Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

Bozemoj

Pre autorku - nic v zlom, ale ty si neskutocne zakomplexovana a ziadnu normalnu radu si nechces vziat k srdcu. Akoze prepac, ale ludia, ktori sa tu snazia uprimne ti pomoct nemozu za to, ze si v detstve prezila ponizovanie od rodicov. Ked si aj na svojom priatelovi vybijas svoje komplexy a zlost tak ako na nas, tak chudak on, vobec sa mu necudujem. Pravdepodobne je uz davno rozhodnuty sa ta nejakym sposobom zbavit, len nevie, ako ti to povedat, lebo ti nechce ublizit (vie, co si si prezila v detstve a ake to na tebe zanechalo stopy) Jedno si ale zapamataj - ked budes ostatnym ludom nakladat za to, co si ty prezila a za co oni vobec nemozu, uskodis len sama sebe. Adios

weirdo

cim viac sem pisam tym ma divnejsi pocit. zo zaciatku som mal pocit ze tu a tam niecim prispejem a teraz ma to uz rusi a nechce sa mi :-) kto vie kolki odtialto si tu otazku sebe kladu tiez.
ale ja viem preco chcem urcitym ludom s urcitymi trablami pomoct. neschopna ja tvoje problemi a pocity poznam dobre. vies tvoj problem ide v podstate za ramec tvojho sucasneho vztahu. je v tom viac nez ten toto. ide o to ci to dokazes vidiet a priznat si.

adr1a

Klud mladez :D pokial nejde o zivot ide o H :D
Pocuj schopna. Nacri do svojho najhlbsieho vnutra. Odosobni sa. Vypni, uplne sa zkoncentruj. A povedz uprimne, co si ty sama myslis a citis, ako to s vami dvoma dopadne skonci?? Urcite sa tym nonstop zaoberas rozmyslas. Co citis? Aky mas tusak, co ti tvoj 6zmysel zeny ohladne tohto vztahu hovori??

neschopna

DontWorry, áno. Toto mi zo všetkých príspevkov tiež vyplynulo. Tak si mala nakoniec šťastie, v ktoré každá žena dúfa... Hlavne, keď je to v jeho moci...

weirdo

takze z rozvratenej rodiny ? dobre som tusil ale nevnimal som tak citlivo ako by som mal. prepac. no preto som sa ta pytal "preco je pre teba take tazke byt bez neho". sory ak si to uz niekde pisala je tu toho tolko popisaneho ze stracam prehlad a pisem popri robote a zo slusnosti ti odpovedam.
tak odtial prameni ta "naliehavost". a preto ti pisem musis sa naucit mat zdrave vztahy. tlacis na pilu a ja rozumiem preco ale tudy cesta nevede. predstav si to tak ze mas v sebe prazdnotu ktoru chces aby ti niekto zaplnil a preto si taka naliehava. lenze to nemozes cakat od nikoho. pokym to budes cakat tak je jedno ci to bude tento sucasny alebo nejaky iny muz stale budes takato naliehava a vztahy ta budu velmi stresovat. a budes vytvarat napatie medzi vami. ty si tu prazdnotu musis vyplnit sama. mozno budes musiet potrebovat asistenciu niekoho. neviem jak vazne to je. kazdopadne je dobra sprava ze k tomu nepotrebujes nikoho.
vysledkom by malo byt ze dokazes mat zdravy pocit sebalasky bez toho aby si bola zavisla na potvrdeni od druhej osoby.

DontWorry

A fakticky hovorim z vlastnej skusenosti. Ked mi davno uz priatel povedal ze asi ide prec pracovat a zostala som stat s otvorenymi ustami. Ano bolo to tazke, nevedela som co robit, mala som ho hrozne rada, ale cakalo ma este dokoncenie skoly a prislo mi nepredstavitelne nechat studium kvôli chlapovi pretoze mal aj tu na Slovensku dobre platenu pracu..ale daco ho tahalo prec. A aj cez moje city som pockala ako sa situacia vyvinie a keby mi povedal naisto ze ide..viem ze by som to skoncila, nemalo by to zmysel. Nuz vsetko sa inak vyvinulo, hviezdy alebo daco nam prialo, on ostal, vztah sa nam este viac upevnil a on sam uz nechce odist lebo si uvedomil po dlhom case co pre neho znamenam.
Bola som jedna z tych stastnejsich zien. Som za to vdacna. Ale keby odisiel tak urcite by som neupadla do hlbokej depresie.

DontWorry

Keby som chlapa milovala s predstavou ze aj on mna a myslel by to so mnou vazne, tak by som ano...sla za nim a to by nas vztah o dost vyriesilo a vlastne by sa tym ulahcilo vsetko. Jazyk by siel postupne, aj keby som sa mala ucit po svedsky.
Ak by mi chlap povedal, ze ma tam nechce, nechce byt ani velmi tu...tak by som zostala tu, rozisla sa s nim, nenukala sa mu nijak a zila svoj zivot dalej s vidinou ze pride iny. Ziadne ine riesenie tejto situacie asi neexistuje.

neschopna

To vaše pridávanie sa na stranu je nechutné. Došla som sem po podporu a návrhy na kroky, ktoré by som vo svojom VZŤAHU (áno, vzťahu, ďakujem) mala podniknúť. Namiesto toho je tu kopa zla na mňa. To mi má pomôcť? Ja si veľmi dobre uvedomujem, ako ZÚFALO vypadám v tejto konverzácii, mne je to jasné, išla som s tým do toho, ale práve preto som tu. Chcem to zmeniť a potrebujem načerpať silu. Keď si tu do mňa niekto ďalší kopne, tak mi to rozhodne nepomôže. Chcete mi teda asi ubližovať? Do toho. Som na to zvyknutá. Z domu. Od rodičov.