Kde končí vesmír? Všetko má predsa svoj koniec a niekde ten koniec musí ale byť? Nič nieje nekonečné? Ak má vesmír svoj koniec, čo je na jeho konci? V čom sa nachádza?
Prečo existuje toľko planét vo vesmíre a len planéta zem je ako jediná obývaná živými bytosťami?
Kto nás stvoril a prečo? Ak existuje Boh, kto stvoril Boha?
Nenudím sa, tymito otázkami sa zaoberám odkedy som dospela. A teraz mám 28 a stále mi chodia po rozume. Stále mi nejde do hlavy kde vesmír končí a čo je na jeho konci. Prečo je taký obrovský a len mi na Zemi žijeme a všade je pusto.
Ďakujem všetkým ktorí sa do témy zapoja. Zdržte sa prosím urážlivých komentárov , typu "ty sa musíš veľmi nudiť" "asi nemáš čo na práci" a podobne. Som za seriózne a uvážlivé názory.
Ďakujem :)
Napadli vám niekedy takéto otázky? A čo odpoveď? Pozná ju niekto?
Ok, teraz napisem nieco o bohovi aj ked tusim ze ma veriaci budu hejtovat. Urcite ste nedavno postrehli ze bol najdeny higgsov bozon alebo inak aj bozia castica. To synonymum "bozia" nema len tak zo srandy. Dufam ze ma nebudu hejtovat aj fyzici kedze to pisem uplne jednoducho. Ide o to ze teoria hovori v podstate o tom, ze tento bozon moze vzniknut kvazi z "nicoho" a dava casticiam hmotnost, co v podstate vylucuje stvoritela, teda boha a vsetko duchovne kedze nasa dusa je len vysledkom prace nasho mozgu ako komplexnej neuronovej siete, ktora ale tiez pozostava z atomov a teda hmoty ktora ziskava hmotnost na zaklade higgsovho bozonu. Samozrejme mozeme sa teraz bavit co je to "nic", niektori si to vysvetluju ako ine dimenzie, niektori ako paralelne vesmiry, no ale kazdopadne tu vznikla potreba zmenit koncept boha tak ako ho pozname. Myslim si ze v tomto bode konci era boha a nastupuje veda. Akurat ze kym to veriaci pochopia to este nejaky ten cas potrva.
Keď si myslíme, že je niečo komplikované, tak to môže byť ešte komplikovanejšie. Podľa mňa na konci vesmíru (aj keď je vesmír vraj guľa), začína duchovný svet.
Keď existujú duchovné bytosti, tak tie kto stvoril? Z akej látky sú zložení, keď ich nevieme zachytiť žiadnymi prístrojmi?
Prečo duchovný svet dokáže ovplyvniť ten náš svet, ale my nedokážeme ovplyvniť ten duchovný? A keď ho ovplyvníme, resp. ho chceme využiť, tak sme za to potrestaní?
Ak Boh stvoril duchovný svet, mohol stvoriť ešte ďalšiu Zem, ktorá je tiež obývaná ľuďmi? Teoreticky mohol.
Prečo som vracal nonstop cca. rok, keď som bol pod vplyvom nečistého ducha a keď ho zo mňa exorcista vyhnal, tak som prestal vracať (myslel som si vtedy, že umriem, resp. že sa zabijem). Bol to len placebo efekt? Nie, nebol.
Keď nepoznáme duchovný svet, tak nemôžeme poznať celú pravdu.
Kto stvoril Boha? Možno to nevie ani Boh. Proste sa objavilo na samom začiatku silné vedomie, predpokladám, že duchovné, ktoré sa začalo zaujímať o to, čo sa okolo Neho na samom začiatku dialo (samota, žiadni anjeli, žiadni ľudia, žiadne zvieratá).
Tak si nás všetkých stvoril, aby sa tak nenudil. Keďže samota - rovná sa - nuda.
Kedy vymyslíme prístroje na meranie prítomnosti duchov? Pomôže nám to potom, takýto poznatok? Nebude to divné, keď budeme napr. vedieť, že pri nás stojí anjel alebo démon?
Aká bude ďalšia budúcnosť ľudstva.
Čo sa týka terorizmu, myslím si, že keď pre nich bude náročné niekam zasiahnuť, tak si vyberú ľahšie ciele (už sa to stalo, napr. v prípade Indie).
Celý svet musí byť na pozore a nielen časti sveta, kde sa niečo zlého stalo.
Čert nikdy nespí a stále vymýšľa.
Všetci musíme byť opatrní a ostražití! Das ist meine dringende Empfehlung.
Clovek z odboru by vedel odpovedat na otazky ktore su polozene v rozsahu od atomu po pozorovatelny vesmir. Na to uz nam fyzika dala odpovede. Akurat ze tieto otazky su take ze nic ine ako filozofia nam nepomoze. Akurat ku keksiku by som to neprirovnaval. Ked som sa minule olizol nechutil som ani ako plnka ani ako oblatka :D
Keďže sme si život osladili keksíkmi a napolitánkami, poďme k meritu veci. Odpoveď nik z nás nepozná, ani ten kto, koho je to "odbor"!!! Názory na vec si môžeme povedať všetci, či? A ja si idem obrov pozrieť do rozprávky...
Ja by som len doplnila, že tak, ako vyzerajú napolitánky, tak nejak vyzerajú aj vesmírne membrány, napr. Pričom krém by mohol predstavovať svety bez atomárnych tvarov a oblátky svety atomárne.:o)
hehehe
Uz sa k tomu Mesje blizime. Zatial sme len pri napolitankach.
marel
nikto tu z toho nejde robit skusky...ti ludia tu proste len diskutuju.Ano,ja sa nezapajam,lebo by som sa nechytila,ale citam ich rada,ako kazdy uvazuje a ako vsetko vidia a maju o tom inu predstavu.Ked to aj tak nie je,no a co...
ak chces zalozit temu o chlebe vo vajci,aj tam ti napisu a nikto ta sudit nebude
Original napolitanky vyraba rakuska firma Manner a nazvali ich tak preto, lebo sa tam davali oriesky z Neapola.
en.wikipedia.org
Na takto položenú vedeckú otázku : "Aký je rozdiel medzi keksom a napolitánkou?", viem dať aj vedeckú odpoveď :
keks - mužský rod, trvanlivé pečivo, sušienka slaná, sladká,
tvrdé suché pečivo, zákusky podávané obyčajne k čaju,
napolitánka - ženský rod, hovorové slovo, oblátka s náplňou.