeka nenapadlo prejaviť to svoje vnútorné dobro, čistotu a lásku a slečne zo srdca popriať aj niečo dobré..aby situáciu vyriešila tak, aby bola šťastná a spokojná. O to by predsa aj malo ísť..priať druhým dobro a nielen zahrňovať ich svojimi *osvedčenými* návodmi na život. Najmä. keď ide o takúto situáciu. Tak sa milá black drž...svojim nickom si očividne k sebe privolala húf čiernych vrán, ale s *bielym* vnútrom. :o) Aj keď sa našlo aj pár slávikov. ;o)
Ahoj Filip a Messje. Tu autorka temy napisala vsetko podstatne a jasne (co som okopirovala nizsie ked sa bavila s angel-demonom a tam je to zretelne vidiet a citit. Tu nejde o tie recicky oblbovaky. Tu u nej rozhoduje chemia, ze je proste z neho vlhka, nadrzana, chveje sa pri nom, triaska tela zaludka kolien aj ineho))) sem rozum racio nespadaju. Tu sa ona riadi pudovo zivocisne. Taketo vztahy su sice "osudove" ale ludia sa na nich neraz spalia, pohltia ich, nevydrzia na cely zivot ako napr. tie "racio" kde ho viac je. Pokoj istoty ai. Ale tak asi kazdy potrebuje osobne skusit a padnut, na vlastnej kozi nez sa poucit z chyb inych. Zas niektori to riziko radi podstupia lebo inak maju pocit ze neziju, nezili naozaj. Nuz ludia). Ved aj spominala, ze logicky chape a vie vsetko co jej tu vsetci piseme (moje prve prispevky su predsa totozne s vasimi, racio), ze vsetko ma pri terajsom, pokoj istoty bezpecie, ma ho rokmi prevereny vztah i priatela. Ale je to pre nu moc pokojne. Nudne
_black_ 15.05.2016 15:18:09
ANGEL-DEMON aj motýle aj to druhé, chápeš? že všetko tam je pri tom novom? HLAVNE CITY
ANGEL-DEMON 15.05.2016 15:17:58
a aká bola prekvapená.. :-D ani sama nečakala.... ked to nahlas vyslovila že ju svrbí pri jednom a pri druhom jej srdce bije a kolena sa trasu... no tak reku už vieš s ktorým to ako myslíš....
Presne Fillip
Mne to pripomina nedavno zalozenu temu dievcata ktoru odkopol cudzinec.Ti to tiez vedia tymi sladkymi recami namotat dievca.Im sa to paci ten pocit ked oblbuju rozumi najivnym dievcatam.Recicky o babikach a princeznach ake su jedinecne a najkrajsie na svete.To su typi chlapov ktori to vedia ale nic ine.Ked sa dievca namota az prilis a vedia ze ju maju tak ich prestane bavit.Potom ostanu len oci pre plac.Ano,kym sa vydam chcem si byt ista a tak skusam.Ale nie na ukor toho druheho s ktorym som vo vztahu.Tieto typi zien nikdy nebudu mat mozno poriadny dlhodoby vztah,lebo motyliky vzdy raz uletia.Potom co?Zamilujem sa znovu lebo mi chybaju?Tu citit strasnu naivitu.
Pozri black_ , ja som za to, aby sobas bol jasnym medznikom medzi obdobim, ked si clovek vybera zivotneho partnera a ked si ho uz vybral.
Ked ludia nie su zosobaseni, mali by to akceptovat so vsetkym vsudy -
aj s tym, ze tento vztah moze skoncit, lebo moj partner moze spoznat, ze nie som ten pravy alebo prava. V mojom okoli sa udiali pripady, ked svadbu zrusili den predtym. A ja im to nezazlievam, je to rozumnejsie ako vstupit do manzelstva s tym nespravnym.
Preto ani tebe nezazlievam, ze chces nadviazat vztah s inym. Len ta upozornujem, ze sa na toho druheho pozeras naivne. Keby si vymenovala nejake jeho dobre vlastnosti typu ze je zodpovedny, pracovity, ma rad deti a podobne, ale ty uvadzas len to, ze ti lichoti. Mas overeneho chlapca, s ktorym mas aj po 4 rokoch bezproblemovy vztah, tento uz jeden vztah skrachoval o ktorom si myslel ze je navzdy.
Hovorim ti len to, ze je vysoke riziko, ze si este budes buchat hlavu o stenu, kde si mala rozum. To je cele.
adria
Je ine mat dlhorocneho kamarata ...byt vo vztahu a chodit s nim na kavu.Bez ziadnych umyslov.Nie potajomky.Ale tu ide o to ze zakladatelka je do rozvedeneho zamilovana.Chce ho spoznat lepsie ak jej bude vyhovovat ako partner,to znamena,ze uz nieco planuje.A to je absolutne nefer.Neskor ho bude chciet spoznat ci jej bude vyhovovat aj po sexualnej stranke?No jo...ved je to len o spoznávaní. Uz teraz je iste,ze dievca bude plakat.
Kto nezažil nepochopí!
Viac sa k tomu nevyjadrujem. Takéto niečo je psychicky náročne pre obe strany a niekedy to vie fatálne domrviť psychiku.
Ale tak radšej sem už nič nepíšem
Stáva sa všeličo ale ok...radšej si vezmite partnerov a po rokoch zistíte, že vás mláti, berú drogy, alebo vás nebodaj podvádzajú...čo je okolo 80% vzťahov.
Je to prirodzený výber, život nie je kalkul. život sa jednoducho žije a nedá sa žiť na nečisto.
Adr1a pozri nerozumiem preco by sa malo kalkulovat z jej strany... Keby Ty mas priatela 4r a on Ti toto poza chrbat robi... Jednoducho to svedci o osobnosti...keby na rovinu povedala alebo sa rozisla s nim nepoviem kriveho slova...je vypocitava a to neni dobre