Kde končí vesmír? Všetko má predsa svoj koniec a niekde ten koniec musí ale byť? Nič nieje nekonečné? Ak má vesmír svoj koniec, čo je na jeho konci? V čom sa nachádza?
Prečo existuje toľko planét vo vesmíre a len planéta zem je ako jediná obývaná živými bytosťami?
Kto nás stvoril a prečo? Ak existuje Boh, kto stvoril Boha?
Nenudím sa, tymito otázkami sa zaoberám odkedy som dospela. A teraz mám 28 a stále mi chodia po rozume. Stále mi nejde do hlavy kde vesmír končí a čo je na jeho konci. Prečo je taký obrovský a len mi na Zemi žijeme a všade je pusto.
Ďakujem všetkým ktorí sa do témy zapoja. Zdržte sa prosím urážlivých komentárov , typu "ty sa musíš veľmi nudiť" "asi nemáš čo na práci" a podobne. Som za seriózne a uvážlivé názory.
Ďakujem :)
Napadli vám niekedy takéto otázky? A čo odpoveď? Pozná ju niekto?
Ahojte kozmonautka
Ak mozem podelim sa o svoje skusenosti so zivotom:
Spociatku vnimame formy (nieco konkretne) ... ked formy akoby nieze vycerpame, ale zacnu sa opakovat, a zaroven nadubdat obe strany (napríklad ja nvm ... ze aj je pravda ze kazda vec ma napríklad svoj koniec, aj zaroven ze kazda vec splyva so vsetkymi vecami cize nema koniec .....)
Ked clovek zacne vnimat ze pravda je velmi mnohotvarna ....
Zacne clovek vnimat energiu. (pocit, ale nie ten vonkajsi ako pocit tela, ale vnutorny pocit, spojenie, vazba medzi zivotom a mnou, ktora nas tvori).
Ak mozem, napríklad: ked sa niekam ponahlam, mam strasne vela argumentov preco to tak nema byt ........... podobne ako ked som napríklad v klude, tak mam strasne vela argumentov preco to tak ma byt.
Este jednoduchsie : ked sa citim stastny, mam len pozitivne argumenty (dobra energia sa zhmotnuje do foriem) ..... ked sa citim nestastny, nahnevany, zly, mam len negativne argumenty (preco je zivot zly).
Nejde to akoby zvonku (ze ked hovorim pozitivne argumnety ziskam pozitivnu spatnu vazbu) .... je to jednoduchsie:
Zivot ma nejaku volu, ta sa stale meni, a zaroven stale zostava rovnaka.
Clovek ked ignoruje tuto volu, deju sa nahody .. ked vsak zacneme vnimat vsetko co sa deje okolo nas, ideme s tym v súlade ....
Cize aby som sa vratil na zaciatok: (samozrejme brat s nadhladom a s rezervou):
Nevnimate zivot, preto ho citite menej (lasku), preto ju hladate .... hladate ju akoby vo forme tych argumentov, chcete aby ste ju pritiahli argumentom ... avsak tieto argumenty su len prejavom nesuladu so zivotom.
ako napríklad ked zacne prsat, a ja sa zacnem citit premoknuty a zle ... tak samozrejme ze sa prejavuje moj nesulad s tym, ze naschvál som zostal na dazdi ..... az ked sa vzdam argumentov preco by malo prestat prsat .... a normalne sa idem schovat .....
vnimam zivot, preto som s nim v súlade .. svoj nesulad (argumenty, prejav) si uvedomujem, a menim svoj sulad.
graficky povedane : napríklad nachadzam sa od Zivota 10 metrov .... prejavujem svoju oddelenost a hnev, co ma posunie od neho na 11 metrov ... ked znovu prejavujem ja, znovu sa to prehlbi na 12 metrov .....avsak ked pockam, zacnem vnimat zivot a uvedomim si ze aha, vzdalujem sa .. tak prestanem prejavovat JA a zacnem vnimat zivot, a vracat s k nemu ... a som napríklad uz len 8 metrov od neho.
(tu si treba dat velky pozor na formy ..... mnohokrát niekoho vidíme kricat a je to v súlade so zivotom (napríklad stoj ide auto) ... a zase mnohokrát vidíme niekoho pomahat a je to v rozpore so zivotom (napríklad pomáhame zlodejovi ale netusime ze ide kradnut)
odpoved neni vo forme, ale v energii. (mnohotvarnost jednoty = formy nadubudaju vsetky formy energie ........
samozrejme ze skrze formy sa neda popisat energia, pretoze rovnaku formu mozu nadoboudnut obe energie (napríklad niekoho zbit moze byt niekedy zle / niekedy dobre).
sudit formu je vzdy naslepo .. je dolezita energia
(to co citime .... prejavit, nie potlacit)
atd atd atd :_)
vela stastia a radosti a pekny vecer prajem
michael067 tak mi vysvetli ze ako je to myslene je to pravdepodobnost ze sa tak stane za 10s alebo ze sa tak stane za miliardu rokov?? ze sa tak stane na jednej planete alebo ze sa tak stane na vsetkych planetach vo vesmire??
inak podobne pokusy sa robili a vieme spravit z nezivej hmoty zivu takze nevim co je na tom take nepravdepodobne...
Tou tvorivou silou, ktorá spôsobila vznik života, je gravitácia. Tá je aj štvrtým rozmerom hmoty. V prípade života je gravitácia živá a je ňou myseľ. :o) Boh je ľudskou projekciou, ak nebude ľudstvo, nebude ani Boh. Jeho sila je odvislá od počtu bytostí, ktoré v neho veria, Náboženstvá sú rozšírené na tých planétach, kde sú bytosti na veľmi nízkej úrovni duchovného vývoja a je logické, že bytosti vyššie nemajú dôvod také planéty navštevovať. Navštíviť ich môžu iba lovci, tí, ktorí majú záujem o ľudské mäso a tí ľudí vnímajú len ako chovný dobytok. Niečo podobné, ako bolo vo filme Jupiter vychádza. :o)
Prečo by to nevedeli určiť? Určujú to z tých zložiek čo sa domnievajú že sa nachádzali v tej prapôvodnej/probiotickej "polievke".
To znamená stav v akom sa domnievajú že sa nachádzala planéta Zem v určitom období kedy mohli vznikať takéto štruktúry na Zemi.
Vzali do úvahy všetky zložky čo sa vtedy na Zemi mohli vyskytovať a z toho to nejak vypočítali ake je pravdepodobnosť že z toho zloženia (aké si myslia že vtedy mala Zem atď) asi skúšali vypočítať pravdepodobnosť NÁHODNÉHO vzniku proteinu
Ten dokument o vesmíre je už trocha starší, dnes už vieme, že planéty, ktoré sú väčšie ako 1,6 zeme nemôžu byť kamenné, sú plynné. 1,6 je už na hrane a väčšina z týchto planét tiež nie sú kamenné. Exoplanéty teda musia mať veľmi špecifickú veľkosť na to, aby sa na nich mohol stvoriť život, ani príliš veľké, ani príliš malé, aby si dokázali udržať atmosféru a neboli plynné. Napriek tomu je ten dokument zaujímavý a na youtube sa dá nájsť mnoho zaujímavých dokumentov.
Odporúčam pozrieť, zaujímavé video.
www.youtube.com - Tajemný vesmír - Další Země
Toto je zas o vzniku planéty Zem a o evolúcii druhov, veľmi poučné koho to zaujíma
www.youtube.com - Zem - vznik planety
@Filip TT velmi podobne to vnimam aj ja. Akurat ze si myslim ze v minulosti si ludia prestavovali boha ako konkretnu osobu. Cely koncept boha sa zmenil postupom casu ako ziskavame nove znalosti. Ale ano, urcite aplikujeme nase vnimanie znamych veci na tie nezname. V podstate inak to ani nevieme pretoze inak nevieme uvazovat. Mas pravdu ze vnimam boha ako nieco nezive, ale nie ako konretnu entitu, skor ako tok energie.
Tazko sa mi odpoveda na otazku ci verim v boha. V ramci predstavy ze existuje nieco "nad" a zaroven je to vsade okolo nas, tak ano verim. Pretoze aj ta energia je na urovni ktoru nepozname a je vsade okolo nas. Resp. ani nie ze verim, myslim si. Ja som clovek ktory potrebuje dokaz aby uveril, takze skor si len doplnam nezname intuiciou.
kozmonautka nemusi si to predstav ako napr data na harddisku velkost harddisku je tiez konecna ale pre pocitacovy program viac ako ten disk neexistuje...FILIP TT to niekde podomnou popisuje... priestor nieje vsade ale je to vlastnost nasho vesmiru takisto ako cas
inak ti geniovia co tu hovoria o pravdepodobnostiach proteinu si bud neuvedomuju alebo nescu uvedomovat ze tieto pravdepodobnosti po 1. nevieme urcit teda su to vymyslene hodnoty... pravdepodobnost vzniku takeho proteinu vo vesmire je praveze velmi pravdepodobna bliziaca sa k 1...
Mňa takéto otázky "nenapádajú", mňa napádajú len ľudia...Ja si otázky len kladiem. :)