90 dnovka - a po nej udrzanie si kil, nepribrat uz naspet

lienka270

Ahojte Kočky, no čo sa týka jedalnička tenucka mam podobný názor, ja by som tiež nemohla byť bez raňajok a teplého obeda :-) ale každý sme iní a čo vyhovuje mne nemusí vyhovovať inému. Veľmi pekne to napísal anjelik, že z jedla sa netreba stresovať. Ale na druhej strane si myslím, že človek sa musí trocha kontrolovať, resp. počúvať svoje telo. Ako som už písala nižšie - ja zbožňujem sladkosti, ale to neznamená, že teraz ich budem jesť od rána do večera. Hľadala som dôvod na nete prečo mám stále chuť na nejaký keksík alebo čokoládku. Prvým dôvodom bol nedostatok spánku a druhý pravdepodobne ten chróm. Tak prečo to telu nedopriať, samozrejme v prírodnej forme (lieskové oriešky) :-) Zároveň nehovorím resp. nepíšem :-D, že odteraz si nikdy to sladké nedám. S kludným svedomím si ho dám - aj včera sme boli na oslave a dala som si ovocný pohár z tvarohom, a dnes puding. Len netreba spadnúť zase do toho môjho nekontrolovateľného sladkého sveta :-D.

Helus

Ahojte kocky.
Tenucka super si dala tolko kil dole.Ale podla mna malo jes,aspon nieco doobeda by sa zislo,na nastartovanie metabolizmu.Ja tiez malinko masa jem,nechuti mi,skorej tofu mam radsej.Ale sem tam ,ja som skorej na vegetarianskej strave,smothie,ovocie doobeda.A tuto 90 dnovku som zacala,s mojou kamoskou Kileckom.Idem na operaciu kolena,tak nejake kilecko zhodit a klby sa mi podakuju.dneska mam ovo- zel den a teraz si peciem v trube mrkvu+ celler.

kilecko

Ešte raz som si Tenucka prečítala tvoj príspevok.Brrrr.Neranajkovat,bez teplého obeda to je normálne nie je to sa len tak kontrolujes ako pises .Máš stiahnutý žalúdok aj by si zjedla alé rozum ti hovorí že nie a žalúdok to isté.Tak takto by som nechcela skončiť.Aj ja mám rodinu 2 detí manžela a varím im úplne všetko cestoviny.ryžu,zemiaky,knedlu,vypekam koláče,pizzu ,musia mať raňajky,desiatu,obed teply aj večeru samozrejme kupujem veľa ovocia a na zahradke si dopestujeme zeleninou ktorú zavarame a zabudla som mäso je mäso bielkoviny musia byť syry,mliečne výrobky.To je strava a z takej sa rýchlo 10 kg priberie ,takže trošku mi ju treba obmedziť a budem fit.

kilecko

Tenucka ,pises ako môže človek nabrať kilá a tých tvojich 40kg naviac to je zas pre mňa nenormálne ale chvalim ta že si tie zhodene kilá drzis.Hormóny sú ak si v prechode jedna žena sa cíti lepšie iná horšie a stitna žľaza nevyhovaram sa na ňu ale ja beriem euthyrox 150 a mám ju vyoperovanu.Ja by som bez mäsa nemohla žiť a vegetarianstvo neuznavam ,strava má byť vyvazena .

tenucka

Nie je mi celkom jasne, ako moze niekto, kto konecne zhodi, dopustit aby zas nabral. Ja sama som kedysi zhodila skoro 40kg za tri mesiace, a vahu si drzim uz 15 rokov. Medzitym som porodila dve zdrave deti, vzdy som pocas tehotenstva nabrala 8-9 kg a tie isli hned do dvoch tyzdnov dolu (6 pri porode, dalsie 2-3 kojenim).Vahu si drzim a nedopustila by som aby som zas nabrala.
Jem normalne, len sa kontrolujem. Neranajkujem (nechuti mi), davam si len kavu. na obed rozok alebo chlebik s niecim a na veceru ovocie alebo salat.Tepla strava mi nechuti a som vegetarian. Nie kvoli vahe ale kvoli sebe. Lebo ma to bavi. A nechuti mi maso. Milujem cestovinu a salaty. Obcas si dam na obed trojuholnik pizze, obcas maly hamburger, doprajem si aj sladke...nehladujem. Len som si odvykla jest vela. Preto nechapem ako moze zas niekto pribrat. Ved ja som si pocas diety odvykla jest a vydrzalo mi to celych 15 rokov-vobec mi nechyba napriklad rezen a salat. Aj doma varim zdravo pre deti aj muza, nevyprazam, maso pripravujem len dusene alebo pecene, k tomu zemiacky, ryza a zeleninka-musi byt A este by som dodala, ze mam hypofunkciu stitnej zlazy a beriem euthyrox 50 uz 18 rokov a aj tak som zhodila a vahu si drzim. Takze nie je to ani o hormonoch. Lenka

kilecko

Hurá ráno som mala radosť 1 kg dole.Takže to moje striedme jedenie má zmysel.Lebo ja jedavam nekontrolovane mne totiž stále chutí ja nejdem preto ze som hladná ja som stále hladná a preto sa musím zapierat .Ja nechápem ľudí ktorý povedia že im nechutí ze pre nich jedlo nič neznamená.Tak ráno som začala pohárom čistej vody,10 dkg tresky a malý chlebík,voda čistá,mandarinka,kiwi a na obed mäso s ryžou a na večeru mäso a zeleninu a veľa vody čistej.

kilecko

Už len piperine forte mi tu chýbalo.Ten kto to dáva neustále do tém a otravuje tým ľudí musí mať naozaj niečo z psychikou.Možno keď prejde na zdravé stravovanie až potom uvidí ako sa mu psychika upravy.

KarKola

a skusali ste piperine forte ? mne tento pripravok pomohol najprv fyzicky a potom aj zaroven psychicky... po 4 mesiacoch uzivania co je sice viac ako 90 dni som schudla takmer 16kg. Bala som sa tiez jojo efektu ale zatial neprisiel

Helus

Ahojte kocky kilecko,lienka,anjelik.
Ja sadrzim super,ci mam 90 dnovku,alebo sa zdravo stravujem.
Anjelik super si to napisala.
O tom ovoci rano,me najlepsie vyhovuje uz roky,kvoli traveniu.Mliecne menozem,chlebik moj bezlepkovy,alebo zemlicky,byva mi po nich velmi tazko doobeda,vracia sa mi jedlo zo zaludka hore,kvoli mojmu refluxu.To ovocie mi vzdy vyhovovalo.A pitny rezim mam dobry dam dennne okolo 3 litre,zeleneho caju vypijem 2-3 hrnceky,3 kavy deene a vodu.