Napadli vám niekedy takéto otázky? A čo odpoveď? Pozná ju niekto?

Príspevok v téme: Napadli vám niekedy takéto otázky? A čo odpoveď? Pozná ju niekto?
kozmonautka

Kde končí vesmír? Všetko má predsa svoj koniec a niekde ten koniec musí ale byť? Nič nieje nekonečné? Ak má vesmír svoj koniec, čo je na jeho konci? V čom sa nachádza?
Prečo existuje toľko planét vo vesmíre a len planéta zem je ako jediná obývaná živými bytosťami?
Kto nás stvoril a prečo? Ak existuje Boh, kto stvoril Boha?
Nenudím sa, tymito otázkami sa zaoberám odkedy som dospela. A teraz mám 28 a stále mi chodia po rozume. Stále mi nejde do hlavy kde vesmír končí a čo je na jeho konci. Prečo je taký obrovský a len mi na Zemi žijeme a všade je pusto.
Ďakujem všetkým ktorí sa do témy zapoja. Zdržte sa prosím urážlivých komentárov , typu "ty sa musíš veľmi nudiť" "asi nemáš čo na práci" a podobne. Som za seriózne a uvážlivé názory.
Ďakujem :)

baradu

take otazky napadnu kazdeho, kto trosku uvazuje o svete. a kazdy, kto uvazuje aj dalej, pochopi, ze na iste otazky nie je mozna odpoved, su zo svojej podstaty nevyriesitelne a ze na konci týchto odpovedi je tajomstvo.

GOING

Apokryft

seperstruna môže byť práve niť(prepojenia) medzi nami (jedincami) a vesmírom. Úplny súhlas.
Keď sa prestrihne tak jedinec na Zemi končí.

Je veľmi zaujímavé a neskutočne to ukľudňuje napr. keď sa pozerám na veľký voz kde najbližšia hviezda je od nás vzdialená 63sv. rokov a najvzdialenejšia 479sv. rokov. Teda sa pozerám do minulosti a to svetlo je úpne čistá informácia vysielaná hviezdou a mňa to užasne ukľudňuje. Vôbec pozorovanie vesmíru je super relax a neviem to z ničím porovnať. Pritom som na zemi a ide iba o optický vnem ktorý vníma harmóniu vesmíru.
Skutočne ide o pocit, ktorý nemá racionálne vysvetlenie.

Apokryft

GOING vystihnuté jednoducho a správne.Dodám len že ak veríš v Boha a hľadáš ho nájdeš ho aj vo fungovaní vesmíru.Veď medzi nami najmenšia častica (superstruna)je už vlastne duchovného charakteru.Mimochodom medzi vedcami musia byť aj neveriaci......Aj keď by pochopili superčasticu(Higgsov bozón)zakryvenie času alebo.Kvet života(egypt)

GOING

Čítal som o rozpínaní vesmíru v knihách od spomenutého autora.

Môj názor je, že vesmír je bezhraničný.
Všetky planéty a hviezdy tvoria systém a sú vzájomne v rovnováhe/
v harmónii hlavne vďaka svojej gravitácii závislej hlavne od (hmotnosti hmoty, hustoty, teploty).
Mám na mysli hlavne planéty slnečnej sústavy (ktoré majú najväčší vplyv aj na dianie na Zemi). Napríklad Mesiac vzdialený necelých 400.000km od planéty Zem, ktorým svojim pohybom dynamizuje všetky deje na Zemi a najviac antigravitačne pôsobí proti zemskej gravitácii na Zem vo fáze splnu (napr. pohyb oceánov je najväčší).

*9,81m/s gravitačné zrýchlenie Zeme v našej zemepisnej šírke , na rovníku 9,74m/s , na severnom a južnom póle cca. 9,87m/s
*1,61m/s gravitačné zrýchlenie na Mesiaci.

Čo je boh ? Ako vznikol ? Možno uvedené 2 otázky nemajú byť zistitelné/poznané. Keby materialisti náhodou zistili, že boh existuje viete si to predstaviť ?
Ja si myslím, že Božie zákony sú zákony vesmíru/univerza a tiež zákony prírody, napr. zákon akcie a reakcie, ktoré môže zmeniť len Boh. Sú to zákony / niečo vyššie ako sú zákony civilizácie / spoločenstva, ktoré riešia len pozemskú spravodlivosť alebo sa aspoň na ňu hrajú.

Tema si asi žiada viac jednoduchší pohľad.

Apokryft

Ak nemá niekto bunky na kvant fyziku ,nevie čo sú kwarky alebo superstruny ťažko je mu filozofovať o nekonečnosti vesmíru.Mimochodom teoria všetkého ,vesmír v orechovej škrupine od Stephen Hawking je asi základ na pochopenie fungovania vesmíru.Netreba všetkému rozumieť.

Stork

...no v podstate nevieme nič, všetko sú to iba dohady a teórie o tom ako by čo malo fungovať :D ale to jena tom zábavne, že sa stále množme pýtať a snažiť sa dopátrať k odpovediam ...áno vesmír sa rozťahuje ako to tu bolo povedané a t napovedá, že musí mať koniec ale čo je za ním ako vyzerá úplná ničota kto vie
...v tomto nie som nejaký expert ale myslím, že nie sme vo vesmíre sami :) inak by to bolo mrhanie priestorom :D plus je veľa kníh a teórii, že dokonca tými mimozemšťanmi sme my sami keď sme sem raz dávno pradávno prišli
...a ako vzniklo všetko okolo nás? tak to je na tom práve to, že stále sa môžme pýtať ak je to veľký tresk ako vznikol čo bolo pred nim ...ľudia si vymysleli Boha a dali mu vlastnosť ktorú nemá žiadna iná bytosť na svete a teda, že nemá začiatok je večný a tým vyriešili svoj problém s touto otázkou :D ...ale nejako mam radšej vedu ktorá napáda aj svoje vlastne odpovede a neuspokojí sa s prvým výmyslom či teóriou ktorá im napadne takže kto vie možno naozaj tu bola nejaká mocná bytosť, možno veľký tresk a možno oboje naraz, alebo tu vesmír vždy bol a nemá žiaden vznik pretože nič jestvovať nemôže :D ...alebo si nás niekto len vymyslel :D :)