Napadli vám niekedy takéto otázky? A čo odpoveď? Pozná ju niekto?

Príspevok v téme: Napadli vám niekedy takéto otázky? A čo odpoveď? Pozná ju niekto?
kozmonautka

Kde končí vesmír? Všetko má predsa svoj koniec a niekde ten koniec musí ale byť? Nič nieje nekonečné? Ak má vesmír svoj koniec, čo je na jeho konci? V čom sa nachádza?
Prečo existuje toľko planét vo vesmíre a len planéta zem je ako jediná obývaná živými bytosťami?
Kto nás stvoril a prečo? Ak existuje Boh, kto stvoril Boha?
Nenudím sa, tymito otázkami sa zaoberám odkedy som dospela. A teraz mám 28 a stále mi chodia po rozume. Stále mi nejde do hlavy kde vesmír končí a čo je na jeho konci. Prečo je taký obrovský a len mi na Zemi žijeme a všade je pusto.
Ďakujem všetkým ktorí sa do témy zapoja. Zdržte sa prosím urážlivých komentárov , typu "ty sa musíš veľmi nudiť" "asi nemáš čo na práci" a podobne. Som za seriózne a uvážlivé názory.
Ďakujem :)

pytu

Nic je higgsovo pole. A my ani nevieme co je a ci vobec je hranica vesmiru. To co vidime je hranica pozorovatelneho vesmiru. Kludne moze byt nieco za tym ale svetlo k nam este nedoletelo.

kozmonautka

Ovečka, ak hypoteticky ak je vesmír konečný, niečo za tým jeho koncom musí byť predsa. Musí sa v niečom nachádzať. Myslí že nič za jeho koncom nieje? A čo je to nič? Ako vyzerá to nič?

0vecka

kozmonautka ak je vesmir konecny tak to nemusi hned znamenat ze ma hranicu a ze za nou nieco je...

co sa tyka boha tak je to uplny nezmysel...ma to byt niekto kto stvoril svet a volakedy sa ukazoval a teraz sa akoze neukazuje a cely svet vyzera tak ako keby si toho boha niekto vymyslel a existuje korelacia mrdzi neveriacimi a vyssim IQ skore...

ono problem je aj v nasom mysleni.. ja som si to uvedomil az po par skusenostiach z psychadelikami ... ono to ako bezne myslime je cisto naprogramovane... a sme aj naprogramovany aby sme nevylucili moznosti aj ked su uplne absurdne ak stretneme niekoho kto tomu veri... nejde len o boha ale aj o rozne ine podvody...

to ci je zivot aj mimo zeme tak to fakt nevieme min inteligentny zivot ako ho pozname nieje v slnecnej sustave ale min bakterie mozu byt na vela miestach slnecnej sustavy..

pytu

Vhladom na to ze mozeme povedat ze existuje nejaka inteligentna forma zivota, skor je spravna otazka ako skoro sa s nou stretneme. Odpoved, asi nikdy. Je tak daleko ze kebyze len vysle informaciu k nam rychlostou svetla, je dost mozne ze kym k nam tato informacia dorazi, nasa civilizacia dovtedy zanikne. Cize vseci si budeme zit pekne izolovane naraz ale bez toho aby sme o sebe vedeli.

pytu

Tak ja som myslel to divny metaforicky, drzim sa na zemy len by som chcel porozumiet nejakej teorii vsetkeho. Verim ze existuje fundamentalny zaklad na ktorom funguje cely vesmir. A suhlasim s Mesačným princom, myslim si tiez ze mimozemstania existuju, ba dokonca inteligentna forma zivota. Ked si zoberes ze len v nasej galaxii su stovky miliard hviezd, kazda moze mat niekolko planet, vo vesmire je niekolko sto miliadr galaxii. Aka je statisticky pravdepodobnost ze existuje niekde planeta v idealnej vzdialenosti od svojej hviezdy kde je tecuca voda? Myslim ze pomerne slusna. Dokonca som videl vypocet, kde zahrnuli rozne premenne ktore reprezentovali podmienky potrebne na vznik zivota a vyslo ze existuje v nasom vesmire najmenej 10 inteligentnych civilizacii. To je samozrejme empiricky vypocet, netreba to brat doslova. Ale vhladom na taky velky pocet planet, ista pravdepodobnost tam je, nie?

Mesačný princ

Ak existuješ ty, existujem ja, tak prečo by nemohlo niekde vo vesmíre existovať tiež niečo podobné? Kto nás na túto planétu priniesol?

Nie,jasné vyvinuli sme sa z buniek :D

určite, že Boh stvoril život na tejto planéte ale kto bol ,,BOH,,?

kozmonautka

Mesačný princ podľa čoho si myslíš, že sú mimozemšťania? :D
Pytu ako ja nefilozofujem po celé dni nad týmto, zase neberte ma za cvoka že len to mi behá po rozume. Rozmýšľam nad tým len keď sa dívam na nočnú jasnú oblohu :) Popísať môžme ak chceš :)

pytu

A vies ze ja rozmylam nad tymito vecami kazdy vecer pred spanim? Istu chvilu to bolo mojim zmyslom zivota hladat odpovede na tieto otazky. Ale potom som sa vratil naspat na zem, som moc maly na to aby som to vsetko pochopil. Ja mam 25 a rad nad tym uvazujem. Tiez mam napozeranych vyse 100 hodin roznych dokumentov o vesmire, case, priestore a tak. Mozem sa podelit ak by si chcela. Niektore teorie su velmi zaujimave. Celkom dobre chapem co sa nachadza medzi atomom a pozorovatelnym vesmirom, ale strasne by som chcel porozumiet subatomarnej urovni a comu co sa deje na vyssej urovni vesmiru. Na to su len teorie ale tazko sa to predstavuje. Niektore vsak zneju rozumie ale kto vie kde je pravda.

Nechces niekedy o tom pokecat osobne? Normalne som nadseny ze nie som jediny "divny" kto nad tym uvazuje :D

Mesačný princ

Určite nie je obývaná len planéta Zem.

A Boh je podľa mňa mimozemšťan a aj Ježiš bol mimozemšťan.

Kde končí vesmír neviem, pretože sa stále mení a vytvára :)