Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Keď sa do vzťahu primieša niekto tretí

Príspevok v téme: Keď sa do vzťahu primieša niekto tretí
_black_

zdravím, Mám vzťah cez 4 roky a predsa som spoznala niekoho na ktorom mi veľmi záleží. On je dlšie rozvedený a ja mám vážnejší vzťah v ktorom síce problémy nie sú ale predsa ma to viac ťahá k tomuto novému. Tomuto novému sa nielen páčim ale hrozne som mu sadla, ako žiadna iná, z jeho výpovedí, viem že mu na mne dosť záleží a sme sa citovo veľmi zblížili, správa sa ku mne ako k princeznej, je to pekné. ALE čo s tým??? Svojho priateľa nechcem opustiť, je to celé hrozne komplikované... Mám nového ďalej spoznávať? ako povedal? ale pre mňa to je ťažké, lebo to musím robiť potajme, a priateľ vidí že som ako vymenená, sám mi to povedal... viem táto téma sa preberá hrozne často a je len na človeku ako sa sám rozhodne.

simyslim

Pozri, nie je jednoduché nájsť dobrého partnera, preto ak sa to podarí, na vzťahu treba makať. Zahodiť 4 roky rozvíjania niečoho? Dosť ľudí ma taký názor, že zodpovednosť je na strane toho zadaného, ak si začne s nezadaným, ale ja to vidím tak, že slušný slobodný človek by tiež nenamotával zadanú ženu. Asi by som v tejto chvíli hodila reč s partnerom a vymyslela nejaký plán aktualizácie vzťahu. Naplánovala spoločný deň, viac sa venovala jeden druhému, obnovila romantiku atď. Ono je to všetko na tebe, vieš. Ak potrebuješ viac pozornosti, tak to povedz priateľovi. Možno by sa s ním mala úprimne porozprávať. Však sa ešte nič nestalo, tak aby sa nezničila dôvera medzi vami a niekam sa to už posunie.

simyslim

Aby si sa nepopálila. Predstav si, že by si skončila so súčasným priateľom. Vieš si to predstaviť? Chceš prijať takú predstavu? Ja by som chránila vzťah, ak za to stojí.

_black_

Hej záleži mi na stálom priateľovi, len ma nový dosť ovplyvňuje.. nemám s tým novým nič, "len" veľké zblíženie a doveru medzi sebou

simyslim

Tak zhodnoť aktuálny vzťah. Či chceš meniť partnera vždy, keď ťa ten pôvodný omrzí? Záleží ti na partnerovi? Ak sa city vytratili, tak to rieš. Alebo si skús predstaviť seba na jeho mieste. Je to príjemné mať naraz dvoch?

_black_

a čo ak to nie je krátke poblúznenie, preto asi to potrebuje čas...a nerobiť ešte nejaké veľké rozhodnutia, aj keď tá úzkosť vo mne je strašná

simyslim

Nebuď sebec. Rozhodni sa. Zhodnoť vzťah, či chceš pokračovať, ako vidíš budúcnosť, blá-blá, ale nedrž si zadné vrátka. Veď vieš, aby ti krátke poblúznenie nepomrvilo dobrý vzťah, lebo to už nikdy nebude ako predtým. Ale ak sa rozhodneš, že s týmto súčasným byť nechceš, tak skúšaj...